Wkino

Hvordan kjøpe et kjæledyr Nymfeparakitt

Cockatiels er en stor papegøye å ha. De kan leve i mer enn tjue år, er ekstremt hengiven, og har gode personligheter. De liker å sitte på fingeren eller på skulderen og kan lett bli undervist. De er den nest mest populære papegøye å eie. (Undulaten er i utgangspunktet... for nå)

Trinn

Hvordan kjøpe et kjæledyr Nymfeparakitt. Kjøp et bur stor nok til å gi fuglen frihet til å fly rundt komfortabelt - Minst en 24x20x25 for en enkelt fugl.
Hvordan kjøpe et kjæledyr Nymfeparakitt. Kjøp et bur stor nok til å gi fuglen frihet til å fly rundt komfortabelt - Minst en 24x20x25 for en enkelt fugl.
 1. 1
  Gjøre forskning. Bare fordi cockatiels høres ut som riktig fugl for deg, trenger du å vite sikkert. Kan du råd til en Nymfeparakitt? Utgifter er minst 225€ for den totale kostnaden for en Nymfeparakitt og hans / hennes behov. Har du nok plass til buret? Merder kan ta opp store områder i et hjem. Kan du avse timer hver dag kreves for å holde en slik aktiv fugl lykkelig? Du må mate fuglen, rengjøre hennes bur, hogge friske grønnsaker, og tilbringe tid med din nye venn hver dag! Kan du råd til fuglemat? Mat kan koste 40€ i året, ikke inkludert behandler, greener, leker og andre behov. Kjenner du en god aviær veterinær? Det er bedre å se etter en veterinær som har spesialisert seg på fugler, veterinærer til dyr som katter eller hunder er IKKE for dine fugler. Alle disse må tas i betraktning før du går videre.
 2. 2
  Kjøp et bur stor nok til å gi fuglen frihet til å fly rundt komfortabelt - Minst en 24x20x25 for en enkelt fugl. Dobbel buret størrelsen hvis du får et par. Cockatiels er ekstremt aktive fugler, så sørg for å kjøpe masse leker å holde kjæledyret underholdt. Husk at fuglen blir stadig slippe avføring, ca hver 20-30 minutter. Du må lagre avis på forhånd til bunnen av buret med. Kast farget avis som kan skade en Nymfeparakitt. Husk å desinfisere hele buret med varmt vann minst en eller to ganger i måneden!
 3. 3
  Finn en troverdig dyrebutikk eller fugl oppdretter å kjøpe din Nymfeparakitt. Ta en titt rundt ditt område, sjekk ut steder og mennesker som selger cockatiels. Hvis du kjenner noen som eier en, tenker på å spørre dem hvor de fikk sine Nymfeparakitt, eller om de anbefaler noen. Ikke bare stole på dette rådet, men det kan være et godt utgangspunkt. Pass på at lokalet bryr seg om noen kjæledyr de selger, og husk, det kan være en forskjell mellom handraised cockatiels og de oppdratt som 'innhegning' cockatiels.
 4. 4
  Pass på at fuglen har klare øyne, en ren nese (ingen brunet fjær over neseborene), og sørg for at den er aktiv. Hvis det er syk, vil fjærene bli skitne, fluffes opp, og fuglen kan sitte på bunnen av buret. Dessuten vil du ønsker å sjekke Nymfeparakitt er ventil for avføring som er fast til fjærene. Dette kan være et tegn på sykdom, så du vil ønske å unngå fugler som synes å ha disse symptomene.
 5. 5
  Sjekk alderen på fugle-en god indikator på normal grå cockatiels er grå av deres nebb-jo mørkere de er, jo eldre de er, som en generell regel, når avtalen med små fugler.
 6. 6
  Prøv å la fuglen velger du-plukke fuglen som virker interessert om deg. Det handler ikke bare om hvilken fugl har de peneste fjær!
 7. 7
  Se på fuglene og plukke ut en som virker nysgjerrige og lekne. Det kan være at fuglen som ønsker hode riper, eller en som henger på et leketøy. Hva som fungerer for deg. Velge hva fugl appellerer til deg-husk, alle dyr har sin egen personlighet, så sjekk det ut, og se hvilken du tror vil passe deg bedre.
