Wkino

Hvordan å vokse bambus fra frø

De fleste arter av bambus bare produsere frø omtrent en gang i en lang menneske livet. Og de fleste arter produserer sæd over hele verden innenfor span av noen få år. Derfor kan du bare har en eller to muligheter til å plante noen spesielle arter av bambus og det vil være verdt å gå litt over bord prøver å få det riktig. Hvis du får en sjanse, her er fremgangsmåten for å få mest mulig ut av eventuelle bambus frø du erverver.

Trinn

Hvordan å vokse bambus fra frø. Kjøpe eller lage en mini-drivhus med torv pellets som planting medium.
Hvordan å vokse bambus fra frø. Kjøpe eller lage en mini-drivhus med torv pellets som planting medium.
 1. 1
  Kjøpe eller lage en mini-drivhus med torv pellets som planting medium. "Jiffy" gjør en som har 72 pellets og koster ca 5€ USA. Barnehage eller hage forsyne butikker kan ha andre alternativer også.
 2. 2
  Legg et lag med pellets i en flatbunnet kake panorere. Ta en gryte med vann til en byll og hell vannet sakte over dem for å utvide dem. Kokende vann ikke bare fungerer bedre å utvide dem, men vil ha noen sterilisering verdi å redusere frekvensen av frøplante svikt. Gjenta dette trinnet til du har alle pellets du trenger klar.
 3. 3
  Sett pellets tilbake til mini-drivhus. Avhengig av hvor våt de fikk, kan det hende du trenger å forlate toppen av for et par dager for å la dem tørke ut litt. Sogginess er ikke bra, og pellets holder vann veldig bra. Det ideelle er at pellets skal være fuktig, men ikke våt.
 4. 4
  Suge frø i ca 85 ° F (30 ° C) vann i 24 timer. Pass på at det ikke blir for varmt, da temperaturer på over 105 ° F (40 ° C) kan drepe dine frø. Kjøligere temperaturer imidlertid ikke vil skade frøene, men kan forsinke spiring av noen få dager.
 5. 5
  Bruk et spyd eller spisepinne til åpen og grov opp den øverste delen av torv pellets.
 6. 6
  Sett bare ett frø i midten av hver pellet. Fordi bambus frø er sjeldne og dyre, trenger du ikke ønsker å risikere å få to spire i samme pellet og å miste en av dem.
 7. 7
  Legg en liten mengde "frøplante mix"? skriver potting jord over toppen av frø. 1/8 til? Tommer (2-5 mm) er nok.
 8. 8
  Sett mini drivhus på et sted hvor det vil få middels skygge. En østvendt vindu er bra hvis været ute er kaldt, eller en moderat avskjermet område utenfor hvis været er bra. MERK: Uansett hvor du setter den, bør det ikke bli for mye direkte solen. Selv en mini drivhus kan raskt komme opp til frø drapet temperaturer i varme direkte solen.
 9. 9
  Sjekk på drivhuset daglig, som torv pellets kan tørke ut raskt når vannet fra viktigste suge fordamper. Før frøene spire, kan de overleve å bli for tørr gang eller så. Men så snart de spire, kan de dø i løpet av noen timer hvis de tørker ut. Hvis torv pellets begynner å bli for tørr, kan du bruke en sprayflaske å dempe dem igjen. Du kan trenge så mye som en hel sprute per pellet å dempe til det indre av pellet.
 10. 10
  Du kan se en spire innen 10 dager fra planting, selv om mesteparten av spiring vil skje etter minst 15 eller 20 dager. Forskjellige arter har forskjellige spiring priser, så ikke bli skuffet for tidlig.
 11. 11
  Hvis noen av de spirer få høy nok til å ta på plast kuppel lokket mens andre er fortsatt å komme i gang, prop lokket opp som nødvendig for å hindre at bladene fra berøre det... Noen forlater hviler mot lokket vil raskt råtne og risikere å drepe frøplante.
 12. 12
  Etter ca 30 dager, vil de fleste av frøene som kommer til å spire med denne metoden har gjort det. Transplantere alle de sunne spirer i fire qt. (Eller halv liter) potter med de neste trinnene. Men ikke kast resten av frøene ennå, så vi vil jar noen flere til handling ved å endre vilkårene for dem.
 13. 13
  Bland en god potting jord med ca 50% små bark-chip mulch. Dette gjør en potting blanding med svært høy drenering som er bra for bambus.
 14. 14
  Sett litt (1/2 cm eller 1 cm minimum) av denne potting bland inn pottene.
 15. 15
  Flytte hver pellet som har en spire i en gryte og fyll rundt det slik at pellets er gravlagt minst ¼ tomme under potting jord.
 16. 16
  Gi pottene en god dose vann. På grunn av den virkelig god drenering, ikke bekymre deg for mye om over vanning.
 17. 17
  Sett disse pottene i en utendørs plassering som får ca 50% skygge og som aldri blir full hot direkte sol for mer enn noen få minutter av gangen. Disse spirene er nå godt på vei. Du vil trolig miste en annen 10% av dem uten noen åpenbar grunn i det hele tatt, men resten vil ha en god sjanse til å gjøre det til forfall.
 18. 18
  Gå tilbake til skuffen gjenværende un-spirer og sette plastlokk til side. Lagre den for fremtidig bruk hvis du vil, men disse frø og planter har ikke mer bruk for det.
 19. 19
  Hvis mini-drivhus skuffen har en flyttbar plast liner som bidrar til å organisere de pellets, ta den ut og gjøre flere dreneringshull i bunnen av ufôret skuffen.
 20. 20
  Sett alle pelletene tilbake inn uten foringen. Space dem ganske jevnt, og holde dem på samme side opp som før... Frø til toppen.
 21. 21
  Fyll ut rundt pellets med frøplante mix typen potting jord, og haugen den opp for å dekke toppen av pellets med om lag ¼ tomme (5mm).
 22. 22
  Plasser denne skuffen ute i medium til full sol, sjekker det daglig for å holde det fuktig, men ikke for våt. På grunn av fjerning av kuppelen og den økte solen, forventer å trenge til vann nesten hver dag. Det er trolig nyttig å bytte til en vanlig vannkanne på dette punktet, som du kan gi den en mer normal dose med vann.
 23. 23
  Forhåpentligvis vil du se et helt nytt sett av frøplanter begynner å komme opp i løpet av de neste ukene. Da disse begynner å se klar, ta dem tilbake til trinn 12, og få dem transplantert.

