Wkino

Hvordan å vokse Calla liljer

Du kan vokse Calla liljer innendørs i containere eller utendørs i hagen din. I områder med varmere klima (sone 9 til 11 i Europa) Calla liljer vokser perennially hele året. I kjøligere klima, kan du vokse Calla liljer som ettårige eller grave dem opp i høst å plante neste år.

Trinn

Hvordan å vokse Calla liljer. Start Calla liljer fra knoller eller jordstengler.
Hvordan å vokse Calla liljer. Start Calla liljer fra knoller eller jordstengler.

Begynn Calla liljer i potter

 1. 1
  Start Calla liljer fra knoller eller jordstengler. Selv om de kan startes fra frø, tar det lang tid og calla lilje frøene ikke har en høy spiring rate.
 2. 2
  Plante sovende knoller i 6 til 8-tommers (15 til 20 cm) potter noen få uker før den siste frost forventes i ditt område. Hvis du bor i et varmt klima eller trusselen om frost har allerede passert, kan du plante knollene direkte i hagen.
  • Bury knollene 3-4 inches (7,5 til 10 cm) under overflaten av jorden.
 3. 3
  Plasser pottene i et solrikt vindu. Hold jorden fuktig til plantene begynner å vokse, og det er på tide å sette dem i hagen eller transplantere dem inn i større beholdere.

Plante Calla liljer utenfor

 1. 1
  Velg en utendørs plassering som får delvis sol og beholder fuktighet hvis du bor i et varmt klima. Velg et område med full sol og fuktighet hvis du bor i et kjøligere område.
 2. 2
  Forbered jorden for Calla liljer. Till bakken før planting og berike jorda med organisk mulch for å hjelpe den beholde fuktighet. Dette er spesielt viktig hvis du har steinete eller sandholdig jord.
 3. 3
  Transplantere startet planter eller knoller i bakken når det ikke er fare for frost.
  • Space plantene minst 12 inches (30 cm) fra hverandre. Noen Calla liljer vokse så høyt som fire fot (1,2 m) med et blad spredning av en fot (30 cm) eller mer.
 4. 4
  Vanne plantene godt og holde jorda fuktig gjennom hele vekstsesongen.
 5. 5
  Gjødsle blomstene jevnlig bruker en vannløselig generell plantegjødsel. Du må kanskje gjødsle mer enn normalt når plantene danner sine blomster.
 6. 6
  Stopp vanning og fôring plantene på slutten av vekstsesongen. Dette gjør det mulig for jord til å tørke ut og plantene for å dø ut. Selv om du bor i et varmt klima, Calla liljer trenger å gå inn i en periode med vinter dvalen å blomstre igjen året etter.
 7. 7
  Grave Calla liljer ut av bakken før den første frosten hvis du bor i et kjølig klima. Grab anlegg nær bakken og rock det fram og tilbake til jorda rundt basen løsner, deretter forsiktig trekke tuber fra bakken.
 8. 8
  Sile gjennom jordsmonnet med hendene eller slå den forsiktig med en hånd spade til å finne noen små knoller som dannet under jorden, men ikke har tid til å vokse en plante.
 9. 9
  Kutt all gjenværende plantemateriale fra knollene, og legger dem i solen for å tørke i noen dager.
 10. 10
  Oppbevar knollene i tørr torv mose inne i en papirpose. Hold dem på 50-55 grader Fahrenheit (10-13 C).
 11. 11
  Bryte klynger hverandre til enkle knoller før plante dem om våren.

Grow Calla liljer i containere

 1. 1
  Start sovende knoller i 16-tommers (40 cm) potter eller større, hvis du ønsker å vokse blomster i containere. Selv om Calla lilje rotsystem ikke sprer seg mye, med en stor gryte hjelper jorda til å holde seg fuktig og gir nok plass til knollene å spre seg og gjøre flere planter.
 2. 2
  Bruk en potting jord med en organisk mulch base eller berike jorda med organisk materiale før planting.
 3. 3
  Hold containere innendørs. Calla liljer gjøre det bra som gulv planter i nærheten store vinduer eller glassdører der de får rikelig med sollys.
 4. 4
  Flytt plantene utenfor etter alle tegn på frost har gått hvis du ønsker å vokse dem utendørs i plantasjeeiere. Calla liljer dyrket i planters lage fine tilskudd til hager, terrasser, verandaer og dekk.
 5. 5
  Vann plantene jevnlig og sørge for at jorda holder seg fuktig. Planter dyrket i beholdere tørke ut raskere enn de som vokser i jorden.
 6. 6
  Gjødsle puttet Calla liljer med en all-purpose plantegjødsel når blomsterknopper først utvikle på plantene.
 7. 7
  Stopp vanning og fôring plantene på slutten av vekstsesongen for å tillate dem å gå inn i dvalen.
 8. 8
  Klippe plantene til bakkenivå og bringe pottene tilbake inne for vinteren hvis du bor i et kjølig vær klima. Oppbevar pottene på et kjølig, mørkt område som ikke får kaldere enn 40 grader Fahrenheit (4,4 C). Eller, kan du grave knollene ut av sine potter og lagre dem i torvmose for vinteren.

Advarsler

 • Calla liljer er ofte vertskap for edderkopp midd. Hvis det vises webbing på bladene, slange-anlegget med en sterk spray av vann og deretter spray anlegget med en løsning av vann og oppvaskmiddel.