Wkino

Hvordan velge strikkepinner

Strikking er en avslappende, bærbar og kreativ hobby, men å velge de riktige nåler kan bety forskjellen mellom en hyggelig tidsfordriv, eller ren frustrasjon. Det er mange forskjellige nål former for å imøtekomme ulike prosjekter, og de kommer i forskjellige størrelser og materialer. Hvordan velger du de riktige?

Trinn

Hvordan velge strikkepinner. Vurdere hvilken type element du strikker.
Hvordan velge strikkepinner. Vurdere hvilken type element du strikker.
 1. 1
  Vurdere hvilken type element du strikker. Selv om alle strikkepinner hovedsak utfører den samme handlingen, det er forskjellige typer og stiler tilgjengelig. Noen nåler er spesifikke for en bestemt type strikking (f.eks: strikke rundt eller kabling), mens andre kan lage en rekke strikket elementer.
  • Den mest anerkjente strikkepinne form har den ene enden som peker til å lage nye masker, og den andre enden har en cap eller knott som hindrer stingene fra å falle av. Enkelt-spiss strikkepinner (også kjent som rette nåler) brukes parvis å strikke flate stykker.
  • Rundpinne er to rette nåler forbundet med en fleksibel plast ledningen. Ledningene er tilgjengelige i forskjellige lengder (vanligvis fra 12 "til 60", målt fra nålespissen til nålespissen). Disse nålene kan brukes til både flatt og sirkulær strikke, så noen strikkere tror de er en bedre investering enn single-spisse nåler. Hvis du planlegger å strikke sirkulært, trenger du en nål som er bare litt mindre i omkrets enn elementet du strikker. Med mindre du planlegger å bruke en av følgende teknikker hvor rundpinne brukes for sømløs strikking i runden: Magic Loop (lang kabel nødvendig), 2 Rundskriv (2 nåler av samme størrelse brukes) eller Travelling Loop (en løkke av kabelen er trukket ut som ekstra).
  • Strømpep (noen ganger referert til som "strømpepinner") har peker i begge ender, og er vanligvis selges i sett på fire eller fem. Disse brukes til å strikke sømløse, runde plagg som sokker.
  • Kabel nåler er svært kort, og er enten rett (som en DPN) eller hekta. Disse tjener en bestemt rolle i strikking kabel masker.
  • Utskiftbare nål Pakkene er akkurat det de høres ut som - et sett med strikkepinne tips, og et sett med ledninger av varierende lengde som kan feste og løsne fra tips til å lage mange forskjellige størrelser av nåler. Hvis du planlegger å gjøre mye strikking, kan disse være en god investering. En plast sett er tilgjengelig fra knitdenise.com, er en aluminium sett tilgjengelig i noen håndverket butikker under Boye merkevare, og knitpicks.com tilbyr både tre og metall settene.
 2. 2
  Velg riktig pinne. Som strikkepinner kommer i varierende diametre og lengder, bør disse faktorene tas i betraktning når du velger en strikkepinner for et prosjekt.
  • Diameter. Tykkelsen på nålen avgjør den endelige størrelsen og utseendet på det ferdige stykket. Jo tykkere nål har større sømmen og mer elastisk og løs det resulterende stoff. Med en mindre nålen, vil de resulterende masker være liten, og stoffet blir vanligvis være tettere og tykkere. Det finnes flere forskjellige dimensjonering systemer, men nålene er ganske sammenlignbare på tvers av alle systemer. Se tabellen nedenfor for en forståelse av dimensjonering systemer.
  • Lengde. Selv masker kan bli presset på nesten alle nålelengde, velge en som vil tillate stingene skal arbeidet lett fra rad til rad er viktig. Et stort prosjekt vil vanligvis kreve en lengre nål eller ledningen. En liten, flat prosjektet kan bearbeides på en nål lengde, men en liten sirkulær prosjekt vil kreve en liten rundpinne, strømpep, eller en teknikk som brukes til å omgå ekstra lengder av ledningen på en lang rundpinne. En annen faktor er garn valgt for prosjektet (tykkere garn betyr færre masker kan passe på en nål). Mest rette nåler er 10-16 inches (25-40 cm) lang, og RUNDP ledninger varierer fra 12 "til så lenge som 60".
 3. 3
  Velg materialet. Needles er laget av mange typer materialer, den mest populære er bambus, plast og aluminium. Knitter ferdighetsnivå og garnet blir brukt både må tas i betraktning når du velger en nål materiale. Nybegynnere spesielt må velge nåler som ikke er så glatt at de vil føre til at garnet til å skli av. En mer erfaren strikker, på den annen side kan foretrekke en glatt overflate nål for å tillate stingene å bevege seg lett og raskt.
  • Bambuspinner. Bambus er varmt å ta på, sterk, og har en tendens til å være lettere enn aluminium. Som bambus har en svak grep, strikkede masker fortsatt på plass og bambus gir en utmerket nybegynner nål. Materialet egner seg også til å jobbe vilje med leddgikt hender. Bambuspinner er utmerket for alle typer garn, spesielt glattere og lettere vekt garn. Bambuspinner er mer fleksibel enn metall, men mindre enn kasein eller plast nåler. I mindre størrelser, men kan bambus bøyes eller brekke.
  • Metall nåler er de tyngste nåler, men er sterkere og ikke lett å bøye. Metall nåler er kaldt å ta på og glatte. Mer erfarne strikkere noen ganger foretrekker dem, fordi stingene bevege seg raskt på polerte overflater. Dette er ikke de beste nåler for begynnelsen strikkere, som masker kan fort skli av nålen i spissen. Metall nåler er bra for alle typer garn typer og vekter, spesielt ull, ull blander, og akryl. De vanligste typer metall nåler er aluminium, stål og forniklet.
  • Plastnåler pleide å være lett tilgjengelig og svært populære. De er glatte, slanke, og masker bevege seg raskt. Plastnåler er veldig fleksible. Større størrelse nåler er ofte laget av plast for å redusere vekten. Plastnåler er utmerket for alle typer garn og garn vekter.
  • Tre nåler er glatt, men ikke glatt, noe som gjør dem til et godt valg for begynnelsen strikkere og ved bruk av glatte garn. Finishen er forskjellig avhengig av merke. Disse nålene kommer i en rekke tresorter, blir det beste laget av hardtre. I svært små størrelser, kan som bambus, tre nåler bryte skuffende enkelt.
  • Firkantede nåler er sagt å være spesielt bra for nybegynnere og de med hånd plager som de gjør for en mer konsekvent sting og krever mindre hånd spenning for å opprettholde i posisjon.
 4. 4
  Å få riktig sporvidde. Du må lage en måler fargeprøve før du begynner å strikke prosjektet ditt. En fargeprøve skal være omtrent en tomme større enn den angitte måle ettersom kantene forvrenge stingene så vær forberedt på å kaste på noen ekstra masker på hver side av fargekartet. Som sting Størrelsen varierer fra strikker til strikker, kan nålen størrelsen angitt i mønsteret ikke alltid resultere i riktig gauge (selv når du bruker garn i mønsteret). Så har mange nåler i ulike størrelser er en utmerket idé.