 8. 8
  Gjør fuglen med sitt nye hjem ved at det å venne seg til buret. Det vil være sliten og du bør la det hvile for en natt eller to. Før du begynner å trene fuglen, slippe litt godbiter i buret sitt slik at det vil vite at du er en god ting. Deretter kan du begynne å spille med det og ta det ut. I mellomtiden snakke med fuglen, og husk å ikke la den i buret alene. La det føler at det ikke er alene. Husk at dyrebutikk, oppdretter eller tidligere eier kunne ha hatt en rekke andre fugler rundt, så sosialisere med fuglen. Snakk med det når det er mulig, nymfeparakitter dette mesteparten av tiden. Hvis du ikke rundt mye, la musikk eller TV på for Nymfeparakitt å lytte til.
 9. 9
  Begynn å trene Nymfeparakitt. Det første du vil ønske å lære Nymfeparakitt å gjøre er å sitte på fingeren. Dette gjør det mulig å transportere ham til et annet rom med deg, eller bare tillate deg å se den. Når Nymfeparakitt har justert til buret sitt, plasserer du fingeren på kroppen sin og push-up, mens du sier "gå opp". Han kan prøve med en gang å hoppe opp, noe som er flott. Etter at du forteller det til å gå opp, fuglen en godbit og ros den. Aldri tvinge Nymfeparakitt på fingeren din. Dette vil traumatize det, og kan føre ham til å være uvennlig til deg. Bare få fuglen vant til tanken om at hvis det skritt på fingeren, vil det bli belønnet.
 10. 10
  Cockatiels er ikke kjent for å resitere lange setninger eller "samtaler som store papegøyer som afrikanske grå, men de kan gjerne bli undervist mange mindre setninger. Ikke forvent dem til å skravle som en afrikansk Grey! De er veldig gode Whistlers og noen fløyte hele låter! "Enhver fugl eller dyr er aldri lovet eller garantert til å gjøre ting som er forventet. Det tar måneder og timer for å lære noen fugler til preform og noen kanskje aldri, selv med den mest kjærlige eier, opplæring og hi-tech stuff."
 11. 11
  Gi Nymfeparakitt en hyppig dusj. Bruk en plante sprayflaske fylt med destillert vann for å gi din Nymfeparakitt en dusj annenhver dag eller så. Gjøre kjent Nymfeparakitt med rutine ved en sprøyte eller to i begynnelsen. Det vil ikke være lenge før synet av sprayflaske vil bringe Nymfeparakitt til en nær abbor. De elsker spray og vil åpne sine vinger og slå sine kropper til de er søkkvåte. Som en hund, vil de riste av overskytende. husk å ikke gjøre dette når det er kaldt ute hvis fuglen er ute, eller når det er nær mørk eller om natten.
 12. 12
  Winnow frøet daglig. Hell frø fra fôring cup i en 12 oz. kaffe kan daglig, fylle fôring kopp med fersk sæd. Når kaffen kan er omtrent halvfull winnow frøet å fjerne skall og agner til en ren boks med frø gjenstår. Winnowing oppnås best utenfor ved å helle frøet frem og tilbake mellom to kaffe bokser la vinden blåse lysere skall og agner unna. Hvis fuglen jord frøet cup innholdet plassere to klyper på motsatte sider for å tillate full fôring tilgang, men nedslående bruk av koppen leppe som en abbor.
 13. 13
  Alterntively, kan du bare blåse skall fra fugl ætt container på begynnelsen eller slutten av hver dag. Ta frøet container fra buret, ta den utenfor og forsiktig blåse over den. vil du se de skolmer blåse bort. Gi beholderen litt shake nå og da for å gjøre visse du blåse skall ut. Gjør dette daglig og påfylling frø sikrer at fuglen vil alltid ha rikelig med frisk sæd.

