Wkino

Hvordan ta vare på uromastyx øgler

Uromastyx øgler (Også kjent som Spiny-tailed øgler, Dttns øgler, og Uros) er krypdyr som bebor et bredt spekter som inkluderer Nord-Afrika og India. De er utbredt, men er lite kjent blant reptil entusiaster. Her er hvordan å ta vare på disse øgler.

Trinn

Hvordan ta vare på uromastyx øgler. Spør deg selv noen spørsmål.
Hvordan ta vare på uromastyx øgler. Spør deg selv noen spørsmål.
 1. 1
  Spør deg selv noen spørsmål: Før du får denne øgle, må du stille deg selv noen spørsmål. Har jeg tid, penger og kunnskap til fullt ut å ta vare på disse øgler? Kan jeg gjøre disse øgler glad i et kunstig miljø? Vet jeg hva jeg skal gjøre med øgle på ferie? Hvis du sier nei til noen av disse ikke gå videre med kjøpet av en uromastyx. Uromastyx er ikke på noen måte lett å ta vare på. De krever engasjement og hardt arbeid. Hvis du kan møte alle disse, så les videre.
 2. 2
  Velg ditt uromastyx: Det er mye forskjellig uromastyx, men her er bare en rask oversikt over de mest populære (Det er best at du får en fange avlet prøven som villfanget cary parasitter, vil ikke spise, og er svært misfornøyd):
  • Egyptisk Uromastyx: Dette er den største uromastyx, som de kan få til tre meter i lengde. Disse store øgler er stort sett fargeløs, med veldig fine skjell. De er kjent for sin vennlige personligheter.
  • Mali uromastyx: Malis er en av de mest populære uromastyx. De har ganske gode temperments, og har en ganske imponerende svart kropp og neon gul tilbake design som vokser lysere som bli varmere. Disse Uros komme til ca 14-15 inches i lengde.
  • Utsmykkede uromastyx: Den vakreste av øgler som er beskrevet her, dette er den dyreste. De er også en av de mest populære, og de sport en strålende utvalg av farger. De ser veldig lik den Ocellated Uromastyx, og deres eneste funksjon som skiller dem fra hverandre er de forstørrede, tann-lignende skalaer (denticulate skalaer) på midten av raden til forsiden av øret åpningen.
 3. 3
  Sett opp buret: Uromastyx krever mye plass og har noen spesielle behov som kan være vanskelig å møte.
  • Caging: Uromastyx spenner fra 12 inches (Ornate Uromastyx) til to eller tre fot (egyptiske Uromastyx). De trenger store bur. Du kan holde en Ornate i en 50 gallon akvarium med en skjerm toppen som motstår varme (disse er tilgjengelig på de fleste dyrebutikker). For større arter som det egyptiske, ville det være en god idé å bygge dine egne bur, som å finne en passende bur er svært vanskelig.
  • Underlag: Den beste underlaget, uten tvil, er vasket spille sand (sørg for å vaske den godt). Dette er mye billigere enn "Calci-sand" som er spesielt laget for øgler, og du trenger ikke å bekymre seg om øgle kalsium inntak, mens de bor på playsand. Vennligst merk: Playsand kan føre til forstoppelse i øgler under 7 år ". I lengde (lese advarsler for ytterligere info) For hatchlings og voksende øgler ville det være best å bruke avisen Et alternativ er fuglefrø, men du bør ikke sette mer enn en." Av substrat, da den øgle vil flyndre og vil ikke være i stand til å få kjøpet i den glatte fuglefrø. Kontroller at solsikkefrø er ekskludert da disse er skarpe og kan skade din øgle internt. Sand emulerer beste deres naturlige gravende habitat, og det er best å sette 5 "av ting i buret.
  • Oppvarming og belysning: Du bør bruke en varmelampe, keramisk pære varmeapparat, og en UV-lys. Pass på at ingen varmekilde er i stand til å komme i direkte kontakt med øgle. Burns er ikke mulig å behandle og noen ganger dødelig. Den varme enden av tanken skal være 120 grader F og den kjølige enden skal være 80 grader F (i vintermånedene dette bør senkes litt, trolig rundt 100-110 grader eller mindre). Bruk en lys som avgir UV-A og UV-B (les emballasjen nøye). På natten, bør alle lysene slås av, og temperaturen skal falle til 65-70 grader F. Undertank varmeputer er ikke den beste varmekilde, som de ikke varme opp tanken på riktig måte. Plasser temperaturfølere i begge ender av akvariet, eller på alle fire sider hvis du har en firkantet beholder. (Les advarsler for mer info om oppvarming og lyskilder.)
  • Plassering av objekter: Du bør plassere oppvarming utstyr i den ene enden, slik at det er en temperatur gradient. På denne måten øgle kan velge hvilken temperatur sone den ønsker å være i. Du trenger en "hide" i hver ende. En hide er litt bur eller dekket gropen der øgle kan gjøre seg hjemme. For kule end huder, murstein fungere godt. For varme end huder, patio blokk lage fine to nivå "hytter", slik at din øgle kan sole seg på overflaten, og deretter nyte litt skygge i huler under. Du kan også være lurt embed steiner i sanden slik at øgle kan sitte på dem. Husk å begrave steiner hele veien som Uromastyx oss liker å grave. Hvis de kan hule under steinen de kan sette seg fast under, eller verre, knust.
  • Fuktighet: I en god del steder i verden, stiger fuktigheten til uakseptable nivåer for uromastyx. Systemer som Central Air vil avfukte luften, men hvis du ikke har en av disse systemene, bør en enkel avfukter gjøre utslaget. Husk å plassere temperatur og luftfuktighet sonder i tanken. Ikke plasser vann retter i tanken, trenger Uromastyx ikke stående vann, og det vil øke luftfuktigheten. Fuktighetsnivået bør være fra 10% til 40%.
 4. 4
  Feed øgle riktig. Den beste delen om Uros er at de spiser matvarer som kan plukkes opp fra dagligvarebutikk. Voksen Uros vil spise en blanding av mørke bladgrønnsaker som bok-choy, og våren salat mix. Husk å ta ut den mørke ting i løpet av våren salat. Ikke mate Uros romain eller isbergsalat! Salat har svært liten næringsverdi. Dryss Tortoise støv på mat å supplere den, og bland i en sprinkling av juvenile iguana pellets. Mate en gang om dagen i en liten bolle (husk å skylle den ut). Hatchlings krever en høyere dose av protein enn voksne, så mate dem en liten mengde av sirisser hver uke. Hvis du har en villfanget øgle som ikke spiser, trenger du en veterinær for å tvinge mate den (ikke fullt så brutal som det høres ut).
 5. 5
  Hold buret rent. Hvis øgle bruker toalettet, deretter rydde opp etter øste poo og omkringliggende opp med en finmasket scooper eller papirhåndkle. Endre sand helt hver en til to uker. Din øgle bør ikke late vannet, da det kun gjør dette når ekstremt skremt. Dette utarmer sin naturlige lagre av vann, og kan føre til dehydrering.
 6. 6
  Håndtere korrekt. Uro kan holdes. Når du håndterer øgle, er det en god idé å bære lette hansker. Uromastyx har bustete hale og skarpe klør, og de vil fare avsted madly oppover armen hvis redd, forlater riper. Sørg for at føttene er alltid berøre en stort sett jevn overflate, ellers vil de få panikk. Når du plukker dem opp fra buret sitt, prøve å dytte øgle på hånden din. Griper rundt midten vil skremme firfirsle og få den til å urinere, tappe sine butikker av vann. Lag en "tredemølle" med hendene hvis de begynner å krabbe. De sjelden bite, og de har ikke tenner, så du bør ikke bekymre deg for mye.
 7. 7
  (MERK # 2... De har tenner og deres bite gjør vondt. Egypterne selv om de er veldig rolig og ikke bli stresset lett kan være svært farlig når du gjør dem gale. Komme pisket av halen deres vil gjøre deg blø og en matbit vil mest sannsynlig ende i masker. Disse herps levde og trivdes i et eksperiment fylt med løver og flere andre store rovdyr. Hvis du virkelig ønsker å lære så mye du kan om Uromastyx gå til http://www.deerfernfarms. com /
 8. 8
  Jeg prøver ikke å fornærme og eller bagatelliserer den opprinnelige forfatteren av dette prøver bare å informere og muligens spare deg en tur til E. R.
 9. 9
  Uansett er det mye nyttig informasjon her,

