Wkino

Hvordan lage lut

Lut, også kjent som NaOH, natrium-hydroksyd, eller kaustisk soda, blir brukt i å gjøre såpe og i biodiesel produksjon. Kaustisk kali, eller kaliumhydroksyd, er også kalt lut. Som natrium-hydroksid, kan den også brukes i produksjon av biodiesel, men oppskriften, vil måtte justeres noe, i motsetning, NaOH, men det kan bli gjort mer enkelt ved inn-. Denne oppskriften er for KOH, kaliumhydroksid.

Trinn

Hvordan lage lut. Få et trefat og en kork om 3in (7 0,6 cm) lang.
Hvordan lage lut. Få et trefat og en kork om 3in (7 0,6 cm) lang.
 1. 1
  Start en regn fat til fange bløtt vann. Dette er et viktig skritt. Avhengig av hvor mye lut du ønsker å lekke, sørg for at du har 2 eller 3 liter bløtt vann før du går videre.
  • Vann fra en avfukter virker like bra.
  • Du kan også bruke elektrisk destillert vann. Jo renere vann, desto mer kalium som kan utlutes fra asken. Ikke bruk kildevann på flaske eller vann fra springen! (Du kan bruke flasker destillert vann som ble behandlet ved hjelp av damp destillasjon.)
 2. 2
  Få et trefat og en kork om 3in (7 0,6 cm) lang. En cask størrelse eller midje-høy fat vil fungere. Du finner disse på en lokal brygger forsyning huset.
 3. 3
  Bor et hull i tønnen ca 2Autofullfør (5cm) over bunnen. Sørg for at korken vil passe godt inn i hullet.
 4. 4
  Sett fatet på en murstein basen et sted hvor det vil være uforstyrret. Lye er etsende, ta de nødvendige forholdsregler. Sett noen murstein ned og plassere fat på toppen av dem. Murstein basen skal være stabil. Det reiser fat opp slik at du enkelt kan renne av lut i en beholder når den er klar. Gi deg selv plass til å arbeide.
 5. 5
  Dekk bunnen av fatet med noen palm-størrelse rene bergarter (e. G. River rock). Dekk steinene med ca 6in (15cm) av halm (dette kan være høy eller gress). Dette vil filtrere asken og hjelpe lut avløpet rent.
 6. 6
  Samle grener og / eller logger av eik, ask, eller fruitwoods. Husk at den beste lut er laget av hardtre, så unngå furu, gran og andre evergreens. Palmeblader fungerer godt hvis de er helt tørket og brun.
 7. 7
  Brenn grenene til aske. Du kan gjøre dette ute i en haug, eller enda bedre, i en fersk-tømt peis eller vedovn hvor asken ikke vil bli blandet med noe annet.
 8. 8
  Scoop asken ut og sette dem i prepped fat. (. Sørg for at asken er helt kald, eller du kan sette din fat og noe rundt den i brann) Du kan fylle tønna med aske, men det er ikke nødvendig, du kan gjøre mindre mengder med lite aske.
 9. 9
  Suge asken. Sett en panne under hullet og fjerne korken. Hell mykt vann i før du ser det begynner å renne ned i pannen, og deretter sette korken tilbake i tett. Etter en dag skal den første aske bosette og du kan legge til mer aske.
 10. 10
  La asken ligge i minst tre dager. Hvis du ønsker å bruke mer aske, kan du legge det hele uken og tøm den regelmessig (ex. på en bestemt dag i uken).
 11. 11
  Sjekk om din lut er klar. For hvilke formål er du utlekking dette lut? Body såpe eller tung rengjøring? Lye konsentrasjonen blir sterkere for hver utvasking. For gjennomsnittlig såpe gjør, måle konsentrasjonen ved å slippe en knyttneve størrelse potet eller en rå egg inn i fatet (og pass på å kaste en av disse bort etterpå). Hvis det flyter nok for en kvart stor område å heve seg over vannet, er den klar. Hvis den ikke gjør det, må du legge til flere aske eller tappe alt vannet og re-lekke det (hell den tilbake i cask og la det stå for en mer syklus).
 12. 12
  Når den er klar, dra din lut en tre crock eller glassbeholder. Sette den under springen, trekker korken, og fylle din beholdere. La det være nok takhøyde, slik at de vil være trygt og enkelt å helle. Kontroller at du har stramme, lokkene.
 13. 13
  Oppbevar lut i et mørkt og kjølig sted før bruk. Jo før du bruker den, jo bedre.

Tips

 • Å kvitte seg med gamle, utlutede aske, grave et hull vekk fra alt og hell møkk inn i den. Ikke dekk det før asken tørke grundig.
 • Ikke starte dette prosjektet til du har samlet 2-3 liter regnvann og har kjøpt eller ryddet vekk alle dine forsyninger.
 • Sørg for at din lut fat har et stabilt fundament og er på et sikkert sted hvor den ikke kan bli slått over av, for eksempel, omstreifende barn.

Advarsler

 • Lut er en base, også kjent som et alkali. Baser er etsende, de "brenne" noe som de berører. Bruk sunn fornuft og følg tipsene. Unnlatelse av å følge riktige prosedyrer kan føre til skader eller død.
 • Hold lut borte fra barna, brennbare materialer og metallbeholdere, lut kan spise gjennom noen metaller.
 • For alle bakgård kjemikere, kjemikalieresistente hansker (de gule kjøkken de vil gjøre), vernebriller, og arm og kropp dekker er obligatorisk.
 • Utdanne deg selv på giften behandling før du begynner å lage såpe eller biodiesel. Besøk for hensiktsmessige tiltak for å ta hvis lyewater eller lut krystaller søl på deg, svelges eller komme i øyet.
 • I en nødsituasjon, ring 911 eller ditt lokale Giftinformasjonssentralen sin nødnummeret.
 • Kjør brannsår under vann. Ikke prøv å behandle et brannsår med eddik. Sterk base kan forårsake alvorlige brannskader, og du kan ikke føle effekten med en gang på grunn av nerveskader.