Wkino

Hvordan å bade en kattunge

Bading en katt er vanskelig nok, men når du har fått en larmende kattunge på hendene, er det enda vanskeligere! Selv de mest skitne kattungene få rent etter noen dager med fuktig tørke. Hvis du har en kattunge som brukes til bading, er det så lett som en plett! Kattungen er vel å bli høyere prioritet enn farget skjorte eller en fornærmet nesen. Varme og hengivenhet er første prioritet, selv om din pus ser ut og lukter som det bare ble dratt ut av en skunk sin søppelkasse. Her er noen måter å gjøre hele prosessen enklere og morsommere for både deg og din dyrebare kattunge.

Trinn

Hvordan å bade en kattunge. Kontroller at du har riktig sjampo for katten din.
Hvordan å bade en kattunge. Kontroller at du har riktig sjampo for katten din.
 1. 1
  Kontroller at du har riktig sjampo for katten din. Kattunger trenger en spesiell baby shampoo, og katter med lopper trenger en formulert for å drepe lopper, loppe egg, osv. Katter uten lopper kan bruke vanlig katt shampoo. Gå til en dyrebutikk, eller handle på en online forhandler. Hvis du er i tvil, spør en megler for informasjon om de beste shampoo. En enda bedre idé er å spørre folk som har katter hvordan de behandler dette problemet og hva de foretrekker.
 2. 2
  Kjøp middels eller stor latex-hansker, avhengig av størrelsen på kattens føtter og "håndledd" av nevnte føtter. Hvis kattens føtter er spesielt liten og tynn, tenke på å bruke latex finger sheathes. Pulverisert hansker tendens til å fungere bedre for dette som de komprimere klo mer.
 3. 3
  Ta ut en hanske og kuttet av fingrene, gjøre små votter ut av hver finger.
 4. 4
  Rull "mitten" opp hver av kattens føtter. De bør komprimere labben litt uten å være så stramt som å kutte av sirkulasjon.
 5. 5
  Når du er klar til å bade katten, få en kopp for å helle vann og et håndkle til å tørke katten med. Få shampoo klar. Hvis du har en ekstra person til å hjelpe deg, det er flott, også!
 6. 6
  Bruk kjøkkenbenken, er det lettere å manøvrere katten. Ikke fyll opp med vann. Bruk en gummi fatet matte for å hindre katt fra å skli. Bruk en meget svak strøm av lunkent vann når kranen er i gang. Pass på at det ikke er i tillegg varm eller kald nok til å fryse katten. Hvis du dyppe fingeren i og alt du føler er vann som er bare litt varme, vet du at du har nådd lunken. Slå kranen før katten kommer inn (ellers kan det bli redd).
 7. 7
  Katten vil mest sannsynlig klamre seg til alt i et forsøk på å unngå badekar. Bare ta ham forsiktig ned, en labb, så den andre. Sette ham tilbake i vasken. Du kan prøve å holde forsiktig foran skulderen delen foran brystet nedover og bruk den andre hånden til sjampo baksiden av katten mens du holder hans nedre del ned.
 8. 8
  Mens katten er i kjøkkenvasken, begynne å bruke kopp til å helle lunkent vann på katten før den er helt våt. Alternativt kan du fylle vasken partway og dypp kattunge i vannet.
 9. 9
  Bruk en liten mengde sjampo, gni det sammen, og begynne på kattens rygg. Arbeid gjennom halen, bakbena, frambeina og nakke. Sørg for å få magen også.
 10. 10
  På dette punktet katten vil bli hylende, og prøver å komme seg ut. Vær tålmodig og rolig, forsiktig betryggende kattungen.
 11. 11
  Pass på så du ikke får såpe i kattens øyne!
 12. 12
  Skyll katten av med lunkent vann inntil vannet er klart. På dette punktet, vil katten prøve å klore seg ut av vasken, høyt hyl. Men, du må bare være tålmodig, rolig og forsiktig snakke med katten fortelle ham "Det er greit, nesten over", som du skyller ham av med store plast kopp eller svak strøm fra kranen.
 13. 13
  Pakk katten i en stor fluffy håndkle, (som en baby) og raskt tørke katten å få det meste av fuktighet av. Vær oppmerksom på at små dyr kan miste en stor del av kroppstemperaturen i fuktig pels så tørr at kitten så mye som mulig, før de gir en varmekilde for ham / henne å tørke foran.
 14. 14
  Etterpå tilby godbiter, kos, klemmer og kysser. Din stakkars barnet har nettopp opplevd en av de verste tingene det kan. De fleste katter hater vann! (Men to unntak er den tyrkiske Van, og Bengal raser.)

Tips

 • Pass på å enten begrense katten til et bestemt område for å tørke av, eller rydde bort viktige papirer og slikt. Hvis disse er utelatt, vil katten ta det som en mulighet til å tørke seg på dem i stedet for et håndkle!
 • Griper en kattunge av "scruff" (kjøttet på baksiden av nakken sin som sin mor ville bære den med) kan tillate det slappe av nok til at du bare kan dyppe kattunge i vannet.
 • Gi dem godbiter etter at du har badet dem.
 • Hvis kattunge shampoo er litt ut av din prisklasse, fungerer Johnson hode til tå baby vask flott!
 • Holde kattens forbeina ut av vannet lar det føle kontroll. Bare la dem henge over kanten av vasken eller badekaret. Dette vil også bidra til å holde vannet vekk fra pus ansiktet og ørene.
 • En merknad: Hvis du begynner å bade katten i ung alder og sørg for at den tilknyttede hyggelige ideer med bading (som mat eller katt behandler), kan det ikke være så motstandsdyktig mot bading som det blir eldre.
 • Husk å ikke gi kattungen for mange bad. Vannet vil tørke ut huden hans og hans pels! To ganger per uke er det absolutte maksimum!
 • Den latex hanske Metoden kan også hjelpe når du klipper kattens negler.
 • For katter som graver tennene i hendene når man bader dem, bruke to gamle grytekluter, eller kjøpe to nye. Etter badet, kaste ovnen votter til vaskemaskin og tørketrommel, til neste gang. (Hold disse to votter bort fra de du bruker når du tilberede måltider, holde katter grytekluter under vasken.)
 • Du kan også prøve noen nylon eller leotards å holde kattunge i.

Advarsler

 • Bading kan utgjøre en alvorlig helserisiko for kattunger. De kan lett bli farlig kaldt, både fra kulden fra vannet og tap av isolasjon / fordampning når pelsen er våt. Hvis kattungen er spesielt skitten oppsøke veterinær. Samme gjelder hvis det er grunn til å mistenke hva tilsølt kattungen kan være skadelig for helsen hans, enten ved kontakt med hud eller svelging gjennom sin egen vask.
 • Aldri få såpe på kattens ansikt, men hvis den gjør det, raskt vaske det og hvis irritasjon vedvarer, ta dem til en
 • Hvis du har flere katter, er det fullt mulig at andre katter ikke vil gjenkjenne katten du vasker og vil spotte over dem, som du vasker bort sine identifisere lukt. Vask alle kattene dine hvis mulig. I alle fall vil det ta dager å få lukten tilbake.
 • Sørg for at du og katten din har ingen spor av såpe igjen på noen av dere!
 • Unngå å få såpe i ansiktet ditt, men hvis du gjør søke medisinsk hjelp.