Wkino

Hvordan håndtere en bortkommen katt

En bortkommen katt er en innekatt som har fått utenfor. Hjemløse katter er svært skitne og dårlig preparert. De kan også være tynn, fra mangel på å kunne jakte på egenhånd. Hvis du kjører inn i en bortkommen katt, enten det er i hagen din, på veien, eller i parken, må du vite hvordan du skal håndtere en bortkommen.

Trinn

Hvordan håndtere en bortkommen katt. Du kan være pro-aktiv ved å lese tapt kjæledyr annonser og være klar over beskrivelser av katter som ga forsvunnet i ditt område.
Hvordan håndtere en bortkommen katt. Du kan være pro-aktiv ved å lese tapt kjæledyr annonser og være klar over beskrivelser av katter som ga forsvunnet i ditt område.
 1. 1
  Legg merke katten.
 2. 2
  Du kan være pro-aktiv ved å lese tapt kjæledyr annonser og være klar over beskrivelser av katter som ga forsvunnet i ditt område. Dessuten kan gi husly, vann, og catnip bidra til å holde en tapt katt i nærheten av deg til du kan hjelpe det, siden katten vil sikkert finne disse tingene lenge før du ellers ville ha lagt merke katten. Ikke la maten ut til du mistenker at du har en bortkommen, siden dette kan bare tiltrekke dyreliv eller mate andres kjæledyr (som kan være på kontrollerte dietter), og dette vil ikke bli verdsatt av alle.
 3. 3
  Hvis du tror det er en bortkommen katt i ditt område, kan du forsøke ved å plassere maten utendørs veldig sent på kvelden i et område som vil være tilgjengelig bare for en katt (i. E., På et sted med en liten nok inngang for å utelukke større dyreliv) og se om det har forsvunnet av tidlig neste morgen. I minusgrader, helte olje fra en boks med sardiner i løpet kibble fungerer godt. Tegn på en bortkommen i ditt område kan omfatte:
  • Strimlet søppelsekker over natten
  • Dine kjæledyr kan merke katten utenfor før du gjør, prøv å se hva de ser når de er på vinduet. En bortkommen kan ha en rutine at årvåkne vindu-overvåkere har plukket opp på.
  • Ferske spor i snøen, spesielt når været er for kaldt for de fleste dyr å ønsker å dra langt hjemmefra, og sporene har dukket opp etter en nattlig snøfall. Du kan være i stand til å følge disse sporene til et hi under en veranda hvis du er tidlig oppe før de blir skjult av annen trafikk.
  • En katt som går bort etter å fange bare et glimt av deg
  • En katt som er ute på en time når de fleste kjæledyr ville ha blitt brakt inn for natten
  • Tidlig vinter er en utmerket tid til å legge merke villkatter, siden de blir mer desperat etter mat, og siden de fleste kjæledyr ikke skal våge deg ut så mye. Være spesielt årvåkne på denne tiden av året.
 4. 4
  Vite forskjellen mellom en feral, bortkommen, og en utendørs katt. Hvis du ser en katt i hagen din, i parken, under en bil, eller noe annet sted, må du være i stand til å fortelle om det er feral, bortkommen, eller bare en utendørs katt. En feral katten er en vill, ikke-domestiserte katten. En bortkommen er en innendørs eller utendørs kjæledyr som har latt vært ute og gått deg bort, og et utendørs katt er en katt som er trent til å gå utenfor uten å kjøre unna. Et utendørs katten er lett å fortelle bortsett fra en bortkommen eller feral katten på grunn av disse to kjennetegn:
  • Velstelt og matet: Kattens pels bør være skikkelig myk og ren. En kjæledyret footpads vil også generelt være myk, mens en katt som har levd ute i flere uker, enten bortkommen eller forvillede, vil ha svært sløvt føtter.
  • Friendly: Den katten skal samhandle med mennesker, og det kan prøve å komme inn i huset ditt. Men mange huskatter er skvetten og vil løpe vekk hvis de ser deg, så en innledende frykt reaksjon betyr ikke nødvendigvis at katten er hjemløs.
