Wkino

Hvordan å reparere en ulempe i berber teppe


Hvis et kjæledyr klo eller annen skarp gjenstand har trukket en løkke av garn opp ut av Berber teppe, kan du reparere det med et par enkle verktøy og litt tålmodighet. Berber består av lange tråder av garn vevet inn og ut av hullene i et ark av kledningsmaterialet. Reparere en ulempe er lik jobbe en løkke av garn tilbake i en genser.

Trinn

Hvordan å reparere en ulempe i berber teppe. Plasser en strikkepinne, skrutrekker, eller andre lange, tynne verktøy gjennom karret løkken på teppet.
Hvordan å reparere en ulempe i berber teppe. Plasser en strikkepinne, skrutrekker, eller andre lange, tynne verktøy gjennom karret løkken på teppet.
 1. 1
  Se nøye på det trukket løkken på teppet. Identifisere hvor garn er vevd inn i underlaget og hvor den kommer ut for å danne den neste loop. Du må kanskje trekke på karret sløyfe for å identifisere hvor garnet går neste.
 2. 2
  Plasser en strikkepinne, skrutrekker, eller andre lange, tynne verktøy gjennom karret løkken på teppet. Dette vil hindre deg fra å dra løkken hele veien gjennom backing.
 3. 3
  Ved hjelp av en annen strikkepinne, skrutrekker, eller andre lange, tynne verktøyet, trekk opp neste løkke i teppet slik at karret sløyfen dras ned igjen. Dette kan ta litt kraft. Lar det opprinnelige karret sløyfe bare litt større enn de omkringliggende ledd av teppet, slik at den nylig trukket ut loopen er litt mindre enn den opprinnelige ulempe.
 4. 4
  Gjenta denne prosessen, veving garnet gjennom sikkerhetskopiering, hver gang gjør den nye uttrukket løkke av teppet bare litt mindre enn den forrige. Til slutt kan du jobbe ulempe tilbake inn i stoffet i teppet. Mengden av tid og antall løkker dette vil ta, avhenger av hvor stor den originale ulempe er.
 5. 5
  Alternativt, hvis berbiske garnet har trukket mer enn bare noen få looper, kan raden (e) kuttes ut og en ny del av garn kan festes tilbake inn i området som trenger reparasjon. Dette kan gjøres hvis du har noen venstre over berber fra når teppet opprinnelig ble installert. Hvis ikke, kan en liten skapet brukes for "donor" materiale.
 6. 6
  Uansett, bruk en ny, skarp nytte kniv og kutte ut støtte fra det området som trenger reparasjon. Skjær nær de gode rader med garn uten å kutte i dem. Ta din donor teppe og samsvarer med mønsteret til reparasjon området. Skjær en patch for å passe reparasjon, teste passform, fjerne, sette blob av varmt lim i området for reparasjon, sted stykke tilbake i reparasjon. Sørge reparert delen er på nivå med omkringliggende berber.
 7. 7
  Hvis små snags er nevnt noe sted i berber, bruke skarp redskap og trykk forsiktig snag til der den er på nivå med omkringliggende garn.

Tips

 • Du må virkelig få nesen inn i teppet for å se hvordan de ledd av garn gå gjennom backing. Et forstørrelsesglass - eller skarp-eyed ung person - kan hjelpe.

Advarsler

 • Dine teppe reparasjon verktøy skal være sterk og stiv, helst metall. Det tar betydelig kraft til å trekke løkker av teppet opp og ned.

Ting du trenger

 • To lange, tynne, stive metall verktøy, for eksempel strikkepinner, ice pick eller skrutrekker.