Wkino

Hvordan å vokse hollyhocks

Hollyhocks er generelt ansett som en biennale. De vokser etterlater det første året og blomst, frø og dø den neste. Men, avhengig av vekstforhold og hardførhet av plantene, de ofte lever lenger enn to år, i noen klima, de er mer av en kortvarig flerårig. Hvis du starter stokkroser innendørs, eller hvis du bor i et område med en lang vekstsesong, det er en sjanse du kunne få blomster det første året.

Trinn

Hvordan å vokse hollyhocks. Kjøp hollyhock frø i ditt valg av variasjon og farge.
Hvordan å vokse hollyhocks. Kjøp hollyhock frø i ditt valg av variasjon og farge.
 1. 1
  Kjøp hollyhock frø i ditt valg av variasjon og farge. Hollyhocks kommer i et utvalg av nyanser av hvit, gul, rosa, rødbrun og røde blomster som vokser på 6 til 9 fot (1.8 til 2.7 m) stilker.
  • Hollyhocks vil reseed seg for påfølgende voksende år. Du kan også høste frø fra planter i høst.
 2. 2
  Øk sjansen for første-års blomst. Begynn hollyhock frø innendørs i høst. Spirer frøene i oktober eller november, og tillate dem å vokse for en stund og oppleve en vinter. Dette kan lure blomster til blomstringen neste vår.
 3. 3
  Sår frøene i skuffene fulle av sand og jord. Hollyhock frø er store, har en høy spiring rate og komme noen til en pakke, så det er best å plante hvert frø individuelt. Sett hvert frø 1/4 til 1/2 tommer (0,5 til 1 cm) under jorden.
  • Plasser brettene nær et vindu hvor de får sollys.
  • Vann jorda som nødvendig for å holde det fuktig. Hollyhock frø vanligvis spire i 1 til 2 uker.
 4. 4
  Transplantere hollyhock frøplanter inn i individuelle 4 til 6 tommer (10 til 15 cm) potter hvis du startet frø i høst. Hold pottene i et solrikt sted og la hollyhocks å dyrke innendørs gjennom høsten og vinteren.
 5. 5
  Plant de stokkroser utendørs i løpet av våren, har etter alle tegn på frost gått og jord temperaturen er minst 50 grader Fahrenheit (10 C). Alternativt kan du sår hollyhock frø direkte i bakken på dette tidspunktet hvis du ikke startet planter innendørs.
 6. 6
  Velg riktig plassering. Selv hollyhocks kan dyrkes i en rekke klima og miljøer, vil plantene trives hvis hagen gir dem det de trenger mest.
  • Finn et område som mottar fullt sollys. Hollyhocks tåler delvis skygge, så lenge de får minst seks timer med sol hver dag, men blomstene kan være mindre og fargene ikke så levende.
  • Plukk et skjermet sted. Fordi hollyhocks vokse så høye, de ruver over mange hage blomster, noe som gjør dem mer utsatt for vind og nedbør. Plante dem i nærheten av en vegg, gjemt i et hjørne av gjerder, eller i en hage med andre blomster av tilsvarende høyde for best resultat.
 7. 7
  Berike jorda med organisk kompost hvis nødvendig. Hollyhocks gjør best når dyrket i rikt fuktig jord.
 8. 8
  Space hollyhock planter 12 til 24 tommer (30-61 cm) fra hverandre.
 9. 9
  Mulch jorda rundt plantene med 2 til 3 inches (5 til 8 cm) av organisk materiale. Mulch bidrar til å holde på fuktigheten i jorda, gir en luke barriere, og skaper et miljø for frø til graver seg inn i høst for våren spiring.
 10. 10
  Vann Hollyhocks regelmessig. Vann dem daglig mens plantene er å få etablert, deretter vann to ganger i uken for resten av vekstsesongen når regn tilbudet er utilstrekkelig.
 11. 11
  Innsats blomstene eller binde dem opp med hyssing hvis de blir topptung eller har problemer med å stå. Bind blomstene løst for å tillate god luftsirkulasjon.
 12. 12
  Fortsett å vanne plantene etter at de er ferdig med blomstringen. Frøbelgene på stilkene er fortsatt nærende og voksende frø til neste års blomster.
 13. 13
  Høste frø pods når de blir brune og er helt tørre. Plukk pods og skille frøene fra den tynne, tørre skall. Eller, la pods på plantene, og de vil dray og åpne, slippe frø for forplantning.
 14. 14
  Plante eller lagre hollyhock frø. Du har tre alternativer:
  • Plante frø i samme område av hagen hvis hollyhocks gjorde det bra i dette området, eller bare la dem falle av anlegget til bakken. Fall-plantet frø vil vinter over og spire om våren.
  • Sår frøene umiddelbart i frø skuffer for innendørs voksende hvis du ønsker å starte en ny syklus av innendørs hollyhocks i håp om første våren blomstringen.
  • Du kan også lagre frøene i kjøleskapet for utendørs planting neste år.
 15. 15
  Klippe plantene ned til bakkenivå og dekk dem med et lag av mulch for vinteren beskyttelse. Noen dyrkere foretrekker å la flere inches av anlegget intakt og dekke stubben med kull aske. Asken holder fuktighet vekk fra stammen og fraråder snegler og snegler.

Advarsler

 • Hollyhock er utsatt for blad soppsykdommer, for eksempel pulveraktig mugg og rust. Vann plantene fra basen og unngå sprut opp på bladene. Sprøyte plantene med svovel eller kobber spray følge produsentens anbefalinger for bruk hvis du ser tegn til misfarging eller misdannelse av blader eller knopper.