Wkino

Hvordan du rengjør en stinkende oppvaskmaskin

Sporing ned oppvaskmaskin lukt kan være irriterende og frustrerende. Det er mange årsaker til dårlig lukt i oppvaskmaskinen, men å finne og eliminere årsaken til lukt krever en rekke feilsøkingstrinn og litt tålmodighet.

Trinn

Hvordan du rengjør en stinkende oppvaskmaskin. Se etter matpartikler på døren pakning og overflatene av døren som parres med pakning.
Hvordan du rengjør en stinkende oppvaskmaskin. Se etter matpartikler på døren pakning og overflatene av døren som parres med pakning.
 1. 1
  Rengjør lofilteret. Ta av bunnen rack, og ta ut og rengjør filteret. Tørk filterhuset med en fuktig klut.
 2. 2
  Se etter matpartikler på døren pakning og overflatene av døren som parres med pakning. Tørk av pakningen og døren flater med en fuktig klut. Også tørke lukkeanordningen i oppvaskmaskinen i bunnen av døren.
 3. 3
  Pass på at det ikke er vann samles i bunnen av oppvaskmaskinen. Dette er vanligvis et resultat av å slå av oppvaskmaskinen før den ferdig sin syklus forrige gang den ble kjørt. Hvis du ser stående vann i bunnen av oppvaskmaskinen ved å kjøre en "skyll og hold" syklus. Kontroller avløpsslangen for hindringer hvis det fortsatt er vann i bunnen av oppvaskmaskinen etter å ha kjørt den gjennom en hel syklus.
 4. 4
  Ikke la skitten oppvask i oppvaskmaskinen i lange perioder. Kjør en "skyll og hold" syklus, hvis du ikke kommer til å ta oppvasken med en gang.
 5. 5
  Kjør oppvaskmaskinen via en vanlig vask, og etter den første skylling, åpne oppvaskmaskin og plassere en 8-unse (30 ml) kopp destillert hvit eddik på øverste hylle. Deretter la oppvaskmaskinen fullføre vaskesyklusen.
 6. 6
  Sjekk problemløsingsavsnittet i oppvaskmaskinen brukerhåndboken for spesifikke instruksjoner om rengjøring. Mange oppvaskmaskin manualer er tilgjengelig gratis på nettet.
 7. 7
  Mye bruk av din søppeltømming kan føre til rusk å strømme tilbake opp oppvaskmaskinen avløpsslangen. Mange oppvaskmaskin drensslangene har rifler, som feller denne rusk. Koble avløpsslangen fra disposisjon for å sjekke for å se om dette er kilden til lukt. Hvis ja, legg et stykke tøy på slutten av en stiv wire og rengjør rusk fra innsiden av avløpsslangen.
  • Hakk isbiter i søppeltømming uten å kjøre vann til isen er knust. Deretter kjører vannet og fortsette å kjøre disposisjon. Dette vil fjerne smuss fra innsiden av disposisjon som kan ha bygget opp. Kjør noen sitrus skreller gjennom disposisjon med vannet rennende etter rengjøringen.
 8. 8
  Kontroller at oppvaskmaskinen avløpsslangen er sikret så høyt som mulig under vasken. Avløpsvann fra vasken kan renne gjennom slangen inn i oppvaskmaskinen hvis den Utløpsslangen er ikke heftet opp fra avløpsrøret før det kjøres til oppvaskmaskinen. Vekten av en vask full av vann kan presse vann tilbake opp gjennom oppvaskmaskinen avløpsslangen. Hvis dette ser ut til å være et problem, heve løkken på avløpsslangen høyere og fest den til bakveggen med en ny pipe klemme.
 9. 9
  Se etter en dårlig elektrisk forbindelse i koblingsboks bak spark plate under døren til oppvaskmaskinen. En dårlig forbindelse kan produsere en lukt og er en brannfare. Slutt å bruke oppvaskmaskin og ringe en elektriker for å fikse problemet.