Wkino

Hvordan å plante kirsebær frø

En kirsebær frø er faktisk en grop som ligger i midten av hver kirsebær. Du kan trekke ut et kirsebær frø og plante den direkte i bakken eller i en gryte. For å plante kirsebær frø, må du sette det gjennom en lagdeling prosess for å bedre sikre spiring av frø om våren. Stratifisering er prosessen med avkjøling av frøet i 6 til 8 uker for å bryte ned det harde ytre skall av gropen. Her er en guide til hvordan å plante kirsebær frø å garantere spiring og vekst av kirsebærtreet.

Trinn

Hvordan å plante kirsebær frø. Planlegg å plante kirsebær frø i bakken i høst.
Hvordan å plante kirsebær frø. Planlegg å plante kirsebær frø i bakken i høst.

Planting kirsebær frø i bakken

 1. 1
  Planlegg å plante kirsebær frø i bakken i høst. Konsekvent kalde temperaturer på vinteren vil fortsette lagdelingen, og som åpner for fullt spiring til våren.
 2. 2
  Trekk fra hverandre et halvt dusin kirsebær og plukke ut frøene. Planlegg å plante alle frøene å sikre at minst ett av frøene spirer.
 3. 3
  Utfør lagdelingen prosessen, som er prosessen med å la frøet kulden i 6 til 8 uker før planting, ved å plassere frøene i kjøleskapet.
  • Plassere alle kirsebær frø i en metall-eller plast-beholder som er fylt med en jevn blanding av sand og torvmose. Sørg for at denne blandingen er fuktig, men ikke våt.
  • Sørg for at luften kan sirkulere i beholderen ved popping noen luftehull i lokket. Hvis du bruker en plastpose og la den stå litt åpne på toppen.
  • Hold temperaturen i kjøleskapet mellom 33 grader F (1 grad C) og 41 grader F (6 grader C) i løpet av stratifisering prosessen.
 4. 4
  Plante kirsebær frø i begynnelsen av høsten. Space frøene ca 6 inches (15 cm) fra hverandre og sår dem 1/2-inch (1 cm) dyp.
 5. 5
  La dem over vinteren i bakken og se etter ny vekst om våren. Når frøplante trær er noen få inches høy, kan du transplantere dem til et nytt sted hvis ønskelig.

Planting kirsebær frø i en pott

 1. 1
  Planlegg å spire kirsebær frø i en pott i løpet av vinteren eller sommeren. Mens høsten er den beste tiden å så direkte i bakken, plante kirsebær frø gjør innendørs du ha frøplanter å transplantere utendørs i løpet av våren.
 2. 2
  Følg lagdeling prosessen, som beskrevet i forrige avsnitt.
 3. 3
  Fyll en gryte for hver kirsebær frø med en god potting mix. Trykk frøene ned om en fingertupp lengde under potting mix.
 4. 4
  Vann frøet, og pass på ikke å få det også soggy. Vann bare når du merker jorda begynner å tørke ut, vanligvis når jorda endrer farge fra mørk til lys brun.
 5. 5
  Plasser potten i et solrikt sted og se for vekst. Du bør legge merke til frøene begynner å spire i løpet av et par uker. Du kan transplantere frøplantene i bakken om våren, etter siste frost.

Tips

 • Siden det kan ta 7-8 år før et kirsebærtre bærer frukt, bør du spre ut spiring prosessen i tilfelle du mister et tre før den når modenhet. Hvis du spire 20 frø på en gang, kan du ende opp med flere trær enn tilgjengelig plass, så svimlende vekstprosessen året rundt gjør det mulig å administrere antall trær du har basert på tilgjengelig plass.

Advarsler

 • Ikke plante kirsebær frø direkte ned i bakken i sommer eller våren. Mens frøene vil til slutt over vinteren, vil mangel på umiddelbar lagdeling ikke la frøene til å spire om våren.

Ting du trenger

 • Kirsebær
 • Sand
 • Torvmose
 • Plast eller metall container
 • Sparkel
 • Planting potter
 • Pottejord