Wkino

Hvordan å vaske en tørr ren bare plagg

Produsenter merke sine plagg med vasking og tørking informasjon som skal hjelpe elementet vare så lenge som mulig. Men hvis du har et skap fullt av klær merket "Dry Clean Only", du kan være på jakt etter en rengjøring alternativ som er rimeligere og mer praktisk. Mange elementer med denne etiketten kan med hell vaskes hjemme ved hjelp av en av tre metoder: håndvask, skånsom maskinvask, eller bruker et hjem renseri kit.

Trinn

Hvordan å vaske en tørr ren bare plagg. Les plaggets etikett.
Hvordan å vaske en tørr ren bare plagg. Les plaggets etikett.

Metode en: håndvask klær

 1. 1
  Les plaggets etikett. Hvis elementet er laget av ull, silke eller bomull, kan du forsiktig vaske den for hånd.
  • Unngå å vaske semsket skinn, lær, pels, fjær, og andre svært skjøre tekstiler for hånd. Disse bør tas til renseri for en profesjonell rengjøring.
 2. 2
  Bland såpe med kaldt vann i et basseng eller bøtte. Bruk såpe flak eller et mildt vaskemiddel, og rist vannet litt slik at den produserer noen skum.
  • Bruk aldri varmt vann på elementer som er ment å være tørr renses. Det vil skade fibrene og føre stoffet til å krympe.
  • Woolite er en akseptabel vaskemiddel som skal brukes når håndvask ull.
 3. 3
  Dypp plagget i og ut av såpevann. Senke den helt, og løft det fra vannet og dyppe den igjen.
  • Gni eventuelle områder som er tilgriset, som armhulene og krager, ved hjelp av fingeren tips.
  • Ikke bruk et slipemiddel scrubber på klær, da dette kan skade fibrene.
 4. 4
  Skyll plagget. Tømme bassenget av såpevann og fyll den med friskt kaldt vann. Dypp plagget i og ut av rent vann til det ikke lenger er dekket med såpe.
 5. 5
  Legg plagget på en ren absorberende håndkle. Rull håndkleet opp med elementet inne, klemme forsiktig for å fjerne vann.
  • Rull håndkleet, flytte plagg til en tørr flekk, deretter rulle inn håndkleet igjen. Gjenta prosessen 3-5 ganger før plagget er ikke lenger drypper.
  • Ikke vri plagget ut, siden du kan skade den skjøre fibre.
 6. 6
  Omforme plagg og legg den flatt til tørk. Hvis det er laget av en stivere stoff som ikke vil få misdannede ved henging, legg den på en kleshenger og henge den opp til tørk.

Metode to: skånsom maskinvask

 1. 1
  Les plaggets etikett. Reserve skånsom maskinvask for elementer med stivere stoff som ikke vil få misdannet hvis opphisset. Bomull, sengetøy og holdbare polyestere kan vanligvis tåle maskinvask.
 2. 2
  Still vaskemaskinen til sin mildeste syklus. Vannet bør være kald, ikke varm eller varm. Bruk et mildt vaskemiddel for å vaske klær.
  • Vask rens-bare elementer på svak syklus.
 3. 3
  Fjern elementer fra vask så snart syklus er over. Legg dem flatt eller henge dem til tørk.

Metode tre: hjem renseri

 1. 1
  Kjøpe en bolig renseri kit. Disse pakkene kommer med en flaske med flekkfjerner, rens ark, og et renseri bag.
 2. 2
  Les plaggets etikett. Renseri kits er nyttige for silke, polyester og andre finvask som ikke er veldig skittent. Hvis plagget er svært skittent, er det best å ta det til renseri i stedet.
 3. 3
  Bruk flekkfjerner til rene flekker. Flekkfjerner som kommer med renseri kits er det samme som flekkfjerner som du kjøper separat i butikken Bruk den i henhold til instruksjonene den kom med.
  • Hvis du er bekymret for at den flekkfjerner kan forlate et merke på klærne, gjøre en stikkprøve på en diskret sted å sørge for at det er trygt å bruke.
  • Ikke bruk flekkfjerner på store flekker. Hvis en flekk dekker en stor flekk på klærne, er det best å ta det til et renseri i stedet for å prøve å fjerne det hjemme.
 4. 4
  Legg plagget i renseri bag. Legg et renseri ark til posen. Arket vil frigjøre parfyme og litt fuktighet til å friske plagg under den tørre renseprosessen.
 5. 5
  Plasser posen i tørketrommelen. Start tørketrommel milde syklus, noe som gjør at tørketrommelen er satt til å bruke bare lav varme. Når syklusen er fullført, fjerner posen fra tørketrommelen.
 6. 6
  Legg plagget på en kleshenger. Som plagget airs ut, bør de rynker "faller ut", og tørr-rensing prosessen vil være fullført.

Tips

 • Maskinen vasking og tørking klær forkorter levetiden på alle plagg. Rens noen plagg som er svært viktig for deg, uansett hva vaskeanvisningen er produsenten gir. Men det er noen materialer skal aldri renses. Disse elementene indikere "No Klesrens" på sine koder.
 • Noen plagg er merket "Klesrens Valgfritt" eller "Klesrens Suggested." Du kan maskin og håndvask disse elementene, men produsenten mener at kvaliteten på de varer warrants rens for å forlenge levetiden på plagget.

Advarsler

 • Noen rens-bare materialer, som for eksempel rayon, vil krympe hvis du våt vaske dem for hånd eller maskin. De fleste elementer vil bare krympe i den første vaskeseksjon.
 • Som en generell regel bør du alltid renses og aldri prøve å vaske klær laget av acetat fiber, lær eller semsket skinn.
 • Aldri maskinvask rens-bare plagg som har delikate blonder eller perler, eller spesielle bretter, folder eller søm.
 • Materiale som har en overflate på den, for eksempel for å gjøre den noe stiv, kan bare renses.