Wkino

Hvordan lage et tak ser høyere


Lav takhøyde er ofte funnet i moderne hjem. Hvis du har et lavt tak som gjør at du føler deg litt trangt og lukket, er her noen enkle dekorere triks for å gjøre taket føler mindre lukket i.

Trinn

Hvordan lage et tak ser høyere. Male taket med hvit maling.
Hvordan lage et tak ser høyere. Male taket med hvit maling.
 1. 1
  Male taket med hvit maling. Hvit vil skape en følelse av høyde og utfoldelse, og det vil gjenspeile mye lys, som gir opphav til en følelse av økt høyde. Det er to skoler med tanke på hvorvidt en matt eller høyglanset finish er bedre for å lage et tak vises høyere, slik at begge er gitt her for din egen vurdering:
  • Leilighet Therapy sier at høy eller halvblank maling er ideelt fordi det vil skape en reflekterende glans og refleksjon vil gi inntrykk av høyde og ekstra plass.
  • På den annen side, Kunst & Home sier at en matt finish er bedre fordi det gir taket til "forsvinne", med alle sine feil blir subsumert under matt finish.
 2. 2
  Tenk lysere farger i stedet for vanlig hvitt. Hvitt er ikke alltid den ideelle fargen for et rom, og det er ikke nødvendig å holde seg til en vanlig hvit der du foretrekker en farge. Velg kule farger, spesielt fra pastell skygge rekkevidde. Det viktigste er å sikre at fargen valgt er lysere enn veggen farger.
 3. 3
  Bruk vertikale mønstre med god effekt. Fokus på veggene i dette tilfellet, den følelsen av økt høyde kan lages ved bruk av vertikale striper på veggene. Male vertikale striper eller bruke tapet som har en trykt vertikal stripe mønster. De vertikale striper vil bidra til å gi utseende av høyden.
 4. 4
  Unngå å bruke funksjoner som stikker ut fra taket. Et lavt tak fordeler mest fra å være veldig flat. Funksjoner som stikker tendens til å gjøre taket føle nærmere. Dette omfatter ikke bruk takvifter, listverk, og overhead belysning.
  • Hold kronen tynn. Enhver bredere enn 2-3 inches/4-6cm vil være for tykk.
 5. 5
  Velg vegg belysning i stedet for overhead belysning. Pass på å holde lyskildene selv over taket. Det anbefales at du unngår å bruke innfelt kan lys fordi lyset fordeling vil være ujevn og kan gjøre taket virker mer lukket i.
 6. 6
  Bruk vinduet møbler for å øke følelsen av høyden. Henge lange gardiner, forheng som høy til taket som mulig, fortrinnsvis fra takhøyde. Å gjøre dette vil trekke øynene rett opp den lange, vertikale linjen, og skaper en følelse av høyde.
 7. 7
  Henge kunstverk opp høyt. Dette lurer øyet til å se oppover og gir mer inntrykk av høyde. Foretrekker kunstverk og bilder med vertikale linjer og inneholder over horisontale former. Merk at kunstverk henger høyt i innledningen bildet.
 8. 8
  Bruk store speil som tar opp mesteparten av veggen. Disse har en tendens til å gjøre taket virke høyere og fungerer veldig bra å gjøre susen!
 9. 9
  Male en "faux finish" som er lettere på toppen. Male rommet to nyanser ved hjelp av en "snyltende" eller "tildekning" teknikk, en mørkere nyanse på bunnen, beveger seg gradvis til den lysere nyanse i nærheten av taket. Dette skaper den visuelle effekten av mer plass høyt oppe.

Tips

 • Hvis taket har feil, være oppmerksom på at blank maling vil foredle alle bulker og merker.
 • Unngå å fylle opp rom som har lav takhøyde. Hver ekstra element i rommet vil legge til følelsen av å være "innestengt". Bruke gode metoder for lagring og holde rommet ryddig.
 • Selv møbler kan spille en rolle i å gjøre taket virke høyere, mål for lavere nivå møbler i hele rommet, å gi en følelse av økt avstand mellom møbler og taket.

Ting du trenger

 • Lys, blek, hvit maling for tak
 • Vertikal bakgrunn (valgfritt)
 • Vertikalt tema dekorasjoner og bilder
 • Vegg belysning
 • Full lengde gardiner / vindu dressing