Wkino

Hvordan kle og voks et gulv

Denne artikkelen vil vise deg hvordan du profesjonelt strippe og voks et gulv. Følg denne og du vil strippe og voks gulvet ditt på et blunk!

Trinn

Hvordan kle og voks et gulv. Kjøp en gulvfinish stripper som passer til ditt gulv.
Hvordan kle og voks et gulv. Kjøp en gulvfinish stripper som passer til ditt gulv.
 1. 1
  Kjøp en gulvfinish stripper som passer til ditt gulv.
  • For å gjøre jobben enklere, velger du en stripper som ikke krever skylling og er "Tera valg" (Canada) eller "Green Seal" (Europa) sertifisert.
  • For best resultat, bruk en gulvfinish stripper som er samme merke som gulvet voks du vanligvis bruker.
 2. 2
  Kjøpe eller leie en elektrisk gulv scrubber og en våt-tørr vakuum "for å redusere albue fett nødvendig. Jo tyngre maskin du kan få, jo lettere oppgaven med stripping gulvet finish (og sealer hvis det er tilfelle) vil være. Gulvet skrubber skrubber bort selfangere og gulv finish, og våt-tørr vakuum vil suge opp stripper og sealer / gulvfinish rester etterpå.
 3. 3
  Samle dine forsyninger.
 4. 4
  Fjern noen møbler, området tepper eller kjæledyr mat boller fra området. eller støvsug vekk støv, smuler eller løst smuss.
 5. 5
  Test stripper på en del av gulvet som ikke er lett synlig før du setter i gang. Noen eldre linoleumsgulv tåler ikke stripping og fargen kan blø.
 6. 6
  Bestem din plan for angrep. Det er lurt å starte i hjørnet som er lengst fra en avkjørsel og jobb deg mot utgangen. Hvis du gjør dette for hånd, planlegger å strippe 2-by-4-fot (60-by-120-cm) deler av gulvet. Hvis du bruker et gulv scrubber, kan du strippe større deler-vanligvis 100 kvadratmeter om gangen.
 7. 7
  Fyll en bøtte med gulvet ferdig stripper. Fortynne det i henhold til produsentens instruksjoner.
 8. 8
  Sette alle dine scrubbere, skrapere og verktøy i en annen bøtte.
 9. 9
  Ta med alle tre bøtter til hjørnet av rommet som du har tenkt å bruke som utgangspunkt.
 10. 10
  Bruk moppen til å dekke to 2-av-4-fot (60-by-120-cm) deler av gulvet med voks stripper. Påfør nok stripper å belegge området grundig, men ikke så mye at det flommer området og soaks mellom sømmer eller sprekker. Påfør stripper mer liberalt i områder med mye oppbygging.
 11. 11
  La stripper å suge i henhold til instruksjonene, og bruk deretter kratt pads (med gulvet scrubber hvis det er tilgjengelig) å skrape bort voks buildup i en av delene mens du lar den andre delen for å suge.
 12. 12
  Bruk tannbørste til å skrubbe kriker og kroker og sparkel til å skrape bort gobs eller flere overflate lag i hjørnene.
 13. 13
  Bruk nalen til å øse voksrestene og stripper i feiebrett. Suge opp overflødig væske med filler eller mopp. Dumpe alt av dette inn i den tredje bøtte. (Eller bare suge resten opp med en våt-tørr vakuum hvis du har en.)
 14. 14
  Påfør stripper til en tredje 2-by-4-fot (60-by-120-cm) avsnitt før du begynner å skrubbe den andre delen, så stripper kan suge inn og gjøre sitt arbeid mens du skrubbe den andre delen.
 15. 15
  Alternative inndelinger som dette til du fullføre gulvet. Sørg for å kle gulvlister hvis de trenger det. Påfør alltid stripper til andre-til-neste avsnitt, slik at stripper kan suge inn i voks mens du skrubbe den andre delen, men være klar over potensialet av stripper "tørr bak" som er vanskelig å fjerne hvis stripper er lov til å tørke ut.
 16. 16
  Hvis du støter på en seksjon der du ikke kan skrubbe bort alle oppbygging, ta hva du kan og bruk deretter stripper. La det trekke inn mens du arbeider på en annen del, og deretter skrubbe den igjen.
 17. 17
  Mopp gulvet hvis du brukte en stripper som krever skylling.
 18. 18
  La gulvet tørke grundig. Plasser en vifte i nærheten av gulvet for å akselerere tørkingen ved behov.
 19. 19
  Påfør sealer (vanligvis to strøk), og gulvet er ferdig (vanligvis tre strøk) så snart etasje er tørt for å gi et beskyttende belegg. Påfør voks sparsomt å unngå fremtidige voks buildups.

Tips

 • Påfør tynne flere tynne lag med gulv finish. La kurere over natten, så polering gulvet med en høy hastighet maskin 1500 + RPM.
 • Ikke forfalte det. Det kan være dårlig for gulvet.
 • Husk, 5 totalt strøk fortsatt tynnere enn et stykke vokset papir.

Advarsler

 • Test gulv stripper på eldre fliser gulv som inneholder asbest. Hvis du har Asbest fliser gulv, bruk en sterk trygt avfettingsmiddel å bare toppen skrubbe gulvet, for eksempel Brulin er Terragreen avfettingsmiddel.

Ting du trenger

 • gummihansker
 • goggles
 • stripper
 • en bomull mopp (rayon blander fungere godt også)
 • flere kratt pads (svart foretrekkes)
 • tannbørste
 • sparkel
 • gulv nal (eller et vindu nal)
 • en plast feiebrett
 • rags
 • tre bøtter (Du trenger ikke nal, feiebrett og filler hvis du bruker en våt-tørr vakuum.)