Wkino

Hvordan å dyrke tomater fra frø


Vil du slutte å kjøpe frø, og bare kutte åpne en tomat og plante? Her ser du hvordan.

Denne prosessen er for frukt og grønnsaker som inneholder sine frø i massen, for eksempel tomater, agurk, honningmelon, vannmelon, osv.

Trinn

Hvordan å dyrke tomater fra frø. Sørg for at tomat er fra en plante som ble dyrket fra et arvestykke eller åpne bestøves frø.
Hvordan å dyrke tomater fra frø. Sørg for at tomat er fra en plante som ble dyrket fra et arvestykke eller åpne bestøves frø.
 1. 1
  Sørg for at tomat er fra en plante som ble dyrket fra et arvestykke eller åpne bestøves frø. Hvis du velger en tomat fra hybrid, kjemisk behandlet frø, kan resultatene være skuffende for deg.
 2. 2
  Skjær tomat i to og grav ut frøene og papirmasse og legg i en bolle eller kopp. Eller, klem fruktkjøttet og frøene ut. Sett denne til side et sted slik at frøene kan gå gjennom en gjæring prosess. Et lag av mugg vil utvikle seg på frøene. Denne prosessen kan ødelegge mange frø-borne sykdommer som kan påvirke neste generasjon av planter. Etter gjæring, må du vaske frøene godt.
 3. 3
  Plasser frøene og papirmasse i en container og sette dobbelt så mye vann som du har frø.
 4. 4
  Rør eller rist kraftig i noen minutter, hell av vannet og gjenta denne prosessen til massen er fjernet. Eventuelle dårlige frø vil vanligvis flyter til toppen, og de gode frøene vil holde seg i bunnen av beholderen.
 5. 5
  Hell i en sil og skyll frøene godt med lys eddik og salt. Spre frøene ut så tynt som mulig på et glass eller keramiske flat tallerken, stekeplate, et stykke kryssfiner eller et vindu skjermen. Ikke tørk frø på papir eller klut, som det kan være svært vanskelig å fjerne frøene. Hvis du er kort tid, og deretter plassere frøene mellom avis ark, og raskt jern med et varmt strykejern. Et vindu skjerm er best, fordi det gir god luftsirkulasjon. Husk å røre frøene flere ganger i løpet av dagen.
 6. 6
  Når frøene er helt tørre, er de klare for planting. Eller du kan lagre dem i en ren, tørr krukke med tett lokk i et mørkt og kjølig sted (kjeller), eller de kan oppbevares i kjøleskapet.
  • Hvis du putter frøene på en ren plate i en gammel ovn med en pilot, vil det helt tørke ut frø etter noen dager. Eller plassere dem i solen. Eller bruke en elektrisk eller sol drevet dehydrering system.
 7. 7
  Etter at frøene er helt tørt, legg dem i en plastpose i kjøleskapet (ikke fryser eller de kan bli ødelagt) i 1 til 2 uker og den kalde luften vil lure frøene til å tro at de gikk gjennom en vinter.
 8. 8
  Å plante frø, er det best å starte dem i torv potter (eller lignende potter for voksende planter). Fyll torv potten med jord blanding av ditt valg. En blanding kan bli gjort ved hjelp av 1/3 torvmose, 1/3 grov vermikulitt, og 1/3 muldjord. Plasser 2-3 frø i hver potte og dekk med jord ca 1/4 tommers eller så. Klapp lett ned. Fukte jorda (ikke skyll) og holde det fuktig. Det vil ta minst en uke for frøet til å spire.
  • Det er best å sprøyte potter med vanntåke daglig de første 7 til 10 dager. Når du ser de spirer, kan du vanne sjeldnere. Flere planter er drept av for mye vann (som råtner røttene) enn for lite vann så sparsomt med vann etter at plantene spire.
 9. 9
  Plasser torv potter i en varm, solfylt sted som er beskyttet mot kaldt vær. Det er mange måter du kan gjøre dette. (Lage din egen mini grønne huset, eller sette i en solrik vinduskarm, etc.)
 10. 10
  Sjekk dine gryter hver dag. Når plantene titte ut av jorda, vil de vokse ganske fort.
 11. 11
  Når plantene har vokst flere inches høy, og ha minst tre blader på hver plante, er de klare for transplantasjon. Du kan plante dem i hagen din så snart all fare for frost er borte.
 12. 12
  I din forberedt hage plass, grave et hull dypt nok til at du kan plante frøplante dypt nok at bare den øverste 1/4 av planten stikker opp av bakken. Stammen vil sette ut nye røtter og bidra til å etablere et godt rotsystem for anlegget. Plasser en hånd full av kompost i bunnen av hullet og plassere anlegg på toppen av kompost. Dette vil gi anlegget et ekstra løft, og også bidra til å holde anlegget fra å gå inn i sjokk fra transplantasjonen. Prøv ikke å forstyrre røttene i transplanterer prosessen. Kan imidlertid bryte bunnen av torven koppen for å tillate at røttene til å vokse fritt ut og ned etter planting.
 13. 13
  Hell vann i hullet etter å sette ditt anlegg i. Kontroller at du bruker vann i romtemperatur for dette. Kaldt vann fra utendørs slangen blir for kaldt og kan sette anlegget i sjokk.
 14. 14
  Trekk skitt opp til stammen av anlegget, slik at det er minst 1/4 av toppen stikker ut av jorda. Klapp skitt lett ned.
 15. 15
  Du kan også kjøre stake i bakken på denne tiden, så når du trenger det, vil du ha det og vil ikke forstyrre rotsystemet ved å kjøre den i bakken etter at rotsystemet er etablert.
 16. 16
  Bruk revet bomullsstoff til løst knytte anlegget etter behov. Eller du kan bruke strimler av strømpebukse eller knestrømper til å gjøre dette. Bare ikke binde planten ved å binde for stramt.
 17. 17
  Fôr og vann til anlegget ofte. Tomater trenger vann og mat. Gjøre dette ved vanning ved bunnen av anlegget og ved å benytte minst én liter vann per plante hver gang vann.
 18. 18
  Beskjæring er ikke nødvendig. Noen mennesker beskjære slik at deres anlegget vil produsere større frukter. Imidlertid vil anlegget ikke produsere så mange frukter denne måte.
 19. 19
  Sjekk dine planter daglig for bugs og snitt ormer. Det finnes måter å hindre kutt ormer. En måte er å sette en krage rundt bunnen av anlegget. Dette må gjøres når anlegget er veldig ung og liten. Du kan lage kragen ut av toalettpapir ruller eller tørkepapir ruller> Kutt toalettpapir ruller i to, og tørkepapir ruller inn tre eller fire stykker. Gjør et kutt opp på siden og åpne den opp og legg den rundt på strået, trykke den ned i jorda for å holde den stabil.
 20. 20
  Når frukten blir rød (eller hva fargen du plantet), plukke og nyte fruktene av ditt arbeid. Når du gjør, vil du vite at det var verdt det.

