Wkino

Hvordan vinne på stein, saks, papir

Mens du sannsynligvis allerede vet hvordan man spiller "Rock, Paper, Scissors", det kan være mer til dette spillet enn enkle sjanse. Denne artikkelen detaljer noen av strategiene som brukes i konkurranser som den årlige Rock, Paper, Scissors VM. Ved å være både observant og uforutsigbare, kan du spille som en RPS pro.

Trinn

Hvordan vinne på stein, saks, papir. Se at motstanderen din spiller andre.
Hvordan vinne på stein, saks, papir. Se at motstanderen din spiller andre.
 1. 1
  Se at motstanderen din spiller andre. Ofte vil de heller mot den ene av de valg (for eksempel stein). Hvis du har en sjanse til å se dem spille før de spiller deg, se etter en samlet mønster.
 2. 2
  Vet rookie tendenser.
  • Rookie menn har en tendens til å føre med rock. Hvis du spiller en spontan kamp mot en mannlig rookie, er det en økt sjanse for at hans åpning kast vil være rock, slik at du ønsker å gå med papir.
  • Hvis du spiller en kvinnelig rookie, men husk at konkurransedyktig aktør Jason Simmons hevder at kvinner har en tendens til å begynne med saks, så gå med rock.
 3. 3
  Spille saks eller papir mot en erfaren spiller. En ikke-rookie kan vite at å kaste en innledende rock er altfor forutsigbar, på grunn av tendensen for mannlige rookies å gjøre dette. De vil trolig bruke saks eller papir. Derfor bør du begynne med saks, som det vil slå sine papir eller i det minste tie med sine saks. Hvis motstanderen din er en erfaren kvinne, kan hun være kjent med "saks" stereotype og vil trolig kaste enten stein eller papir - det beste alternativet er papir.
 4. 4
  Se etter en dobbel løp. Hvis noen gjør det samme kast to ganger, vil de ikke ønsker å gjøre det samme kaste tredje gang, fordi de ikke ønsker å virke forutsigbar. Du kan bruke denne informasjonen til din fordel. For eksempel, hvis noen kaster papir to ganger, vil de sannsynligvis kaste enten stein eller saks på deres tredje gest, bruke stein, slik at du kan enten vinner eller spiller uavgjort.
 5. 5
  Slå den siste trekk. Dette fungerer bare hvis du nettopp har vunnet; uerfarne eller frustrert spillere har en tendens til å ubevisst kaste farten som bare slå dem, så du bør kaste en gest som vil slå din egen siste trekk. For eksempel, hvis du bare vant med rock mot sine saks, kan de kaste stein neste, så du bør være forberedt med papir.
 6. 6
  Bruk sannsynlighet til din fordel. I konkurranse spill, er det blitt statistisk observert at saks er den minst vanlige gest. Hvis du er på et tap for hva du skal kaste, vil bruk av papir gir deg en liten fordel, som det er litt mindre sannsynlig at motstanderen vil bruke saks.
 7. 7
  Hold øynene på motstanderens hånd akkurat som gest blir kastet. Se hva form de danner sin hånd inn. Hvis du ser dem strekker seg inn i papir gest, for eksempel, kan du ha et brøkdels sekund i tellingen å reagere deretter med saks. Men, vær forsiktig når du prøver å se hva motstanderen gjør, fordi det kan føre til lang kaste, noe som er ulovlig i konkurrerende spill.

Tips

 • Hvis en uerfaren spiller ber deg om å gjenta reglene, kan du ubevisst påvirke dem til å velge en bestemt gest ved å slippe subtile hint. Fysisk demonstrere gest du vil ha dem til å spille mer enn noen annen gest, og sørge for at det er den siste gest de ser som du forklare hvordan spillet fungerer.
 • Hvis det er tillatt i spill eller turnering du spiller i, ta en dør, eller et tilfeldig tall generator (som en vitenskapelig kalkulator). Sett deg et regel - for eksempel, når rulle terningen, 1 eller 2 = papir, tre eller fire = saks, 5 eller 6 = rock. På denne måten vil det være umulig for motstanderen å forutse ditt trekk, og det blir ingen mønster.
 • Det er ingen erstatning for praksis. Roshambo "RPS" kan spilles online i enten en turnering eller heads-up match sette på ulike nettsteder. Selv om du ikke vil være i stand til å studere de fysiske bevegelser på motstanderen, vil du være i stand til å observere gameplay mønstre og vaner raskere på nettet. Øv i speilet hvis ingenting annet funker.

Advarsler

 • En erfaren proff kan bruke alle disse strategiene mot deg. De kan falske deg ut av, ved hjelp av saks hovedsakelig som sitt første gest og deretter plutselig å bruke papir når du minst venter det.
 • "Maskering" er når en spiller forsinker deres gest så lenge som mulig, slik at du ikke vil ha en sjanse til å forutse sin gest.
 • Vokt dere for "skygge", der motstanderen kan late som de kommer til å gjøre en bestemt bevegelse og deretter raskt endre den på den siste mulige øyeblikk. Dette er mislikt som fusk.