Wkino

Hvordan å bore hull gjennom glass

Bore et hull i arket glass kan gjøres hvis riktig type borekronen og glass er valgt.

Trinn

Hvordan å bore hull gjennom glass. Først velger du en glassplate som passer i størrelse og tykkelse for prosjektet du har i tankene.
Hvordan å bore hull gjennom glass. Først velger du en glassplate som passer i størrelse og tykkelse for prosjektet du har i tankene.
 1. 1
  Først velger du en glassplate som passer i størrelse og tykkelse for prosjektet du har i tankene. Pass på at glasset du velger ikke er varmebehandlet eller sikkerhetsglass. Disse typer glass kan bare bli boret med spesialutstyr ikke tilgjengelig for vanlige håndverkere.
 2. 2
  Kjøp et utvalg av glass biter fra den lokale hjemme sentrum eller jernvarehandel. Carbide bits har en spade formet punkt, og er laget for å tåle friksjon av boring i glass. (Vær oppmerksom på at flere steder på nettet anbefaler round-head diamantbits for hull opp til 1/2 ", og hul-core diamantbits over 1/2". Diamond biter skal bore mange hull med en bit og sjelden føre til brekkasje hvis riktig brukt. Carbide bits kan vanligvis bare bore et hull.
 3. 3
  Kutt glassplate den størrelsen du ønsker for prosjektet, eller har det kuttet og kantene skrå eller ferdig på stedet der du kjøper den.
 4. 4
  Mål plasseringen av hull, er forsiktig med å bo så langt borte fra hjørner og kanter som mulig, aldri boring innen 3/4 tommers fra alle kanter.
 5. 5
  Plasser glasset på en ekstremt plan overflate hvor det er fullstendig støttet. Det er å foretrekke å ha en gummi pad eller annen fast, støtdempende materiale under den, men glasset må være flat og støttes.
 6. 6
  Chuck litt i en variabel hastighet drill motor tett. Starter med en liten bit, kanskje ca 1/8 eller 3/32 tommer, plasser den på midtpunktet av hullet sted, og begynne boring. Bruk konstant press presser på drillen, og prøver å opprettholde en langsom, jevn boring hastighet.
 7. 7
  Reverser-sen når boret er i ferd med å nå den motsatte side av glasset. Ofte, når boret huller gjennom glasset, vil det Spall, eller brikke, baksiden, slik at boringen tilbake for å dekke den første hullet er bedre. Denne første hullet er en "pilot" hull, vil det lede de påfølgende større biter som du jobber deg opp til størrelsen på det ferdige hullet.
 8. 8
  Bore hvert hull nødvendig med hver størrelse litt før du går videre til neste størrelse. Som du bruke større biter, bør mindre press kreves for å holde litt skjæring, og lavere bore hastigheter bør brukes.

Tips

 • Glasset må støttes eller det vil brekke.
 • Kutte olje kan hjelpe i din boreprosessen, men bruk den med måte. (Det er en overvekt anbefaling er å kutte med enten en kontinuerlig vanndusj, eller mer populært, i et vannbad) (en drill trykk ville hjelpe i å regulere litt press)
 • Bruk en sekvens av biter som begynner med veldig små og jobbe deg opp gradvis i størrelse for å minimere trykket på glasset.
 • Unngå å ruse din borekronen. Glass er veldig hardt og slitende, og biter kan raskt ødelagt.
 • Hold glass kjølig under boring. Dette vil unngå å bryte verktøy og glass.

Advarsler

 • Glass er meget hardt og sprøtt, og det er også skarpt. Behandle den forsiktig, bruk hansker, pustemaske og vernebriller.
 • Glass chips kan være svært farlig for øynene, bør du vurdere iført skikkelig ANSI karakter briller.

Ting du trenger

 • En variabel hastighet drill motor
 • Glass kutte biter
 • Stabil, flat arbeidsflate.
 • Sikkerhet (ANSI) rangert briller / vernebriller; Enhver "ANSI" briller vil ha "Z87" trykket på hver fold av briller. I motsetning til tro, Oakleys trykt uttalelse hevder deres briller er ANSI karakter er falske "Z87" MÅ være stemplet-av produsenten-på briller selv.