Wkino

Hvordan å plante med to rad planters

For mer ambisiøse hagearbeid prosjekter, kan en traktor og planters være nødvendig. Ved hjelp av disse deler av utstyret gjør jobben raskere, enklere og mer nøyaktig, og skal gi gode resultater. Her er de grunnleggende trinnene, illustrert ved hjelp av noen 50 år gamle Burch 2-rad plantasjeeiere.

Trinn

Hvordan å plante med to rad planters. Holde utstyret i god stand.
Hvordan å plante med to rad planters. Holde utstyret i god stand.
 1. 1
  Holde utstyret i god stand. Traktoren trenger regelmessig vedlikehold for å holde den fungerer som den skal, og plantasjeeiere, men enklere, har også bevegelige deler som trenger oppmerksomhet med jevne mellomrom.
 2. 2
  Kjøpe frø. For store hage prosjekter, kjøpe fra et frø butikken, eller til en katalog frø selskap som selger frø i bulk (av unse, pund, eller enda skjeppe) er langt billigere enn å kjøpe prepackaged frø på en stor boks butikken.
 3. 3
  Valgte en bestemt plantesort som tilpasser seg din voksende regionen og forhold, og passer din smak. Du bør bestemme mengden av frø du trenger ved de lineære fot rader du har tenkt å plante og innehaver av frø butikken kan hjelpe med dette.
 4. 4
  Forbered jorden for planting. Jordsmonnet må være subsoiled eller bottom-pløyd, men i de fleste tilfeller vil bare opprivende med en plate-harve jorden løs og slå noen plantemateriale inn i det, og etterlater en glatt, ren jord seng for dyrking.
 5. 5
  Velg platene du trenger å plante med. Forskjellige avlinger har forskjellige størrelser frø, og disse frøene er plantet i ulik avstand, slik at de riktige platene er nødvendig for å sikre vellykket planting. Avlingen blir plantet i illustrasjonene er engelsk (søt) Peas, og de ​​er plassert 1/2 cm fra hverandre. Dette betyr at planter plater (enheten som løfter frøene fra frø boksen til planting sjakten) vil ha et stort antall hakk. Disse hakkene fylles med frø, da, som drivkjeden svinger platene, blir de avsatt i materøret, som slipper dem ned i plogfuren.
 6. 6
  Plasser frøene i frøet bokser (de hopperne som holder dem inntil platene dem dispensere inn i furer). På to rad plantasjeeiere, bør du dele frøene likt mellom de to frøhus slik at hver vil fortsette å plante inntil den ætt renner ut.
 7. 7
  Test frøet plassering avstand når du har installert de riktige platene. Bare heve planter forsamlingen med tre poeng stikk så pakking hjulene fjerne bakken, og roter disse for hånd. Når pakken hjulene sin tur vil kjedet roterer frøet plater, og du kan telle hvor mange frø er falt under hver omdreining, og deretter dele dette tallet med omkretsen av pakking hjulet. Dette vil gi deg din ætt avstand.
 8. 8
  Juster traktor på radene du skal plante. For første par rader, kan det være lurt å etablere en markør slik at radene er lagt ut rett, men du kan være i stand til å bruke kanten av hagen din patch eller felt for å oppnå dette.
 9. 9
  Slipp planters til riktig dybde for rad openners og declutch traktoren. Når du begynner å bevege seg, vil de pakking hjulene snu frø plater, og planting har begynt.
 10. 10
  Stopp etter de første par meter for å sikre at hver av de rad åpnere er på samme dybde, og at de dekker frøene riktig. Tre punktskoblingen sammenstillinger har en justerbar kobling for å heve eller senke den ene siden av heisen, slik at selv på underlag som ikke er plant, kan redskapet betjenes parallelt med bakken.
 11. 11
  Kjøre traktor på en beskjeden jevn hastighet. Dette vil sørge for at mekanismen ikke krenging eller binde opp, og frøene ikke sprette ut av innsnittene i platene.
 12. 12
  Løft planters opp med trepunkts lift før du slår rundt på slutten av raden. Etter å snu traktoren rundt, omstille forhjulet i sentrum av bakhjulet sporet du gjort mens plante de to første radene. Hvis din traktor hjulet bredde er riktig innstilt for din rad bredde, vil dette opprettholde riktig avstand mellom annenhver rad som du plante to mer sammen med dem. Normal rad avstand er 36 inches senter til senter, og så bør traktor hjul sentre settes 72 inches hverandre.
 13. 13
  Fortsett å plante til du er ferdig, sjekker innimellom for å sikre rad openners er klart, det er frø igjen i frøet boksen, og kjedene og plater opererer fritt og jevnt.
 14. 14
  Rengjør frøhus ut og smør drivkjedene når planting er fullført. Nå kan være et godt tidspunkt begynne å tenke befruktning, ugrasbekjempelse og skadedyrbekjempelse, mens du venter på de første grønne spirer å dukke opp.

Tips

 • Platen jorda inntil det er så glatt og løs som mulig før planting.
 • Pløye under noe vegetasjon i hagen din tomt, slik at vegetasjonen har tid til å dekomponere før planting. Dette materialet kan tette opp rad åpnere under planting hvis det ikke er tilstrekkelig nedbrutt.
 • Snakk med erfarne lokale gartnere om deres plante valg, planting planer og konkrete teknikker for hver type anlegg.
 • Sørg for at det er tilstrekkelig jordfuktighet å spire og opprettholde de nye plantene før planting.

Advarsler

 • Fungerer en traktor kan være farlig, så vær forsiktig eller har opplevd veiledning når du starter opp.
 • Unngå innånding av støv fra frø som kan bli kjemisk behandlet for å motstå insekter eller sykdommer.

Ting du trenger

 • Traktor med planters
 • Frø