Wkino

Hvordan hjelpe pet shop bettas

Bettas i dyrebutikker er ofte mishandlet. Selv om dette har blitt bedre, på noen butikker de er sjelden lei og sjelden har sitt vann endret. Her er hvordan du kan hjelpe disse levende vesener.

Trinn

Hvordan hjelpe pet shop bettas. Lær om kampfisk, hvordan de lever i naturen, og hvordan du skal ta vare på en betta.
Hvordan hjelpe pet shop bettas. Lær om kampfisk, hvordan de lever i naturen, og hvordan du skal ta vare på en betta.
 1. 1
  Lær om kampfisk, hvordan de lever i naturen, og hvordan du skal ta vare på en betta.
 2. 2
  Avgjøre om en dyrebutikk mistreats sine bettas. Små kopper kan virke grusom, men bettas vanligvis bo i en dyrebutikk for et par uker, og er tilpasset å leve i noe lignende forhold i flere måneder i naturen. Fordi mannlige bettas ikke kan leve sammen, er det vanskelig for butikkene å huse dem ideelt, men forholdene må være levelig. Mulige tegn på Betta mishandling inkluderer:
  • Konsekvent skittent vann går uendret.
  • Beholdere som aldri blir åpnet (betyr ingen vannbytter).
  • De fleste bettas er svært tynn, eller død.
  • Døde og syke bettas vises, eller flyttet til baksiden og ikke behandlet.
  • De samme bettas forbli i butikken i flere måneder (butikkforhold er sjelden akseptabel langsiktig, dette betyr vanligvis de bestiller for mange fisk).
  • Beholdere som er mindre enn 3 "i diameter.
  • Beholdere med ingen overflate luft (bettas er labyrint fisk krever overflaten luft å puste).
 3. 3
  Kom tilbake i butikken hver noen dager for en måned eller så for å se om situasjonen er konsistent. Gå som en vindu-shopper, og handle der hvis det er mulig å etablere deg som kunde å låne mer vekt på dine bekymringer. Mens evaluere situasjonen, ikke konfrontere noen ennå.
 4. 4
  Stemme dine bekymringer. Hvis bevis konsekvent antyder en butikk mistreats bettas, snakke med lederen om sin politikk, dele bekymringer og forklare hvordan de kan skade fisk.
 5. 5
  Tilby rimelige forslag for å bedre forholdene:
  • Be om å frivillig til å utføre vann endringer og sjekke fisken for sykdommen.
  • Foreslå bedre steder å selge bettas slik at de kan finne virkelige hjem raskere.
  • Skriv en Betta omsorg faktaark, så kjøperne vet hvordan du skal ta vare på sine nye kjæledyr.
  • Bettas kan ofte ligge med små stimfisk som Corydoras eller otocinclus steinbit, så spør om de kan plassere bettas til virkelige tanker. (Ikke med noen fisk av samme størrelse eller større, eller med rennende svømmeføtter, som de vil angripe disse oppfattes "fienden fisk".)
  • Be om å få inn en profesjonell, som et akvarium ekspert, for å forklare skikkelig kampfisk omsorg og jobbe mot forbedringer.
  • Se om en butikk vil gjennomføre en to-ukers helse garanti på all fisk der kundene kan returnere syk eller død fisk, for å oppmuntre aktuelle dyr.
  • Arbeid med ansatte til å komme opp med løsninger som tilfredsstiller alle, og tilby å hjelpe gjennomføre endringer.
 6. 6
  Innhente bevis for mishandling. Hvis butikken insisterer på at alt er fint og avslår dine forslag, samle bevis for dine mistanker. Vær oppmerksom på forholdene, be om å ta bilder, og nøyaktig dokumentere samtalene med sjefen.
 7. 7
  Skriv et brev. Hvis butikken er en kjede-butikk, skriver hovedkontoret, detaljering dine observasjoner i en bekymret, medfølende måte. Ta med bilder, om noen, og en oppsummering av dine samtaler med sjefen. Diskuter dine bekymringer og forslag, uten å være aggressiv eller truende å vinne sympati for dyrene, ikke gjøre fiender. Oppfordre andre til å gjøre det samme.
 8. 8
  Informere samfunnet. Hvis butikken dårlige behandling strekker seg til andre dyr, ta kontakt med din lokale nyhetsmedier. Et brev til redaktøren er en god start, og hvis historien er fengslende, kan en nyhetskanal være villig til å rapportere det. Send kopier av medieoppslag for selskapet, la dem vite det offentlige er bekymret.

Tips

 • Forskning lokale lover angående protesterer før du prøver demonstrasjoner. Vit når ytringsfriheten krysser linjen til å bli trakassering / bakvaskelse.
 • Unngå konfrontasjon og aggresjon. Hvis butikkene føler angrepet, vil de være motstandsdyktig og kan utestenge deg fra å returnere.
 • Butikker mishandle et dyr kan mishandle andre. Prøv å bidra til å endre slike butikkenes profitt-bare motivert holdning. Tross alt, friske dyr selger bedre enn syke.
 • Pet shop-eiere og ledere kjører en bedrift, og er vanligvis ikke dårlige mennesker. Diskuter sin politikk fra deres perspektiv og foreslå fornuftige forbedringer: dette kan fungere bedre enn anklaget dem for mishandling og truer med å overvåke eller rapportere dem. Prøv å overbevise dem om at riktig pleie er god butikk, som døde / returnert fisk betyr tapt fortjeneste.
 • Unngå å kjøpe mishandlet bettas. Hvis unfed, kan magen krympe til et punkt of no return, og bor i urinen kan brenne huden, øker smitte risiko. Innkjøp slike dyr hever bare salg, oppmuntre butikkens oppførsel.
 • Disse handlingene er bare noen få måter å hjelpe bettas, eller noen dyr. Vær kreativ: delta i online eller samfunnet bevegelser; frivillig for tilfluktsrom, redder, eller grusomhet etterforskere.

Advarsler

 • Picketing, skrive sinte brev eller gjentatte besøk for å klage kan betraktes adgang forbudt / trakassering / bakvaskelse, samt ytringsfriheten. Knowing lokale lover vil hjelpe deg å adlyde dem, og kan beskytte deg mot søksmål. Skaffe nødvendige tillatelser før slike handlinger, som politiet kan komme. Respekter bedrifter som privat eiendom, og du må forlate hvis spurt.
 • Butikker kan tolke disse handlingene som antagonistisk, og du kan få ekle reaksjoner eller bli utestengt fra å vende tilbake.