Wkino

Hvordan å farge teppe

Teppe inne i et hjem eller kjøretøy ofte blir farget og misfarget lenge før det er utslitt. Selv med regelmessig støvsuging og rengjøring, kan det hende at teppet ser gamle før sin tid. Dersom teppet er laget av ull eller nylon, døende teppet kan være en effektiv måte å gjøre det ser nytt igjen og forlenge dens levetid. Noen mennesker også farge deres teppet når de er i endring vegg og dekor farger. Ikke farge ditt teppe hvis det er laget av akryl, polypropylen eller polyester. The fiber vil ikke absorbere fargestoff og vil kunne føre til omfattende skader.

Trinn

Hvordan å farge teppe. Leie en profesjonell til å rense og fargestoff tepper for de beste, lengste varige resultater.
Hvordan å farge teppe. Leie en profesjonell til å rense og fargestoff tepper for de beste, lengste varige resultater.
 1. 1
  Leie en profesjonell til å rense og fargestoff tepper for de beste, lengste varige resultater.
  • Noen lokale tepperens selskaper tilbyr døende tjenester til fornuftige priser. Invitere noen av dem til ditt hjem eller ta bilen til butikken deres slik at de kan se jobben og gi muligheter og rate sitater.
  • Mest garantere sine resultater for en viss tid. Derfor dekker den opprinnelige kostnaden ikke bare alle utgifter for å gjøre jobben, men også noen gjenbesøk som kreves for å få jobben gjort riktig og opprettholde den innen en angitt tidsperiode.
  • Hvis du vurderer å dø teppet selv, tallene sitert til deg av en profesjonell er tallene du bør huske på når du prise kostnadene ved å gjøre jobben selv.
 2. 2
  Farg teppet selv om, etter å snakke med noen fagfolk, du fortsatt ønsker å gjøre din egen farge jobb.
 3. 3
  Fjern alle møblene fra rommet hvis du er døende en vegg-til-vegg teppe.
 4. 4
  Kjøpe eller leie et teppe damp rengjøring maskinen og rense teppet grundig følgende maskin retninger. La teppe og pute å tørke grundig før han døde.
 5. 5
  Dekk gulvlister, ovner, utsalgssteder og lavere deler av veggen for å beskytte dem fra fargebad sprut.
 6. 6
  Velge riktig stoff fargestoff for teppet ditt.
  • Bare farge ditt teppe hvis du er sikker på at det er ull eller nylon. Les fargestoff emballasjen nøye for å sikre at det er trygt for bruk på disse materialene.
  • Noen lokale stoff, teppe og hjem forsyne butikkene, samt en rekke online-forhandlere, selger teppe fargestoff i et utvalg av standardfarger. Noen nettsteder tilbyr et stort utvalg av vanlige farger, i tillegg til en rekke unike teppe farger.
  • Generelt er hjem teppe døende mer effektiv når du velger en farge som er mørkere enn den opprinnelige fargen på teppet. Hvis teppet er sterkt farget med mørke flekker, en farge mørkere enn flekken produserer best resultat.
 7. 7
  Finn en forhandler som selger tilpassede teppe fargestoffer hvis du prøver å farge teppe til den opprinnelige fargen, eller for å matche vegger, gardiner eller annen dekor.
  • Noen selskaper tilbyr farging matching. Du kan ta med eller post i en liten bit av teppet igjen og de vil blande en tilpasset teppe fargestoff for deg. Maling fargeprøver fra maling butikker, gardin tie ryggen, og andre fargeprøver kan også være effektivt farge matchet.
 8. 8
  Følg fargestoff pakken instruksjoner for dye forberedelse. De fleste teppe fargestoffer krever at du blande dem med varme eller varmt vann. Bland fargestoff i henhold til produsentens forslag.
  • Bruke fargestoffet til teppet.
  • Mange produsenter vil du spray terningen på teppet.
  • Skrubb fargestoff inn i fibrene i teppet etter sprøyting det på. Bruk en stiv børste og arbeid i en sirkelbevegelse. Ta deg tid til å sikre at alle teppe fiber er jevnt dekket når du ser på dem fra alle vinkler.
  • Alternativt kan du bruke noen teppe fargestoffer som bruker samme teppe damp rengjøring maskinen du renset teppet med. Sørg for å lese instruksjonene på fargestoff samt damp rengjøringsmidler brukerhåndboken før du prøver denne metoden.
 9. 9
  Test dye på teppet på et lite synlig område før du begynner jobben.
  • Farg et lite område og vente på fargestoff tørke grundig, etter produsentens-anbefalte tørre tider.
  • Fortsett med din beslutning om å farge teppe bare hvis det ikke er noen skadelige virkninger på utseendet eller følelsen av teppet og du er fornøyd med fargen.
 10. 10
  Start dye-programmet i lengst hjørne av rommet og fortsette å jobbe deg mot din utgangsdøren slik at du slipper å tråkke på den våte fargestoff.

Tips

 • Begrens bruken av farget teppet for hvor mye tid foreslått av produsenten. Miljø-og teppe forhold kan også påvirke hvor lang tid det tar for fargestoff helt stille. Noen teppe fargestoffer kan fortsette å farge sokker og andre tekstiler i flere måneder etter påføring.
 • Noen ganger må du søke farge en gang til områder som tørre lysere enn resten av teppet. Dette kan skje hvis du ikke bruker nok farge første gang, eller i områder der flekker, falming og andre fargeendringer variert før du brukte fargestoff.

Advarsler

 • Teppe dye er ikke en permanent løsning for å erstatte tepper og bør aldri gjøres på skitne eller utslitt tepper. Teppe døende er ment å gjøre et teppe se bra ut for en stund lenger. Med tiden kan fargen slitasje fra teppet, spesielt i områder med høy trafikk eller soleksponering. Bruk frisk fargestoff til de områder hvis det fortsatt ikke er tid for å skifte teppet.