Wkino

Hvordan bygge en adobe vegg

Adobe er en gammel bygning materiale som er lett å lage og ekstremt holdbare. Adobestrukturene står for noen av de eldste bevarte bygningene på planeten. Adobe bygninger også gi betydelige fordeler i varme, tørre klima, de forblir kjøligere om dagen og varmere i løpet av natten, som adobe butikker og utgivelser varmen veldig sakte.

Trinn

Hvordan bygge en adobe vegg. Sett av litt plass til å arbeide og et område der mursteinene kan tørke for en tid - Opp til to uker, muligens.
Hvordan bygge en adobe vegg. Sett av litt plass til å arbeide og et område der mursteinene kan tørke for en tid - Opp til to uker, muligens.

Forberedelse

 1. 1
  Sett av litt plass til å arbeide og et område der mursteinene kan tørke for en tid - Opp til to uker, muligens.
 2. 2
  Forbered en grop som vil bli brukt til å mikse sand, leire og vann. En måte å gjøre dette på er å få om lag 20 slagg blokker og arrangere dem i en firkant, to lag dyp. Deretter kler innsiden av gropen med en kraftig presenning.
 3. 3
  Utføre en "jar test" for å avgjøre din jord egnethet. Fyll en krukke (eller plastflaske - sørg for at det er se gjennom) halvveis med jordprøve. Fyll den resten av veien med vann. Rist kraftig i ca ett minutt, så la det sitte over natten. Den neste dag, vil jorda har avgjort inn i forskjellige band. Bunnen av glasset vil ha større størrelse materialer - sand og småstein - med mindre og mindre størrelse partikler banding mot toppen. Det øverste båndet blir leire eller forskjellige silt. Ideelt sett vil de tre bandene være omtrent samme størrelse. Hvis prøven har mer enn en tredjedel sand (botnlaget), kan det hende du ikke trenger å legge til sand til adobe.
 4. 4
  Beregn volumet av veggen:
  • Måle lengden av veggen i fot.
  • Bestemme høyden av veggen i fot.
  • Siden murstein (og dermed veggen) er laget 10 "(25,5 cm) tykk, multipliserer man lengde høyde med 0,83 (10 in = 0,83 m).
  • Del det med 27. Dette er det totale volum i kubikk-meter av veggen.
 5. 5
  Skaffe materialer:
  • Sand (omtrent halvparten - 50% av det totale volum). Sand er vanligvis selges av tonn - du kan beregne tonnasje ved å multiplisere volumet med 0,83. Sanden bør være relativt fin sand - stranden sand eller litt større fungerer fint. MERK: Mengden av sand du blander i er veldig avhengig av leire du har tilgjengelig, klimaet, og hvor sterk du vil ha på veggen. Det er helt slektning - og det er egentlig ingen feil måte å gjøre dette.
  • Clay (omtrent en tredjedel av det totale volum). Igjen blir leire eller skitt fyll vanligvis selges av tonn. Multipliser volum med 0,9 hvis det er tørt, 0,7 hvis den er våt.
  • Straw (ca 10 - 20% av det totale volum). Straw selges i baller i forskjellige størrelser. De mest vanlige "store" baller er 14 "x18" x36 "(35,5 cm x 45,7 cm x 91,4 cm, som er 0,15 kubikkmeter. Så multiplisere din totale volumet med.015 å få antall" store "baller deg ' ll trenger.
 6. 6
  Opprette et skjema for å lage murstein. En typisk skjemaet er laget ved hjelp av to 2x4 pigger, som er 96 "lang. Merk at en typisk stud er faktisk 1,5" (3,8 cm) med 3,5 "(8,8 cm), og det er derfor de lengder er merkelig (25.5", for eksempel ).

Å gjøre mursteinene

 1. 1
  Spade sammen sand og leire i gropen. Disse bør blandes i henhold til de beløpene du har og dine egne ønsker - igjen, det er egentlig ingen feil måte.

 2. 2
  Tilsett vann - Nok til å gjøre blandingen "soupy."
 3. 3
  Bland sammen - Den enkleste måten å gjøre dette på er å ta av deg sokker og sko, rulle opp bukseben, og hoppe inn med begge føttene. Bland rundt til du ikke finne noen tørre flekker.
 4. 4
  Legg ut en presenning og spade på flere spade masse gjørma. Som du øse ut gjørma, prøv å la overflødig vann renne tilbake i gropen. Du kan også bruke en 5 gallon bøtte for å øse ut gjørme på presenning. Dekker omtrent en tredjedel av sentrum av presenning.
 5. 5
  Dryss et par store håndfuller av halm på gjørma. Du ønsker å bryte den opp, så det er ikke klumpete - og ta ut noen "pinner" av halm som kan skade når du tråkker på dem.
 6. 6
  Trampe på blandingen. Målet er å grundig blande halm og leire, så stomp mye rundt.
 7. 7
  Plukk opp den ene siden av presenning, slik at blandingen faller tilbake på seg selv - Liksom som elte deig.
 8. 8
  Holde blande sammen på denne måten, å legge halm etter behov, inntil blandingen er ganske solide og vanskelig å elte.
 9. 9
  Grab store håndfuller av blandingen og legg dem inn i murstein skjemaet. Sørg for å presse blandingen i hjørnene vel, og punch det inn i skjemaet, slik den er fylt og solid.

 10. 10
  La mursteinene tørre i form for en kort stund - 15 minutter minst. Du kan deretter ta ut skjemaet og begynne å fylle den igjen.
 11. 11
  La mursteinene sitte hvor de er og tørke en stund - En time eller så. Når de er solid og tørr nok til å flytte, stå dem opp på deres sider for å tørke litt mer. Det kan ta en uke før de er tørre nok til å bygge veggen med.

Bygge veggen

 1. 1
  Legge et fundament av grus eller stein.
 2. 2
  Legge murstein flatt på foundation din.
 3. 3
  Bruk gjørma blanding - Eller leire og halm blanding - Som mørtel mellom mursteinene. Du kan lag mørtelen opp til 4 "(10 cm) tykk, men 1" eller 2 "(2,5 cm - 5 cm) er sannsynligvis nok.
 4. 4
  Bruk gjørma blandingen (det bør være tørrere enn den blandingen du har gjort for mursteinene) som et plaster når veggen er bygget og tørr. Dette legger et stukkatur utseende til veggen, som kan se veldig behagelig for øyet.

Tips

 • Leire er en distinkt jord med minimalt organisk materiale, og det er meget sammenhengende. Det bør være fri for "fremmede" materialer (pinner, kvister, steiner, osv.).
 • Dekk toppen av veggen med skifer eller andre steinheller med overheng for å hindre at vann siver inn den ferdige veggen. Dette vil forlenge levetiden på veggen.
 • Siden mursteinene er bare 4 "tall, du kommer til å trenge 15 eller flere lag for å gjøre en seks meter høy mur.

Ting du trenger

 • Sand
 • Clay
 • Straw
 • Vann
 • Brick mold / form
 • Presenning (presenning)
 • Et sted å bygge en vegg