Wkino

Hvordan å spare vann når du gjør retter

Med hvert måltid kommer en stabel med skitne retter. Det er ikke nødvendig å kjøre varmt vann full guffe, holder hver plate å skylle den under varmt vann blast i et minutt før du plasserer hver plate inn i oppvaskmaskinen. Ta en bit av omsorg når oppvasken og kutte ned på bruk av vann.

Trinn

Hvordan å spare vann når du gjør retter. Skrap stoff (bein, skreller, smuler, og uspist sladderen) i papirkurven eller (hvis de er vegetabilsk materiale som vannmelon rinds) den.
Hvordan å spare vann når du gjør retter. Skrap stoff (bein, skreller, smuler, og uspist sladderen) i papirkurven eller (hvis de er vegetabilsk materiale som vannmelon rinds) den.
 1. 1
  Skrap stoff (bein, skreller, smuler, og uspist sladderen) i papirkurven eller (hvis de er vegetabilsk materiale som vannmelon rinds) den. Du kan vanligvis bruke de redskapene som ble brukt til å spise.
 2. 2
  Samle alle rettene sammen nær vasken. Å ha dem alle i én stabel vil spare tid, og tid spart mens vannet renner er vann lagret.
 3. 3
  Skyll bare i nødvendig grad. Enten du vaske for hånd eller i oppvaskmaskinen, kan det hende du trenger å gjøre mindre pre-skylling enn du tror. Eksperiment for å finne ut hvor lite du kan komme unna med. Det kan også spare deg litt tid, for ikke å måtte håndtere hver rett flere ganger. Ideelt skrape store ting av en tallerken og sett den enten i dishpan eller i oppvaskmaskinen.
  • Kjenn grensene for oppvaskmaskinen, hvis du har en. Noen oppvaskmaskiner vil gå av mest inntørkede gunk, spesielt hvis du bruker en god vaskemiddel. Hvis du har en oppvaskmaskin, og det er denne typen, kan du bare trenger å forvaske svært tung fastbrent gunk og protein som er tilberedt til parabolen.
 4. 4
  Kjør den korteste oppvaskmaskin syklus som vil rense retter tilfredsstillende. Prøv de ulike knappene og sykluser på oppvaskmaskinen med middels skitne retter. Starter på den korteste og jobbe opp.
 5. 5
  Vask fulle laster. Hvis du fyller en oppvaskmaskin, legge til så mange retter som vil passe godt og få ordentlig rent. Leaving overflødig plass i hver last betyr bare flere belastninger. Ikke pakk dem inn til et punkt der de ikke får nok vann til å få rent.
 6. 6
  Vaske for hånd ved å plassere en stabel om gangen i en dishpan og fylle den med varmt såpevann. Bruk som vann for så mange retter som du kan, så lenge det er fortsatt varmt og skummende. La dem trekke i noen minutter for å løsne opp gunk. Så skyll dem med en børste, oppvaskmaskin mopp, eller parabol klut. Stable oppvasken til side, men ikke la dem tørke ut.
  • Ikke overdriv på parabolen såpe, heller. Bruk akkurat nok til å holde vannet skummende med uansett mengde fett er på oppvasken. Begynn med bare litt og legge til flere hvis du må.
 7. 7
  Oppvasken i en egen bolle med varmt til varmt vann - Dette vil hjelpe rettene tørke og lagre vann. Skifte ut vannet i skålen når det kreves. # Air tørr, hvis mulig. Dette handler ikke om å spare vann så mye som sparer energi og tid. Oppvasken for hånd, kan du stable dem i en skål avrenning. En skuff under vil holde vannet drypper over telleren. I en oppvaskmaskin, velger luften tørr syklus og la døren sprakk åpne litt etter syklusen går om nødvendig.

Tips

 • Bevare oppvaskmaskinen. Mens du holder den i god stand ikke kan spare vann direkte, vil det rense bedre på samme mengde vann og du sparer tid og skylling.
 • Hvis noen i husstanden har en tendens til å la vannet går, starte med å minne dem ikke. Hvis du kan gjøre det uten å fremprovosere et argument, slå av vannet for dem et par ganger. De får poenget.
 • Ikke somle. Hvis vannet går, flytte rett sammen. Slå den av så snart du er ferdig med dette trinnet. Dessuten, som ønsker å henge rundt oppvasken? Hvis du bruker bollen metoden, er det absolutt ingen grunn til å holde vannet kjører. Det er best å ha en bolle som sitter inne i et sekund vasken hvis det er en, da dette bruker mindre vann og lar andre retter som skal skylles og væsker som skal helles i vasken.
 • Vurdere å installere en strømningsbegrensende tut i vasken der du gjøre retter. Tilgjengelig på de fleste jernvareforretninger og VVS forsyne butikkene, disse enkle og rimelige enheter skrus rett i kranen og begrense den maksimale vannføring. Hvis du kjenner noen som ikke ser ut til å slutte å kjøre vannet på full guffe, kan du fortsatt gjøre full blast flyt mindre vann.
 • Oppvaskmaskiner kan bruke en moderat mengde vann, siden de resirkulerer vann når den er pumpet i. Ikke kjøre en lengre syklus enn du trenger.

Advarsler

 • Få rettene rydde først og spare vann andre. Det er ikke ekstra vann hvis det er nødvendig for å sikre helse eller hygiene.

Ting du trenger

 • Skittent servise.
 • En vask / oppvaskmaskin.
 • En annen plast skylleskål
 • En ren klut / såpe / svamp.