Tips

 • La aldri temperaturen på frø å overstige 95 º C (35 º C).
 • Ceiling fans er stor for å forbedre luftsirkulasjon.
 • Aldri tørre frø i ovnen.
 • Noen frø tar lang tid å tørke. Det er bedre å la frøene tørke i et par uker (eller lenger for større frø) enn å ha hele batch ødelagt.
 • Noen viktig informasjon om å spare frø:
 • Stikk aldri frø i direkte sol hvis temperaturen vil stige over 85 º F (29C). (Selv i 85 º F solen, kan mørke frø lide skade, ettersom de vil bli varmere enn lysere farget frø.

Advarsler

 • Tomater som du kjøper fra dagligvarebutikker og de fleste store produsere stands har blitt dyrket i et grønt hus fra hybrid frø som har blitt varmebehandlet og kjemisk behandlet for sykdomsresistens. De har også blitt befruktet med kunstgjødsel. Hvis du vil ha en "ren" tomat, den beste måten å gjøre det på er å kjøpe "arvestykke" tomat frø eller "Åpne bestøves" frø og dyrke din første avling. Deretter kan du begynne å spare dine egne frø fra dine egne tomater. På denne måten vil du vite nøyaktig hvor tomat kom fra og hva slags gjødsel ble brukt til å dyrke den. Du kan finne mange arvestykke frø dyrkere og selgere på linje ved å skrive "arvestykke frø" i Google-søkefeltet. Du kan også sjekke med lokale dyrkere i ditt område for de som vokser arvestykke frø.
 • Hvis du tørke frøene ut i det åpne, se opp for fugler. De vil elske å spise frø. Ekorn, også, vil rane deg.

Ting du trenger

 • Tomato
 • Kniv
 • Sil
 • Vindu Screen
 • Container for lagring av frø
 • Vann