Tips

 • Hvis du er bitt (dette skjer svært sjelden), vaske skaden og stoppe blødningen hvis det er noe, hvis du er nervøs eller bekymret kan du konsultere legen din om en stivkrampe skudd.
 • Uromastyx vil ikke slippe sine haler. Likevel bør du ikke holde dem av deres haler.
 • Når uro defecates, kan du se en klump med hvitt materiale kommer ut. Ikke få panikk. Dette er en klump av ufordøyelig materiale som din øgle har slettet fra kroppen sin.
 • Hvite krystaller rundt nesen er ingenting å bekymre seg for. De er et tegn på at øgle er sletting sin kropp av giftige stoffer. Disse kan fjernes med en mild tørke.

Advarsler

 • Ikke bruk varme steiner eller varme stein som varmeovner. De er dårlig gjort, og har en historie med å brenne øgler.
 • Playsand, men hyggelig ser, kan føre til forstoppelse i øgler under 7 år "i lengde. Forstoppelse er forårsaket av en opphopning av ufordøyelige partikler i tarmen. Dette vil føre til døden.
 • Lysene bør ikke være i stand til å berøre øgle. Burns er smertefulle, ikke lar seg behandle, og kan føre til døden.
 • Du må få et UV-A og UV-B lampe. Ikke holde denne lampen mer enn 30 "unna øgle, som UV-stråler er relativt svak. Les emballasjen nøye.
 • Noen kan være uenige om å ha en oppvarming stein... Noen sier det brenner deres frosk-lignende magen... Andre hevder at frosker og øgler er helt annerledes og når øgle er for varmt det vil bare flytte. Burns led av en oppvarmet stein kan være myte. Men de har bare varme sensorer på ryggen.

Ting du trenger

 • Varmelampe og pære (tilgjengelig fra dyrebutikker)
 • Hele spekteret UV-lys
 • Captive avlet øgle
 • Stort bur med mesh toppen
 • Substrat (Play sand er flott for voksen uro-er)
 • Grønnsaker
 • Termometer
 • Rocks, patio blokker, murstein osv.
 • Parabolen for mat