  • Feral og bortkommen katter, derimot, er ikke så lett å skille fra hverandre. Et feral katt kan være preparerte bedre i forhold til bortkommen, som villkatter er ikke vant til utendørs. Strays kan også være svært underernærte i forhold til en feral, som de ikke er i stand jegere. Hvis du begynner å mate katten, vil bortkommen mest sannsynlig etter hvert bånd og bli din følgesvenn, eller i det minste fort bli mindre engstelig, mens en feral katten ville bli skvetten. Imidlertid kan noen streif oppføre seg som en feral, spesielt hvis det har gått tapt i lang tid, og atferd alene kan ikke i utgangspunktet være en nyttig måte å skille disse kattene. En annen ledetråd kan være om katten kastreres, siden intakte katter er mye mer sannsynlig å vandre og bli borte. En uforholdsmessig stort antall hjemløse er tomcats, som er enkle å skille fra kastrerte hanner hvis du kan få ham til å løfte halen. The Tomcats fulle kinnene (kjever) er også noen ganger en enkel funksjon for å spot, og toms tendens til å ha en stockier bygge med kortere bein enn menn kastrert før forfall. Feral katter kan bli kastrert, men bør være "ear-tipped '(som regel til venstre) for å indikere dette, og trolig nådd modenhet før de ble fanget og kastrert (slik at han vil ha en full Tomcat ansikt og tettvokst build).
 5. 5
  Prøv å nærme seg bortkommen (hvis katten er, faktisk, en bortkommen). Prøv å nærme katten for å se etter en lisens eller koder for rabies. Snakke sakte til katten når du nærmer deg, og kanskje til og med ta med en sterkt luktende mat som tunfisk eller tørket leveren. Vær veldig forsiktig med biter og riper, selv om katten virker ganske avslappet. Hvis katten er nervøs, ikke push lykken. I beste fall vil du skremme den bort, men du kan også bli skadet av katten. Hvis du ikke kan nærme katten eller om den ikke har tags eller en lisens, enten prøve å fange katten selv, eller ringe Animal Control eller en lokal dyr ly. Kjenner politikken til disse byråene, mange hold liten stund før du forsøker adopsjon eller avlive dersom katten ikke synes adoptable. De er sannsynligvis ikke i stand til å assistere i å fange direkte katten. Du kan være i stand til og villig til å gjøre en god jobb med å re-homing katten, men hvis ikke, i hvert fall på et krisesenter katten vil ha en bedre sjanse til et godt liv enn det ville gjort på gata, ikke vil bidra generasjoner feral befolkningen, og det vil ikke dø inhumanely av sult, skader, eller eksponering. Feral kattene er dårlig egnet til å overleve kalde vintre, så vil ideelt motta medisinsk behandling mat, og utendørs ly, mens villkatter ikke er rustet til å klare seg selv i det hele tatt. De vil til slutt ha enten en voldelig eller langmodighet døden hvis ingen griper inn.
 6. 6
  Prøv å holde katten. Bruk en human dyr felle designet for katter, og disse kan kjøpes for under 75€ fra jernvareforretninger, eller noen ganger lånes gratis fra dyr kontroll. Ikke prøv å fange katten ved hjelp av en improvisert enhet, for eksempel et teppe eller netto hvis det er mulig, da dette i stor grad øker sjansen for flukt og skader til både deg og katten. Hvis du fant katten mens du kjører og du kan ikke holde det, signaliserer trafikken å avta. Hvis katten ser vondt og ikke kan eller ikke vil gå av veien, direkte trafikk rundt det. Vær veldig forsiktig så du ikke blir skadet eller forårsake en ulykke. Hvis det ikke er trafikk, kan du være i stand til å bryte en skadet, liggende-in-the-road katt i en frakk eller putetrekk å flytte den ut av veien. Vær veldig forsiktig for ikke å bli bitt eller riper. Her er noen flere tips:
  • Tiden tillater det, etablere en fôringsrutine med katten ved å plassere mat utendørs til forutsigbare tider (og deretter fjerne eventuelle rester til neste fôring), ofte vil dette være etter mørkets frembrudd. La katten å spise ved siden av, og deretter inne, funksjonshemmede felle.