Tips

 • Jeg har gjort kontrollerte eksperimenter med frøplante jord, steinull, torv pellets, sand og variasjoner og kombinasjoner av dem alle. Under de samme forholdene, var det torv pellets langt den mest vellykkede. Og, er det ikke bra å ha planter spirer bare for å skade sine skjøre babyen røtter mens skille dem. Torv pellets også unngå dette problemet, noe som gjør dem en svært god løsning.
 • eBay er ofte en god kilde for frø, selv om du må være klar over hvor de kommer fra (se den første advarselen nedenfor). Alternativt, bli med bambus relaterte grupper som kan bli funnet på http://groups.yahoo.com eller. Mange amatør gartnere er glade for å dele sine frø med andre entusiaster.
 • Det er vanskelig å unngå å få pellets soggy når først å utvide dem. Prøv å bare sette nok vann for å få dem til å utvide uten å bli altfor mettet. Og husk at de ikke trenger å være perfekt utvides for å være en god effektiv voksende medium.

Advarsler

 • For første vinteren i kjøligere klima, vil plantene trenger ly. Plante potter i bakken og gi en tomme eller to av mulch. Ikke gi dem mer mulch enn det, ettersom det vil oppmuntre mus for å flytte inn og senere for å spise toppen av av bambus ditt.
 • I virkelig kaldt klima eller for mindre hardføre artene, kan de trenger for å tilbringe sine første vinter innendørs eller i et drivhus. Men husk at de trenger litt vann selv i vinter, så ikke bare sette dem i et drivhus og glemme dem!
 • For den andre runden av transplantere der pellets har blitt dekket med jord, være spesielt forsiktig med disse for å unngå å skade røttene. Potting jord gir dem muligheten til å sende røtter ut i nærliggende pellets.
 • Innførsel av døde bambus produkter, inkludert stubber, i noen land er ulovlig på grunn av behovet for å kontrollere spredningen av bambus skadedyr og / eller sykdommer. Pass på å overholde alle gjeldende lover når anskaffe bambus frø.
 • Forvent ikke mer enn 30% av frøene å noensinne faktisk spire. Og, ikke bli bekymret hvis 20% av de som dør kort tid etter dukker opp fra jorda. Du bør heller ikke bekymre deg hvis 10% eller mer av det transplanterte planter sakte blir brune og dø. Dessverre er dette normalt for mange arter av bambus. Hvis du ender opp med to friske planter for hver 10 frø du plante, du gjør bra. For noen arter er det enda mye verre enn dette.

Ting du trenger

 • 10 eller flere bambus frø. (Noe mindre, og det er en god sjanse du ikke vil få minst en sunn plante.)
 • En flatbunnet kake panorere.
 • 1 liter eller så kokende vann.
 • En mini-drivhus, som er bare en plante brett med en plast kuppel dekselet.
 • En krukke med vann og en varm (men ikke varmt) sted å sette den.
 • En torv pellets per frø som du har tenkt å plante.
 • En spyd eller en spisepinne.
 • En eller flere liter "frøplante mix"? skriver potting jord.