Wkino

Hvordan ta vare på gullfisk

Goldfish er gode, givende kjæledyr har. Deres forsvarlig omsorg, men ikke alltid tatt hensyn til, og vi har bare så vidt begynt å forstå de beste måtene å gjøre disse fiskene trives. Hvis du ønsker å rase gullfisk, har en som kjæledyr, eller er rett og slett nysgjerrig på hva det kan være, her er hvordan du gjør fisken lykkelig og sunt!

Trinn

Hvordan ta vare på gullfisk. Få en stor nok tank.
Hvordan ta vare på gullfisk. Få en stor nok tank.

Del en: tank krav og omsorg

 1. 1
  Få en stor nok tank. Den minimale tank størrelse for en gullfisk er 10 amerikanske gallons (Husk, de vokser til ca 10-12 inches, og noen ganger over!), Og du må legge til 10 US gallon på at for hver ekstra gullfisk.
  • For eksempel trenger en gullfisk 10 liter, to gullfisk trenger 20 liter, fire trenger 40 liter og så videre og så videre.
  • Som babyer, kan du gi dem en fem gallon tank, men du vil ønske å oppgradere til en større tank størrelse veldig snart.
 2. 2
  Bruk grus som ikke vil bli sittende fast i fiskens hals. Bruk enten store bergarter (for stor til å svelge) eller svært lite grus. Store grus er bedre for gullfisk fordi det ikke vil bli fanget i halsen deres og fordi gullfisk liker å være i stand til å grave i grusen for å søke etter falne mat.
  • Sørg for å rense grus før du setter den inn i tanken. Selv om du har kjøpt den nye, vil en god skyll og suge i litt vann for en dag trekke ut noen av urenheter og bidra til at din gullfisk får best mulig miljø for å blomstre i.
 3. 3
  Sørg for at tanken har noen natur og lys. Hvis tanken har grus og ingenting annet i det, vil din stakkars gullfisk ikke være veldig fornøyd. Goldfish også som lys. Prøv å holde akvariet lyser i 12 timer hver dag.
  • Tenke på å sette en stein eller tre midtpunktet med litt kunstig grøntområder i akvariet ditt. Den stein eller tre vil gi gullfisk kriker og kroker å utforske og de kunstige plantene vil ikke akselerere plantevekst i tanken din.
  • På den annen side, inntil plantene er gunstig fordi de bidra til å absorbere noen av ammoniakk, nitritt og nitrat som akkumuleres i akvariet på grunn av avfall og naturlig slitasje.
  • Pass på at eventuelle dekorasjoner du velger er ikke hul (det er en yngleplass for potensielt skadelige bakterier), og at de ikke har skarpe kanter (fisken kan rive finnene).
  • Prøv å bruke lysrør for gullfisk din. Halogenpærer og glødelamper vil også gjøre. Ta hensyn til hvor mye lys du gir dem - gullfisk kjærlighet lys.
 4. 4
  Rigge opp et vannfilter. Et vannfilter bør ta vare på å bryte ned av fiskens avfall av gunstige bakterier; fangst av større partikler som for eksempel fiskeavfall eller overflødig fisk mat, og fjerning av lukt, misfarging og andre organiske av karbon eller mineral absorpsjon. Å ha rent vann og en funksjonell og effektiv filtrering enhet vil holde gullfisk innhold og sunn. Det er tre svært populære typer filtre:
  • Henge på ryggen (HOB) filtre, som henger på kanten av tanken din, og ta med vann i og filtrerer vannet ut. De er veldig populære, rimelig, og sannsynligvis gi deg mest igjen for pengene.
  • Canister filtre sitte under akvariet ditt og bruke en rekke rør å filtrere vann inn og ut. Canister filtre tendens til å være nesten lydløs, er litt dyrere enn HOB filter, men har en tendens til å være mer effektiv ved filtrering enn HOBs.
  • Våt / Tørr filtre bruker en overflow boksen for å filtrere ut urenheter. Våt / Tørr filtre, derimot, er betydelig større enn HOBs eller beholdere, og så generelt bare passe inn i akvarier som holder minst 50 liter.
 5. 5
  Gå gjennom minst ett før innføring gullfisk. En fisk-mindre syklus innebærer å legge ammoniakk til en tank og holde styr på nitrat nivåer for å sikre at vannet er trygt for din gullfisk å leve i. Dessverre dør mange fisk en gang introdusert til en ny tank på grunn av ammoniakk og nitrat forgiftning.