  • Forbered deg på gjesten. Hvis du planlegger å holde katten i minst et par dager mens du prøver å finne eieren, får en 'rom' klar. Ideelt sett bør rommet være rømningssikre, stille, ubrukt, lett å rengjøre, og nesten helt tom. Bad og helt lukkede verandaer fungere godt. De eneste tingene som bør være i rommet er: et behagelig sete for deg (å sitte i stille mens katten blir vant til deg), en behagelig, men ikke altfor bortgjemt, gjemmested for katten (en katt carrier er ideell, som katten vil bindingen med denne trygg havn, og siden det vil tilbringe mesteparten av sin tid i det, vil det være enkelt å låse katten inn for transport til sin neste destinasjon), vann og søppel. En skrape innlegget, leker, og et vindu kan være fint, men katten vil trolig være for stresset til å gjøre bruk av noen av disse bortsett fra å prøve å flykte gjennom vinduet, selv gjennom glasset! Ikke gi noe mat i rommet. Ta alltid med maten i personlig, og hvis katten vil tillate, sitte i rommet mens katten spiser. Mat er det beste verktøyet for å oppnå tillit.
  • Hvis du ikke har tenkt å ly katten hjemme, før fangst, ordne med en veterinær eller dyr kontroll byrå for å få inn katten, eller har det tatt seg opp etter fangst. I dette tilfellet holder katten i fellen i en rolig mørkt område i påvente av transport. Gjør intervallet mellom fangst og transport så kort som mulig, da dette er svært belastende for katten.
  • Dekk tur platen og wire bunnen av fellen med avisen, slik at katten ikke instinktivt vil unngå å tråkke på turen plate
  • Ikke still turen plate på et hår trigger, som katten kan utløse det for tidlig og rømme. Bedre å prøve igjen senere enn å mislykkes en gang, siden du kan bare få ett skudd.
  • Hermetisert sild (ikke syltet), makrell eller sardiner er gode agn, og oljen vil fortsatt være stinky selv i iskaldt vær. Ikke legg mye mat i fellen, som det vil bare skape et rot etter fellen utløses, katten vil ofte reagere med enten vill panikk eller bli frosset med frykt, og det kan spy.
  • Etter innstilling av fellen, sjekk det ofte, men ikke la deg selv bli sett dersom katten ikke er vant til deg. Du kan skremme den bort på akkurat feil tidspunkt.
  • I svært kaldt vær, dekke fellen med et ark eller håndkle, deretter haug masse snø over hele kroppen av fellen å holde katten varm og roligere når den er fanget. Kontroller fellen så ofte som mulig.
  • Vær forsiktig når du slippe katten fra fellen (det kan være en god idé å praktisere dette først). Bruk verneklær på ansiktet og hendene, ta fellen inn ditt trygt rom, og plassere den vekk fra deg slik at katten vil bli utgitt i retning av sin utpekte gjemmested. De fleste katter vil scurry rett inn i gjemmested, men noen vil forsøke å unnslippe, og de kan være utrolig rask, selv hoppe rett over dere til å komme seg ut døra, så hold det lukket. Aggresjon mindre sannsynlig, men også mulig.
  • La katten å roe ned i noen timer, deretter inn i rommet stille, å bringe mat og et kamera. Prøv å få en god titt på katten og ideelt sett et bra bilde, slik at du umiddelbart kan begynne å søke etter en eier (se nedenfor).
  • Katten bør sette tempoet for alle fremtidige interaksjoner. Ikke tvinge det ut av sin gjemmested, eller ta den hvis den er skremt. Tillate det å spise alene hvis den ikke vil spise i ditt nærvær, men sørg for at den ser at du gir mat. Etablering av en vanlig tidsplan vil tillate katten å forutse dine besøk, som vil gjøre din oppføring mye mindre skremmende, og det vil begynne å assosiere ditt besøk med utseendet på maten. Sitte i stolen og lese rolig i noen minutter minst et par ganger om dagen. Prøv å være så ikke-truende som mulig, bevege seg sakte, bo så "små" som du kan ved huk, gjør ikke øyekontakt, lukker øynene og later til å sove.
