Wkino

Slik bruker du en trykkoker

Trykkokere har litt av en dårlig rap som farlig, men de har kommet en lang vei. Det er mange fordeler ved å bruke en trykkoker, som redusert koketid og bedre oppbevaring av vitaminer og mineraler. Det er fortsatt litt av en læringskurve, skjønt, så hvis du bruker en trykkoker for første gang, her er hvordan å komme i gang trygt.

Trinn

Slik bruker du en trykkoker. Plasser maten som skal tilberedes inne i trykkokeren, med en liten mengde vann.
Slik bruker du en trykkoker. Plasser maten som skal tilberedes inne i trykkokeren, med en liten mengde vann.
 1. 1
  Plasser maten som skal tilberedes inne i trykkokeren, med en liten mengde vann. Helst suge elementer som linser, ris osv. som det reduserer koketid og sparer drivstoff
 2. 2
  Ta av sikkerhetsventilen, og lukk lokket ordentlig. Plasser den på en ovn (eller en hvilken som helst varmekilde). Som komfyren blir oppvarmet og vann begynne å konvertere til damp, ville se damp som kommer ut fra dysen, på dette punktet sted sikkerhetsventilen på dysen (Det bør tillate luft å unnslippe som det gir plass til damp, som brukes til koking. ) Trykket nå begynner å stige, til den når designet sikkerhet grensen, trykkokeren begynner å putre på dette tidspunkt. Reduser varmen til et lavere nivå, slik at komfyren fortsetter å putre og ikke plystre ikke. Ideen er å opprettholde trykket i hele koketiden. Dersom tilførsel av varme ikke er redusert, kan trykket fortsette å stige og dødvekten eller sikkerhetsventil åpnes (blåser en fløyte), slipper ut damp og hindre trykket fra å stige ytterligere. Sikkerhetsventilen er anordnet for å hindre mulig brudd av komfyren i seg selv, blir det feilaktig brukt som en indikator for steketiden ved mange. Vannet koker ved 100 grader C, men i press matlaging det koker ved 121 grader C. Den høye temperaturen gjør at maten koker veldig fort. Unngå trykkoker å plystre og spare energi. Ikke la 536 kalorier per gram av damp gå til avfall i atmosfæren og igjen gjøre AC jobbe hardere for å fjerne varmen fra kjøkkenet.
 3. 3
  Sette av varmekilde (gass / elektrisitet).
 4. 4
  Vent i kokeren avkjøles. (Steam inne i komfyren har forsvunnet).
 5. 5
  Løft sikkerhetsventil for å sjekke om noen damp fortsatt inne i komfyren.
 6. 6
  Fjern forsiktig lokket. Overfør tilberedt mat til servering / lagring bolle.

Tips

 • Å koke linser og belgfrukter, særlig ens som er tøffere å lage mat. Suge dem i 8 timer i vann. Plasser i trykkoker og tilsett vann nok til å dekke dem. Kok til det første unødvendig. Men for noen kok til den andre unødvendig.
 • Å koke poteter i en trykkoker. Vask potetene, legg dem i komfyren. Tilsett vann nok til halvparten dekke dem. Lukk lokket og vente til de første fløyta blåser. Reduser varmen og når de andre fløyta blåser, slå av varmen. La potetene sitte i allerede bygget trykk. Når all dampen har rømt, åpner trykkoker. Skrell og bruke potetene som ønsket.
 • Stek noen grønnsaker på bare minutter. Grønnsaker inneholder vann, så bruk bare en slurk vann for å koke dem.
 • For Røde kidneybønner, kikerter eller andre tørre bønner, alltid ligge i vann først. Deretter trykket kok til den første fløyte, og la det småkoke i trykkoker i 20 minutter.
 • Stek kjøttet i en trykkoker, det sparer mye tid. Spesielt i matlaging tøffe kjøtt (f.eks fårekjøtt eller oksekjøtt). Vanligvis trykk matlaging tar 1/2 til 1/3 i forhold til normal tid som koker ved atmosfærisk trykk (ved havoverflaten)
 • Kokeprosessen i en trykkoker fortsetter selv etter at du slår av varmen (før det er bygget opp trykk inne). For å stoppe kokeprosessen, kan du enten ta damp på ved å løfte trykkventil eller bare sette den varme trykkoker under springen i rennende kaldt vann. Dette vil hindre at mat blir overstekt.
 • Å koke bete rot, vaske dem og plassere i kokeren med vann. Etter den første fløyte, la det småkoke i 10 minutter. Skrelle dem etter at de er kokt. Dette hindrer at fargetap.
 • Når du tilbereder linser som (gul split moong, rød masoor), ikke over kokk. Så snart du hører at trykket, slå av varmen.
 • Cook ris (vanlig ris eller en grønnsak ris / pulao), på bare minutter. Bruk en og 1/4 kopper vann for hver 1 kopp ris. Slå av varmen 3-5 minutter (avhengig av sorten) etter de første fløyta blåser.
 • Det er mange fordeler med å bruke en trykkoker, inkludert:
  • Maten er tilberedt mye raskere i en trykkoker. Steketiden kan bli betydelig redusert med om lag 70 prosent.
  • Energiforbruket er langt mindre enn da koking, damping eller ovn matlaging. Dette bidrar til å kutte ned på gass eller elektrisitet regninger.
  • De fleste bakterier og virus drepes, på grunn av den høye temperatur inne i kokeren.
  • Vitaminer og mineraler er ikke tapt på grunn av den lille mengden vann som kreves for å gjøre dampen. Dessuten er mat ikke oksidert av luft eksponering, derav grønne grønnsaker (f.eks asparges, brokkoli, bønner etc) beholder sine lyse grønne farger og vitaminer.

Advarsler

 • Unngå over matlaging. Ømme grønnsaker kan bli bløt hvis overstekt, ødelegger strukturen på fatet ditt.
 • Prøv aldri å tvinge åpne lokket på trykkokeren når det er damp inne. Du kan få brent.
 • Før du forsøker å åpne lokket alltid sørge for at all dampen har blitt gitt ut ved å løfte trykkregulatoren / vekt.
 • Selv når det er trygt å åpne lokket, løfter lokket vekk fra ansiktet, som innholdet vil bli dampende varmt.