Wkino

Hvordan å hekle en lue

Helt se en kul heklet lue og lurer på hvordan det ble gjort? Her er noen grunnleggende instruksjoner for å hjelpe deg å lage din egen heklet lue.

Trinn

Hvordan å hekle en lue. Markere begynnelsen av raden (valgfritt).
Hvordan å hekle en lue. Markere begynnelsen av raden (valgfritt).
 1. 1
  Samle materialer. Å hekle en lue, trenger du et nøste av garn, en heklenål, og en plast nål, samt en saks. Alle disse elementene kan kjøpes hos din lokale hobbybutikk.
  • Når du velger garn, husk både hvor tungt du vil at hatten skal være og hva din nåværende hekling ferdighetsnivå er. Den beste garn for nybegynnere er et medium veve som vil gjøre din masker lett å se og telle. Les etiketten på baksiden av garnet og se etter et nummer fire.
  • Størrelsen på heklenål vil avgjøre hvor store masker er. Hvis du bruker en liten krok, vil hatten være stivere og varmere, en større krok vil resultere i en mer floppy produkt. Du vil utvikle preferanser for enkelte størrelser som du lærer å hekle, men en størrelse K kroken (6.5mm) bør være en god løsning for en nybegynner.
 2. 2
  Begynne med. Hekling i runden betyr ganske enkelt å bli med opp to endene av en kjede, og fra da av arbeidet i en sirkel. Her er hvordan du får din runde startet.
  • Knyt en slip løkke i garnet for å starte. Heng enden av garnet over kroken i en loop, og vri løkken gang eller to. Ta tak i garn (ikke endestykket, men den delen går tilbake til nøste) med kroken og trekk gjennom løkken. Du skal ende opp med en bevegelig slipknot under loopen.
  • Chain 4.
  • Lag en kjedemaske i den første kjeden for å danne en ring. Etter at du har lenket 4, stikk nåla inn i den første kjeden. Sagt på en annen løkke av garnet over kroken og trekk at løkken gjennom de første to sløyfer.
  • Gjør 8 enkle hekle masker gjennom midten av ringen. Sett inn kroken inn i sentrum av de sammenkoblede kjedene (ikke i kjedemaske bare du har gjort, men de vil være omtrent samme størrelse for nå). Når kroken er gjennom ringen, garn over kroken og trekke igjennom den første sløyfen (i dette tilfellet, ringen). Du har nå to løkker på kroken. Garn igjen, og trekk gjennom begge løkkene. Gjenta denne prosessen 7 flere ganger.
 3. 3
  Markere begynnelsen av raden (valgfritt). Hvor kroken er nå er "begynnelsen" av ny rad og hvor det vil ende når du har fullført din neste sirkel. Hvis du ikke liker å telle masker eller har en hard tid å se hvor en rad slutter og en annen begynner i runden, ta en ekstra slip av garn i en annen farge eller et broderi tråd, og knytte det rundt den aktuelle sømmen. Deretter, når du treffer tråden igjen, du vet du avslutte én rad og begynner en annen.
 4. 4
  Gjøre 2 enkle crochets i hver maske rundt, for totalt 16 masker.
 5. 5
  På neste omg, gjør en fastmaske i den første masken, deretter to i neste maske, deretter en i neste maske, og så videre.
 6. 6
  Gjenta trinn 5 til du har oppnådd den bredden du ønsker. Det vil si, fortsette å øke dine runder til sirkelen du har opprettet dekker toppen av hodet av hatten mottakeren.
 7. 7
  Gjør en fastmaske i hver maske rundt. Gjenta dette trinnet for så mange rader som du vil. Gjør færre rader hvis du bare vil hatten å nå toppen av mottakerens ører; gjøre mer hvis du vil ha ørene dekket.
 8. 8
  Legg en rand (valgfritt). Du kan la beanie brimless hvis du ønsker det. Men hvis du ønsker å lage en kant, rett og slett øke masker igjen for noen flere rader, ved å sette en fastmaske i den første masken, to i den neste, og så videre for så mange rader som du liker. Å gjøre dette til en bare noen få rader vil gjøre slutten av hatten rulle opp litt, gjør det for å flere vil skape en floppier effekt.
 9. 9
  Feste. Når du har gjort den siste masken, kast og trekk en mer sløyfe. Klipp av garnet om to eller tre inches fra sømmen og bruke heklenål til å dra halen gjennom.
 10. 10
  Skjul halen. Med nål, veve halen tilbake i masker av hatten. Hvis du finner ut at du må legge igjen en liten hale igjen, kan du prøve å plassere den på innsiden av hatten.

Tips

 • Hvis du går deg vill, telle masker til du kommer tilbake til et sted du kjenner.
 • Som dine ferdigheter øker, kan du prøve alternerende forskjellige farger eller eksperimentere med nye garn og krok størrelser.
 • Du må kanskje endre bredden og lengden av hatten avhengig av om du gjør det for en voksen eller barn. Prøv å måle på noens hode hvis mulig, i stedet for guesstimating.

Ting du trenger

 • Ett nøste av garn (4-ply eller Medium for nybegynnere)
 • Heklenål (Size K for nybegynnere)
 • Plast nål
 • Saks
 • Spare stykke garn eller tråd for å markere rader (valgfritt)