Wkino

Hvordan til å lagre vann langsiktig

Det skjer med oss ​​alle. Vi kommer innendørs fra en varm, fuktig dag som ser ut til å forlate oss tørst som om kroppen vår hadde sprunget lekk. Du går, løper nesten til flaske vann du husket å se på skrivebordet, Ja den som har vært der for alltid, og en dag. Du åpner toppen og ta en slurk med den hensikt av å føle seg uthvilt og fornyet, men i stedet du oppdager at vannet smaker... off.

Du vet ikke helt hva det er, eller hvordan det kunne ha skjedd, men uforklarlig vannet i flasken ser ut til å ha gått ille! Men vannet ikke kommer med en utløpsdato... gjør det?

Ja det gjør... liksom. Du ser hva som skjer er ikke at vannet 'utløper' så mye som det blir forurenset på en av to måter. Den første måten er når du forlater vann i et åpent kar ved romtemperatur i lengre tid. Under disse omstendigheter, du effektivt gi en yngleplass for bakterier, alger og, oftest, mygg. Den andre måten for forurensning er der beholderen du lagre vann i begynner å lekke kjemikalier i vannet det holder. Den andre grunnen er at alle flasker har blitt skrytt være 'BPA Free "for de siste to årene eller så. Så hvordan akkurat du forhindre at dette skjer?

Trinn

Hvordan til å lagre vann langsiktig. Velg en "food grade 'container som glass, er rustfritt stål og polyehtylene plast anses å være mat grade.
Hvordan til å lagre vann langsiktig. Velg en "food grade 'container som glass, er rustfritt stål og polyehtylene plast anses å være mat grade.
 1. 1
  Velg en "food grade 'container som glass, er rustfritt stål og polyehtylene plast anses å være mat grade. Når du er i tvil, kan du alltids bruke de 5 gallon plast kanner du ser på vann dispensing maskiner. De største containere er FDA godkjent, 55 gallon polyetylen trommer.
 2. 2
  Sørg for å oppbevare vann i en ren beholder, jeg. E. Vaske det ut grundig før lagring av vann. Hvis du bruker en glass flaske, kan du bruke varmt vann for å gjøre det. Dette dreper eventuelle biologiske forurensninger at flasken kan inneholde.
 3. 3
  Også ta deg tid til å koke vannet som skal lagres. Du ønsker å bringe den til en rullende koke, opprettholde den i noen minutter for å drepe eksisterende bakterier og / eller larver i vannet.
 4. 4
  Du kan også velge å chlorinate vannet med 16 dråper uparfymert cholrine blekemiddel (e. G. Clorox eller Purex) per gallon av vann for å hindre vekst av mikroorganismer.
 5. 5
  Lukk beholderen tett, og legg den vekk fra sollys, kjellere er de beste stedene. Hvis du bruker en plast container, lagre bort fra bensin, parafin og plantevernmidler, som damp fra dem kan gjennomsyre plast hvis den er tynn nok.

Tips

 • Plast er mer holdbart enn glass og lettere.
 • For ekstra beskyttelse bruke et filter når du fyller beholderne.
 • Pass på å date alle vann beholdere for å holde rede på hvor lenge du har hatt det lagret.
 • Glass er grundig ugjennomtrengelig, men tung.
 • Når du er i tvil om hvorvidt en bestemt container er mat grade, kan du kontakte din lokale vannverket for å få råd.
 • Endre renset, lagret vann hvert 3-5 år.

Advarsler

 • Hvis du oppdager en lekkasje eller hull i beholderne etter å ha lagret vannet, ikke drikke fra beholderen.
 • Ikke bruk non food grade beholdere til å lagre vann.

Ting du trenger

 • Food grade tanker laget av glass eller FDA godkjent plast
 • Uparfymert flytende klor blekemiddel