Tips

 • Bruker denne tabellen for en forståelse av dimensjonering systemer:
Metrisk størrelse (mm) US størrelse Storbritannia / Canadian størrelse Japansk størrelse
2.0014
2.10
2,25113
2.41
2,5
2.72
2,75212
3.0113
3,25310
3.34
3.54
3.65
3,7559
3.96
4,068
4.27
4.5778
4.89
5.086
5.110
5.411
5.595
5.712
6,010413
6.314
6.510 ½3
6.615
7.027 mm
7.51
8,01108 mm
9.013009 mm
10,01500010 mm
12,017
16.019
19.025
25,050
 • Hvis garnet har mye tekstur, trenger du en jevnere nål, mens hvis du bruker en glatt eller en mykere garn, er det tilrådelig å velge nåler som har best grep. Få følelsen av nålene før du kjøper, og tenker på garnet du skal bruke, for å fastslå som vil være best.
 • Strikkepinner er en god investering. De kan vare i svært lang tid, og kan overføres i generasjoner. Aldri kaste nålene unna, med mindre de er skadet eller bøyd så dårlig at de ikke kan brukes. Hvis du virkelig aldri tenkt å strikke igjen, gi nålene unna.
 • Nåler, som sokker, har en vane for å bli skilt, så sette en strikk rundt matchende par eller sett. Imidlertid kan rubberbands forlate en gummy rester hvis du bruker nåler sjelden. Knytte dem sammen med garn eller hyssing for langvarig lagring. Alternativt kan du lage eller kjøpe en "strikkepinne roll-up" lik den som foreslo for rette nåler.
 • Undersøke punktene på nåler for å se om de er skadet eller bøyd. Hvis ja, så er det på tide å kaste dem ut og kjøpe noen nye.
 • Hold nåler på et trygt sted. En god måte å lagre dem på er å kjøpe eller lage en. Rette nåler kan også holdes i dekorative bøtter eller blyant kopper. Sirkulære nåler som ikke har den størrelse stemplet på dem bør lagres på en måte som identifiserer dem - ofte, er posen de kom i passende for dette.

Advarsler

 • Hold nålene vekk fra små barn. De er skarpe, og hvis de leker med dem, kan noen bli skadet.
 • Ikke kjøp alle størrelser og lengder på nåler i ett materiale før du vet om du liker å jobbe med dette materialet. Noen strikkere elsker bambuspinner, og noen strikkere føler at det er for skjøre, eller kan ulempe sitt arbeid. Vet hva du liker.