Wkino

Hvordan å vokse jordbær i en gryte

Jordbær har svært grunne røtter, så det er lett å dyrke dem i potter, både inne og ute. Du kan plassere dine jordbærplanter på en balkong, terrasse eller innendørs foran et solfylt vindu.

Trinn

Hvordan å vokse jordbær i en gryte. Kjøp jordbærplanter fra din lokale planteskole.
Hvordan å vokse jordbær i en gryte. Kjøp jordbærplanter fra din lokale planteskole.

Bruk forrett planter

 1. 1
  Kjøp jordbærplanter fra din lokale planteskole. Sørg for at de ikke har brune blader og at de ser sunne og grønne.
 2. 2
  Velg en potting container med dreneringshull for dine jordbærplanter. Selv om du kan kjøpe spesielle jordbær potter som har flere åpninger, er det ikke absolutt nødvendig, jordbær kan vokse og produsere frukt i alle beholdere som har god jord og får nok sollys.
 3. 3
  Fyll potten 2/3 fullt med potting mix. Din jordbær potten bør ha minst en 18 "diameter. Selv om jordbær har grunne røtter, de produserer løpere som trenger litt plass til å utvide.
 4. 4
  Vann jorda inntil vannet begynner å renne fra bunnen av potten. Deretter lage fem eller seks hauger av jord ca 1 "(25,4 mm) høy. Space haugene minst 6" (152,4 mm) fra hverandre slik at løperne skal ha plass til å streife. Haugene selv ikke bør være mer enn 3 "(76,2 mm) bredt.
 5. 5
  Forsiktig løft jordbærplanter fra sine oppvekstområder potter. Hvis det er nødvendig, kutt potten med saks hvis planten er kilt i for hardt. Forsiktig riste av ekstra jord mens skille delikate røttene med fingrene.
 6. 6
  Fyll en bøtte eller annen beholder med vann. Bløtlegg jordbær røtter for en time, slik at de kan absorbere nok til å holde dem hydrert.
 7. 7
  Fjern plantene fra soaking vann og sette en plante på toppen av hver jord haugen. Ordne røttene slik at de går ned sidene av haugene.
 8. 8
  Fyll kjelen med flere jord, og bringer jord til nivået av plantens kronen. Stilkene dukke opp fra kronen, så ikke begrave den under jorda.
 9. 9
  Vann plantene grundig. Bruk et sprinkleranlegg kan, slik at du ikke erodere jorda. Fortsett å forsiktig vann til potten begynner å renne. (Legg til mer jord om nødvendig-the grundig vanning vil ofte kollapse luftlommer og redusere jord nivå.)

Begynn jordbærplanter fra frø

 1. 1
  Kjøpe frø på din lokale planteskole. Når du har fylt din planter med jord og vannes det grundig:
  • Bruk fingeren til å lage 1/4 "(6 mm) forsenkninger i jorda, mellomrom hullene 6" (152,4 mm) fra hverandre.
  • Plasser tre frø i hvert hull. Frøene er små, og noen mennesker bruker pinsett til å overføre frøene fra pakken til jorda.
  • Dekk frøene. Tamp ned jord over hvert frø hull. Du kan ganske enkelt trykke fingeren over jorda. Ikke dytt for hardt fordi det kan føre til at jorda kompakt og frøene blir nødt til å kjempe for å dukke opp.
 2. 2
  Bruk plastfolie for å dekke toppen av planter. Dette vil holde jorda fuktig mens frøene spirer.
 3. 3
  Sett planter i en solrik beliggenhet. Jordbærene vil dra nytte av et varmt sted med mye lys. Sett planter i nærheten av en radiator eller annen varmekilde om vinteren.
 4. 4
  Vann frøene. Hold jorden fuktig, men ikke våt. Sjekk jorda daglig for å sørge for at det ikke tørker ut.
 5. 5
  Fjern plastfolie fra planter når frøene har spiret. Når spirene nå toppen av plasten, vil de trenger plass til å vokse, så ikke la plasten på. Jorda tørker ut raskere når det er avdekket, så sjekk for tørrhet hver dag.
 6. 6
  Tynne jordbærplanter etter at frøene har spiret. Gjør dette ved å knipe eller snipping av de minste plantene. La det være 6 "(152,4 mm) mellom de gjenværende plantene.

Tips

 • Høste dine frukt så snart den er moden, jordbær som sitter på toppen av jorda for lenge vil råtne.
 • Sørg for at potten er stor nok for anlegget. Hvis du kan se røtter poking ut drenering hull i bunnen av potten, er det på tide å flytte anlegget til et større hjem.
 • Mest jordbærplanter dra nytte av en time-release gjødsel, og du kan kjøpe potting jord med gjødsel allerede blandet inn, eller du kan kjøpe gjødsel separat og legge den til jord.
 • Legge noen klyper kaffegrut til jorda vil øke nitrogen nivå, legge kaffegrut hvis bladene av planten er lys grønn.
 • Hvis du planter jordbær i en hengende kurv eller jordbær potten, må du huske å rotere beholderen ofte slik at plantene på baksiden får nok sollys.
 • Jordbær trives i jord som har en pH mellom 5,3 og 6,5, så velge en pottejord med det forholdet. Det er en god idé å holde jord rik ved å legge en håndfull av kompost til beholderen en gang i måneden.
 • Fugler elsker jordbær så mye som du gjør. Hvis din frukt er å bli spist av våre fjærkledde venner, drapere netting over plantene eller forsiktig arrangere et stort stykke hønsenetting over potten, i en kuppel eller bjelle form, uten sammentrekkende anlegget.
 • Mest jordbærplanter vil slutte å produsere frukt etter 3 til 4 år.
 • Det er lett å overvann en jordbærplante i en pott. Ikke føl beseiret hvis anlegget ikke overleve. Bare få en ny og prøv igjen neste år!
 • Dine jordbær trenger ikke nødvendigvis å være helt rødt for å være moden. Den beste indikatoren på modenhet er smak. Hvis de er faste og søte, er de klare til å plukke.

Ting du trenger

 • Planting gryte eller hengende kurv
 • Starter planter eller jordbær frø
 • Pottejord
 • Time-utgaven gjødsel
 • Plastfolie (hvis du starter fra frø)