Wkino

Hvordan installere solcellepaneler for å varme et basseng

Oppvarming av et svømmebasseng med billig, glaserte plast solcellepaneler kan være en relativt enkel og rimelig prosjekt du kan gjøre selv. Selv om disse sorte plast solcellepaneler er mindre effektiv per kvadratmeter enn høye kostnader, høy effektivitet solcellepaneler, kan de kreve mindre energi å produsere og transportere enn paneler med stål, aluminium, glass eller kopper. Gjerne varme gevinst per krone av investeringen og enkel installasjon er overbevisende fordeler.

Trinn

Hvordan installere solcellepaneler for å varme et basseng. Før du begynner, bør du vurdere ditt klima og redusere dine forventninger.
Hvordan installere solcellepaneler for å varme et basseng. Før du begynner, bør du vurdere ditt klima og redusere dine forventninger.
 1. 1
  Før du begynner, bør du vurdere ditt klima og redusere dine forventninger. Nattlige temperaturer tendens til å angre dagtid gevinster, selv når sola skinner. Et basseng teppe er helt nødvendig om natten for det er da de fleste av varmetapet skjer - når lufttemperaturen er mye kulere enn vannet. En i bakken basseng vil miste varme raskere enn en over bakken pool som grunnflate under 3 'i de fleste områder er kaldt selv om sommeren. Har du plass til solcellepaneler for å motta direkte sol mesteparten av dagen? Vil du fjerne panelene før høy vind stormer og kanskje hver vinter? Vil den reduserte vannføringen fortsatt rense bassenget eller kjører pumpen for flere timer akseptabelt? Når det er sagt, den lave kostnader og enkel å installere dine første paneler kan gjøre det mulig for deg å eksperimentere. I de fleste situasjoner plast solcellepaneler vil øke komforten under den ordinære badesesong men de er ikke sannsynlig å øke lengden på badesesong med mindre du supplere med gass oppvarming også. Ingen forutgående planlegging kan erstatte opplevelsen av å prøve den ut.
 2. 2
  Installere en 3-veis ventil basseng etter pumpen og filteret (i returledningen) slik at vann kan ledes til paneler eller til bassenget (bypassing panelene). Skikkelig pool ventiler er ikke billige, men de har aldri blokkere returstrømmen og kan justeres for å dirigere alt, en del, eller ikke noe vann gjennom panelene. Vurdere en pool ventil som vil akseptere en automatisk ventil kontrolleren hvis du vil kanskje senere kontrollere ventilen fra et annet sted eller med en klokke.
 3. 3
  Installer en T pipe fitting nær 3-veis verdi i samme avkastning linje på bassengkanten. Vann retur fra panelene vil oppgi returledningen under ventilen. Vann er da fri til å returnere fra panelene til bassenget. Det er nyttig for vinterklargjøring systemet i fremtiden for å kjøpe ventiler som har fagforeninger, slik at du kan åpne og tømme systemet.
 4. 4
  Opprettholde samme rørdimensjon som returrør (vanligvis 1-1/2 "eller 2") for de to linjene til og fra solcellepanel plassering. Når platene vil bli installert på taket, vil plast spiralslange kleshengere holde røret fast til vegger og takskjegget. På taket kanten installere en union montering på hvert rør for å gjøre det enkelt å fjerne panelene sesongmessig, eller for vinden, eller å erstatte taktekking. Selv for solcellepaneler på bakken, vil union beslag gjør sesongmessige fjerning enklere. Tenk å begrave de stive basseng rør for å holde hagen din ser ryddig.
 5. 5
  Plast solcellepaneler kommer i flere størrelser, men 2'x20 'er vanlig. Kjøp ikke mindre enn to. Hvert panel koster omtrent 115€. Det kan være lurt å prøve to før du legger mer. Nok paneler til lik området av bassenget ville være ideelt, hvis du har plass til dem. En 18 'diameter rundt bassenget har et overflateareal på omtrent 254 sq ft / 40 sq ft pr panel = 6 paneler. Men færre paneler er OK, og det kan være best å holde din investering beskjeden til du er overbevist om at alle de hensyn og fordeler er verdt. Flere paneler krever mer pumpekraft, så dette er en annen vurdering du vil forstå bedre etter at du har prøvd to paneler. Det er vanlig å trenge å øke størrelsen av pumpen ved 1/4hp for å imøtekomme alle heiser som er høyere enn en enetasjes eller lengre enn 100 '.
 6. 6
  Feste panelene til taket kan være din største utfordring og en grunn til å vurdere å plassere dem på bakken. Bruk rustfrie hengeren bolter bestilt på internett, hvis din lokale maskin ikke bære dem. Betrakte ditt tak rafter avstand og finne hengeren bolter litt bredere enn 2 meter bredde av panelene. En sjenerøs Født av taktekking polymer eller "tar" rundt hver hengeren bolt er nødvendig for å hindre lekkasjer. En stropp eller aluminiumstang med et hull i hver ende som passer over panelet og to hanger bolter. Fest med rustfrie skiver og vingemuttere for å gjøre fjerning av panelene raskt og enkelt. I de fleste samfunn må du sende inn tegninger, i samsvar med koder, og få tillatelse før du gjør noen tak installasjon. Disse betraktninger kan gjøre installasjon av panelene på bakken til et attraktivt alternativ.
 7. 7
  Når solcellepaneler er på plass, koble dem til hverandre og til de tillitsvalgte beslag. Vær spesielt oppmerksom på hvilken ende av panelet røret er inn eller ut, slik at vannstrømmen vil alltid være inn i og ut OUT. Luft vil bli fanget i platene hvis de er installert bakover. Når panelene er montert på en bakke, bør det OUT enden av panelet være høyere.
 8. 8
  Etter at rørene er koblet sammen, skru på pumpen og åpner ventilen til panelene. Sjekk for lekkasjer. Teoretisk sett, jo større strømmen er, jo mer effektiv (fordi det kjøligere vann i panelene absorberer mer varme fra solen). Du vil sannsynligvis finne at vannet kommer tilbake fra panelene er bare to eller tre grader høyere, men over en periode på en dag dette vil varme opp hele bassenget ved et par grader. Hvis nettene er ikke så kult, vil du få et par grader hver dag. Selv et lite basseng vil ta ca en uke for å være merkbart varmere. Vi har vært konservative til å holde dine forventninger realistisk, men jeg har bare tre paneler på min South Florida basseng og de er fantastiske. Med ingen elektrisk eller gass oppvarming, kan jeg nyte et basseng på 80 grader eller mer for omtrent halvparten av året. I år skal jeg legge til to flere paneler for totalt fem å utvide min sesong. Lykkelig svømming!
 9. 9
  Hvis du bor i et område som opplever temperaturer under null må du installere en belastning på det laveste punktet i systemet eller planlegger å sette systemet under trykk med luft for å forhindre frost skader i vinter.
 10. 10
  En solar kontrolleren kan kjøpes for rundt 300€ som inneholder temperaturfølere, ventiler og aktuatorer for å automatisere systemet.

