Wkino

Hvordan å vokse geranium

En geranium er en blomstrende årlig som vokser i hele solen. Geranium blomster varierer i farge og størrelse på blomst. Geranium løvverk varierer også i farge og type. Geranium planter er semi-hardføre og er lett å vokse. Det følgende er en guide for å hjelpe deg å vokse geranium planter.

Trinn

Hvordan å vokse geranium. Vokse geranium planter i en blomst seng eller i en container.
Hvordan å vokse geranium. Vokse geranium planter i en blomst seng eller i en container.
 1. 1
  Vokse geranium planter i en blomst seng eller i en container. De gjør det bra på begge steder. Du kan vokse geranium planter innendørs eller utendørs. Mange folk ta sine geranier innendørs for vinteren.
 2. 2
  Sow geranium frø eller kjøpe geranium planter etter all fare for frost er forbi. Hvis du velger å dyrke din egen sæd, kan du sår dem direkte i blomsterbedet. Den eneste ulempen med dette er at plantene dine vil få en sen start, og du må vente en stund for dem å blomstre. Du kan starte frø innendørs for å få en jump start på våren.
 3. 3
  Sett geranium planter nivå med bakken når planting i et blomsterbed. Vær svært forsiktig med stilkene ved håndtering av planter, og prøv å unngå å dekke bunnen av stammen med jord. Dette kan føre til at anlegget å råtne.
 4. 4
  Legg kompost til jord for å fremme en sunn plante og hyggelig blomstringen. Pelargonium er ikke kresen om deres jord, men kompost hjelper.
 5. 5
  Plasser geranium planter i sin helhet solen. Pelargonium tåler delvis skygge, men de vokser best og blomstrer best i full solen.
 6. 6
  Vann geranier sparsomt. Geranier ikke gjøre det bra hvis de er over vannet. Sjekk anlegget for å se om det fortsatt er fuktig før du vann. Du vil ønske å plante geranier i et område eller i en container som er godt drenert.
 7. 7
  Fjern eventuelle brukte blomstrer fra geranium anlegget. Fjern eventuelle døde blader eller stengler fra anlegget. Hold de gamle geranium blomster klemt tilbake for å hjelpe anlegget produsere mer blomster.
 8. 8
  Gjødsle med flytende gjødsel for eksempel 20-20-20 eller 15-30-15. Følg instruksjonene på gjødsel for å vite hvor mye og hvor ofte å gjødsle. Prøv å unngå å bli gjødsel på plante blader.
 9. 9
  La pelargonium utendørs lengre enn du lar de fleste andre planter. De tåler en liten mengde kaldt i høst.
 10. 10
  Sett pelargonium i et vindu for å få full sol, hvis du vokser dem som potteplanter. De kan flyttes inn og ut av huset etter været i ditt område.

Tips

 • Vokse geranier av seg selv i containere eller bland dem inn med andre planter å gjøre hagen beholdere. Geranium blomster blande godt med massevis av andre planter.
 • Geranium planter kan være forankret. Bryt av en stilk og fjerne de nederste bladene. Rot i rooting medium som du ville andre stiklinger.

Ting du trenger

 • Geranium planter
 • Geranium frø
 • Gjødsel
 • Containere
 • Vann
 • Rooting medium