Tips

 • Du bør alltid mate fugl daglig, og rengjøre buret hver uke eller mer, avhengig av hvor mye avføring og funksjoner på bunnen.
 • Kjøp aldri en Nymfeparakitt som har flekker av fjær mangler. Den store eieren kan fortelle deg at fuglen er bare litt syk, eller at de andre fuglene ble rørt på det, men likevel, ikke kjøpe den fuglen. Hva eieren sier kan godt være sant, men flekker av manglende fjær er et tegn på depresjon hos fugler, og signaliserer at det aktuelle Nymfeparakitt kan være vanskeligere å behage, eller kanskje til og med være syk. Ikke kjøp det. Ikke føl deg som en helt hvis du bestemmer deg for å kjøpe en mobbet eller syk cockatiel.This bare oppfordrer til oppdretter eller store eieren å holde selge dem. Og ikke faller for en sløv Nymfeparakitt. De kan virke "tamme", men de kunne huse en sykdom.
 • Ved mating av fugl, bare plassere nok mat i sin rett til å dekke bunnen, og litt mer. Hvis du endrer ut maten hver dag, bør dette være nok. bare gjøre dette hvis du er sikker på å levere fersk sæd hver dag, to ganger om nødvendig. Noe mer, og maten på bunnen av fatet vil gå til spille når du dumpe ut fatet hvis du ikke er interessert i blåser skall ut og topping frø opp.
 • Er Harrions, Roudybush, Zupreem og Hagan pellets anbefales Nymfeparakitt mat, prøv å gi cockatiel frukt og grønnsaker i tillegg, de trenger et variert kosthold. Det kan bemerkes at mange cockatiels elsker solsikkefrø, så det kan være noe du kan gi til din. På grunn av deres høye fettinnhold, men du bør holde solsikkefrø til et minimum. kanskje 1-2 for en enkelt Nymfeparakitt. Hirse spray er også en favoritt, og 1/3 av en stengel bør gis en gang i uken.
 • Mange cockatiels er veldig pratsom - det vil si, de kvitre og knirker og med skrike så mye de kan. Dette er en del av å eie en Nymfeparakitt, er det svært lite som skal gjøres med det. Du kan motvirke de høye lyder tidligere om morgenen ved å la teppet på buret før du er ikke så følsom for støy i morgen, men du bør ALDRI la den på hele dagen. Cockatiels er sosiale fugler - som dekker buret kutt dem av fra verden, og de kan fort vokse deprimert.
 • Hvis du fyller fugl ætt container, husk å blåse skall ut hver dag, og fylle opp når det er nødvendig med fersk sæd. Være forberedt på flere potensielle rotet i alle fall-noen fugler som fliscking ut noen frø ontot bunnen av buret hvis de kan få tilgang til "gulvet", fordi det simulerer dem plukke frø i 'ødemarka'.
 • Når du kjøper frø for cockatiels, se etter en Nymfeparakitt blanding, eller en liten papegøye blanding-ikke en for store papegøyer som våtmarkene.
 • Cockatiels er akkurat som folk med mat-vi alle har våre egne liker og misliker, og det kan ta noen prøver å finne en kombinasjon som er sunt og deilig å fuglen din når du ser på godbiter og ferskvarer. De fleste cockatiels vil nyte brokkoli, noen liker eple eller gulrot. Gresset er også et fint alternativ-hvis du vet det er ok (ikke nystekte klippet, ingen poisons0. Du kan løse denne bekymringen ved å bruke noen av din ætt i en liten beholder og 'spirende' frøene.

Advarsler

 • IKKE mate fuglene sjokolade, avokado, kaffe, koffeinholdige drikker / mat, alkohol, sopp, løk, eller aubergine. Disse matvarer er svært giftige for cockatiels.
 • Noen mennesker kan anbefale på å kjøpe en liten undulat bur for din Nymfeparakitt (er) å leve i. Cockatiels trenger WAY større bur enn undulater. En 24x20x25 er greit for en enkelt Nymfeparakitt.
 • Disse fuglene vil vanligvis preg på ett medlem av familien så sørg for at du vil ha en Nymfeparakitt før du får en.
 • Ikke kjøp en Nymfeparakitt fra en butikk eller eier som har en syk fugl, er det kanskje 1-2, men sykdommen kan spre seg. Ikke bli offer for en eier som kjøper en søt Nymfeparakitt som ser sunt og livlig, å ha det dø en uke senere fra en usett sykdom. Men du burde ha tatt Nymfeparakitt til en god aviær veterinær fra første omgang. Bare i tilfelle.
 • Ikke holde Nymfeparakitt i et bur med (a) undulat (er), som mange eiere gjør. Undulater kan mobbe cockatiels til det ekstreme for å skremme den vekk fra andre fugler, mat eller vann! Det samme for cockatiels, vice-versa. Men cockatiels og budgies kan også bond sammen, med den samme kjærlighet som et par av turtelduene. ADVARSEL: Noen undulater (mest kvinner) kan preen til det ekstreme, og kan lage din Nymfeparakitt ser skallet!

Ting du trenger

 • En bur-Kontroller at gapet mellom barene er små nok til at fuglen kan ikke stikke hodet inn og sette seg fast, sørg for at ithas nok tilgang dører for deg (som kan sikres hvis fuglen blir til Houdini).
 • Perches av varierende diametre / bredder. Naturlige pinner er stor-fri, utskiftbare, og mye bedre for fuglen enn den falske "sementen" abbor, noe som kan skade og kutte fuglens føtter. Varierende bredder hjelpe fugler føttene forbli friske, bør det være minst ett tykt abbor, at fuglens føtter ikke kan "hold" på helt (wrap rundt).
 • Leker-speil og bjeller er ofte favoritter, men tenke utenfor torget. om å lage din egen, tror gutt / baby safe.
 • Food kopper (fortrinnsvis rustfritt stål eller plast god)
 • En godt vare bok om cockatiels eller massevis av forskning på forhånd, som med alle kjæledyr kjøp.. Må lese: "Nymfeparakitt Handbook"
 • Kjærlighet, engasjement og TLC. (Tender loving care)