Del to: vedlikehold og fôring

 1. 1
  Utfør en 10% -25% vann ukentlig forutsatt at du har en gullfisk per 10 liter. Hvis du ikke har et filter i tanken din, gjør et vann to ganger i uken.
 2. 2
  Rengjør akvariet minst en gang annenhver uke. Goldfish produserer avfall som til og med vann filter ikke vil være i stand til å zappe. En ren tank betyr glad, sunn gullfisk.
  • Ikke fjern fisken fra tanken når du gjør rent. Ved hjelp av en grus vakuum for å suge opp rusk kan gjøres uten utpakking av fisk fra deres habitat. Hvis du må fjerne fisken, uansett grunn, må du bruke en plast container i stedet for et nett, hvis mulig. Nets kan skade gullfisk fins enklere enn beholdere kan. Hvis du trenger å bruke et nett, suge den før du tar fisken.
  • Mål for ammoniakk, nitritt og pH. Ammoniakk og nitritt-nivået bør ved 0. En rekke pH 6.5 til 8.25 er fine.
  • Såpe er giftig for fisk, og vil drepe dem raskt, så ikke vaske tank med såpe. Du må heller ikke bruke vanlig vann fra springen til å sette i tanken din. Drikkbart vann er ikke bra for dem, fordi det tar ut noen av de mineraler som er bra for gullfisk. Kjøp en vann conditioner på en dyrebutikk og sette i mengden det står på etiketten.
 3. 3
  Mate fisk 1-3 ganger daglig. Vær forsiktig så du ikke overfeed dem, og alltid følge instruksjonene på etiketten til din gullfisk mat. Goldfish kan lett overspise og kan dø. Underfôring er alltid å foretrekke fremfor overfôring.
  • Akkurat som mennesker, gullfisk ønsker mangfold av ernæring. Mate gullfisk flake eller pellet mat det meste av tiden, levende mat, som for eksempel saltlake reker, noen av gangen, og fryse-tørkede matvarer, som for eksempel mygg larver eller blod ormer, hver gang på en stund.
  • Mate fiskene bare hva de kan spise i fem minutter. Fjern overflødig mat. Mer gullfisk dø av overspising enn fra noe annet.
  • Mate gullfisk på samme tid hver dag (en gang om morgenen, én gang om natten) og på samme sted i tanken.
 4. 4
  La vannet temperaturen endres gjennom årstidene. Goldfish liker ikke temperaturer over 75 ° F (24 ° C), men de synes å like sesongmessige endringer der temperaturen synker til de høye 50s eller 60s (15-20 ° C) i vinter. Forstå at gullfisk vil ikke spise under 50-55 ° F (10-14 ° C).

Tips

 • Hvis en gullfisk ser usunn, rense vannet litt oftere. Mate den regelmessig. Hvis problemet blir verre, gjøre noen undersøkelser og lese nettfora for løsninger eller ta fisken til din lokale dyrebutikk for å se om de kan hjelpe.
 • Fisk kan gå for to uker uten mat lett - så hvis du glemmer å mate dem for en dag eller to ingen skade vil bli gjort.
 • Hvis fiskene spiser mat så spytter den ut - han har spist for mye. Grav ut overskudd av mat!
 • Goldfish noen ganger med seg grus i munnen. Hvis du ser gjør dem dette, ikke fortvil! De vanligvis spytte den rett ut igjen! Bare ikke kjøpe grus liten nok til at de har en sjanse for kvelning.
 • Vær forsiktig så du ikke attack. 3-5 Flakes per fisk bør gjøre for mindre fisk, men du bør få vite hvor mye de spiser i løpet av få minutter etter en stund.
 • Goldfish elsker et variert kosthold. Prøv å variere stift diett mellom 3 eller mer av høy kvalitet flake / pellet matvarer (en blanding av størrelser og former er bra) og gi dem live / frysetørret mat to ganger i uken. De kan også nyte grønnsaker som agurk som har blitt kokt i mikrobølgeovnen i 30 sekunder.
 • Fisk trenger faktisk ikke et tre andre minne. De husker mange ting, og du kan bevise dette ved å se deres umiddelbare 'svømme til toppen' reaksjon når de hører fôring klaffen åpen! Mange fisk er svært intelligent, og noen arter fra cichlid familien har samme mengde logikk som en 5 år gammel menneskebarn! Myten om tre andre minner mest sannsynlig stammer fra folk som holdt fisken for lenge siden synes synd på deres fisk sperret inne i en bolle, og så fortelle seg selv at de bare har en tre andre minne og slik at de ikke har noe imot.
 • Sunn gullfisk har lyse skalaer og oppreist ryggfinner.
 • Rense fisken tank regelmessig (minst hver måned for større tanker), bør mindre tanker og boller rengjøres og steriliseres oftere.
 • Når fange fisk, er det best å ha et stort nett og en liten netto.

Advarsler

 • Aldri satt gullfisk i en bolle eller en annen liten tank mindre enn 10 amerikanske gallons. Boller er ikke bare mye for lite, men er vanskelig å filtrere, har dårlig oksygen utveksling, kan være spesielt utsatt for knusende ulykker på grunn av sin avrundede form og stunt fiskene vekst. Fisk som lever i boller er utsatt for dødelige kjemikalier som ikke er filtrert ut av et filter og fryktelig trangt forhold. Dette skader deres immunsystem alvor, og enten dreper dem direkte eller dreper dem sakte og smertefullt over en periode på noen år. Living in a Bowl redusert levetid for en gullfisk med et gjennomsnitt på 80%. Det er som et menneske lever bare 15-20!
 • Goldfish bli stor (vanligvis rundt 20cm, men fancy varianter normalt komme til en mindre størrelse som 15 cm) og kan leve 15-30 år. Dessverre millioner dør hvert år på grunn av dårlig vedlikehold og myter (gullfisk boller, osv.). Vær snill å fiske og du vil bli belønnet med en langlivet lille venn.
 • Sand i tanken må bli rørt når du gjør en vann endring for å hindre det komprimator og skadelige gasser bygge opp i det.
 • Ikke gå av strømpe ideer det står på din tank emballasje, nesten alle av dem viser hjorder tanker som vil være svært utsatt for problemer og begrense fiskene boareal betydelig.
 • Vær forsiktig om fisken du putter med dem! Forskning og be kjæledyret forhandler for informasjon, det siste du ønsker er å finne Goldy skjelett flyter rundt i tanken. Vær forsiktig når du ber pet forhandlere vil ha informasjon - som de fleste ikke har en anelse hva de snakker om. Denne regelen gjelder spesielt noen av de store amerikanske kjedene. I stedet spør rundt på nettfora, eller omsorg ark.
 • Bli carefule at gullfisk spiser alt lett i tanken slik at du ikke er i stand til å ha en plantet aqurium med naturlige vannplanter.

Ting du trenger

 • En tank
 • Litt vann
 • En fisk.
 • Gullfisk mat.
 • Vann Decor
 • Grus