Tips

 • Ikke sirkulere vannet gjennom panelene før det er overskyet lys eller sol. Panelene kan faktisk kjøle ned bassenget på kvelden og om natten.
 • Solar pool-kontrollere er tilgjengelige for å kjenne temperaturen i bassenget og på panelene for å åpne ventilen når det er mulighet til å varme opp bassenget og lukke den når forholdene kan kjøle bassenget. Kontrollerne kommer med eller uten en klokke til å styre basseng pumpe, også, men koster ca 375€ og krever både 120V og 24V ledninger og temperaturføler kabling.
 • De fleste bassenger krever rundt seks timer for å sikre rengjøring. Solcellepaneler vil vanligvis utvide denne tiden til å dra nytte av alle de solfylte timer. Et varmere basseng krever mer rengjøring enn en kul pool.
 • Hvis paneler er underlagt frysing, må du tømme dem. En ekstra passende å la luften på toppen kunne gjøre dette enklere.

Advarsler

 • Ikke påta avløp, kabling, eller tak arbeid hvis du ikke har tillit, ferdigheter og kunnskap til å gjøre det trygt. Få kvalifisert hjelp.
 • De fleste kommunene vil ikke la noe være installert på taket uten en plan og en tillatelse. Lokale koder vil avgjøre hva og hvor panelene er festet til taket.
 • Ikke send konsentrert klor gjennom en solar varmeapparat. Du bør alltid introdusere klor etter varmeren.
 • Selv polymer solcellepaneler er lette i vekt når den er tom, er de tunge fylt. Ikke plasser dem på taket fristilt slik at en vinden kunne blåse dem ned.