Wkino

Hvordan bygge en jernbane tie støttemur

En stor skrånende bakgård kan se tiltalende, men når du begynner å klippe denne ubrukelig side hill, kan du vurdere fordelene ved å bli kvitt det. Dermed kommer tanken om å bygge en jernbane tie støttemur i. Klippe en stor del av en skrånende verftet ut for å gjøre plass til en levelig, brukbare bakgård er en mulig løsning med tillegg av en støttemur.

Trinn

Hvordan bygge en jernbane tie støttemur. Bulldoze eller grave en del av skitt fra bakken ut til der du ønsker å bygge en jernbane tie støttemur.
Hvordan bygge en jernbane tie støttemur. Bulldoze eller grave en del av skitt fra bakken ut til der du ønsker å bygge en jernbane tie støttemur.
 1. 1
  Bulldoze eller grave en del av skitt fra bakken ut til der du ønsker å bygge en jernbane tie støttemur.
 2. 2
  Rett opp bakken langs hele strekningen av bakken (så veggen vil sitte flat) ved pakking det jevnt nedover med foten din, eller et styre. Plasser et nivå på overflaten av bakken for å sørge for at det er langs hele strekningen der det første laget av jernbane bånd vil bli plassert.
 3. 3
  Mål hele lengden og høyden av støttemur med et målebånd. Først måle lengden fra den ene enden av der du vil at veggen for å sitte på den andre. Deretter måle opp fra bakken for å finne ut hvor høyt du vil at veggen skal være.
 4. 4
  Lå det første settet med jernbane bånd ut langs den preparerte bakken gjør at endene passer perfekt sammen. Kutt overflødig av den ene enden av en jernbane tie å passe ditt område om nødvendig.
 5. Sørg for at båndene sitter flush på bakken ved å sette et nivå på dem med jevne mellomrom gjennom hele lengden av veggen for å sjekke.
5
Bor hull ca 1 fot (30 0,48 centimeter) fra hverandre gjennom alle de grunnleggende jernbane bånd.
Hullet må være stort nok til å passe et stykke armeringsjern gjennom. Armeringsjern bør være minst 2 meter (60,96 centimeter) lang.
6
Legg et stykke armeringsjern i hvert av hullene og hamre den i bakken før armeringsjern er i flukt med toppen overflaten av jernbane tie basen.
Jernet fungerer som din stabilisering for veggen.
7
Start på andre lag når det første laget er på plass og stabilisert, sett andre lag av jernbane bånd på den første sørge for å rave dem som murstein så to møtes i midten av en jernbane tie over og under det.
Bruk spiker, l-braketter eller armeringsjern å sikre hvert lag til laget under før du legger ytterligere tie lag.
Hvert lag må bli kuttet individuelt slik at endene av hvert bånd møtes på forskjellige steder for å unngå to ender møte på samme punkt som båndene over eller under den.
8
Legge til støtte til hvert nivå ved å fylle mellom baksiden av jernbane bånd og bakken med steiner. Dette vil også bidra med drenering.

Tips

 • Starte nederste laget med en svak helling mot bakken bak det kan også bidra til å forhindre veggen velter som bakken beveger seg bak det over tid.
 • Bygging lim kan brukes mellom lagene av jernbane bånd som et alternativ til spiker, braketter eller armeringsjern.

Advarsler

 • De fleste jernbane bånd, selv de selges som "gjenvunnet" hjemme forbedring sentre, inneholder kreosot. Den EPA sier at kreosot er farlig, og har ingen sikker bruk i eller rundt hjemmet. Håndtering båndene er farlig for mennesker, og kreosot kan lekke fra båndene i mange, mange år å skade dyr og forurense grunnvannet og planter. Finn ubehandlede bånd (noen produsenter går over til tryggere metoder enn kreosot), eller bruke bånd som er kjent for å bli behandlet med materialer som er tryggere enn kreosot.

Ting du trenger

 • Spade eller styret
 • Nivå
 • Målebånd
 • Hammer
 • Bor
 • Motorsag
 • Armeringsjern
 • Steiner eller steiner
 • Jernbane bånd
 • Nails eller L-braketter