  • Når katten er vant til deg og det nye rommet, kan det være lurt å prøve å røre den. Dette er et uttrykk for tillit som ofte fører til en forandring i et tidligere tam bortkommen, men kan også være en svært risikabelt trekk, spesielt hvis katten du har fanget er en ekte feral. Skinnhansker er en god sikkerhetsforanstaltning, men kan også være skremmende, spesielt hvis de er store eller ikke er slitt konsekvent. Ikke prøv dette med mindre du er veldig god til å lese katt kroppsspråk, og ikke presse deg lykke ved å ignorere advarslene fra katten (varsel elever, værhår, ører, hale, hode og skulder posisjon, alt fra en katt som fremdeles være sammenkrøpet i hjørnet tilbake til gjemmested). Start med å sakte strekker hånden din for å plassere en svært smakfull godbit nær katten. Få godbiten så nær katten som du kan før det cringes, knurrer, eller på annen måte handlinger truet. Ikke kast godbit eller utvide fingrene (som kan se truende) Gjenta, bringe din hånd nærmere som katten tillater. Til slutt, kan du være i stand til å ta hånd nær nok til at katten vil lukte det. Tillate dette, så trekke hånden. Du er nesten der! Når du gjør berører katten, være veldig forsiktig, se og lytte til noen anelse om at katten er i ferd med å reagere dårlig. På dette punktet, vil de fleste strays tillate deg å ta på dem uten å være aggressiv, og nesten alle vil gi et varselsignal. Ideelt du vil få noen forskjellige nivåer av advarsel, en susing kan utvikle seg til en growl (eller vice versa... men du må vite at katten), og du kan være i stand til å ignorere en kort susing så lenge det eskalere ikke til en knurring. Noen ganger vil fysisk kontakt umiddelbart avklare dine intensjoner til katten, og det vil huske hvor flott å være et kjæledyr er. Ellers minst katten blir vant til å bli håndtert, og kan komme til å nyte å bli klappet når den har opplevd flere vellykkede økter. Katter som har blitt misbrukt eller som har en smertefull skade kan være uforutsigbar, spesielt hvis du treffer en følsom spot, så gå sakte. En katt som vil la deg berøre den innen 2-3 uker med flere korte daglige økter for interaksjon i ditt trygge rom er bortkommen og kan trolig bli re-temmes. Hvis, derimot, har du funnet en sann feral og har ikke blitt venner i løpet av et par uker, må du ikke forsøke å temme den. Katten vil aldri være helt rolig leve med mennesker, og ville være langt lykkeligere levende utendørs med forsiktighet. Kattens medisinske behov skal tas opp før du slipper den (inkludert vaksinasjoner og spesielt kastrering). Du kan da være lurt å prøve å re-hjem katten til gården (med tillatelse!) Eller en administrert koloni, eller gi det pågående mat, vann og ly selv. Katter er ikke godt egnet til å overleve vinteren, og villkatter i kaldt klima krever ekstra omsorg, inkludert en kilde av flytende vann.
 7. 7
  Etter at bortkommen katt er trygt, prøve å finne eieren av katten. Hvis du ønsker å adoptere katten hvis ingen eier dukker opp, kan dette være en av de tingene staten krever finneren av dyret å gjøre før de kan kreve eierskap. De beste måtene å annonsere en bortkommen katt er å:
  • Fortell dine naboer om katten. De kjenner nabolaget kjæledyr, og de kan kontakte deg hvis de finner ut hvem eieren er.
  • Ta katten inn til veterinæren for å søke etter en microchip ID, og ​​kanskje for en sjekk-opp hvis du merker uvanlige vaner eller ser om katten.
  • Kontakt tilfluktsrom med en gang. Det første en eier vil trolig gjøre er å kontakte et krisesenter for å se om en katt har kommet inn, eller om noen andre har rapportert at de har en bortkommen katt.
  • Sette opp plakater i dyrebutikker, veterinær klinikker og andre steder du kan. Den beste poster sier FUNNET i størst mulig skriften rett over hele bredden på siden, og inkluderer et bilde av kattens ansikt. Dette vil få oppmerksomheten til alle som har mistet en lignende katt. Din kontaktinformasjon kan være i svært liten skrift, siden eieren vil sikkert stoppe og lese. Ikke ta et bilde av hele katten, eller andre identifiserende opplysninger, som alle kan deretter beskrive katten og kreve det som eieren. Personen kan ikke være eier og kan ha grusomme intensjoner. Spør alle som forsøker å hevde katten spørsmål for å kontrollere kampen. De bør være i stand til å fortelle deg kattens kjønn, alder, foot pad farger, haletipp farge, buk farge etc.
  • Sjekk din lokale avisen rubrikkannonser for «tapte kjæledyr" annonser. Sett en "fant" annonse i noen lokalaviser (dette er ofte gratis) som sier at du fant en bortkommen katt, men holder tilbake flere personlige detaljer. Gi en veldig enkel beskrivelse, for eksempel "funnet:. Svart og hvit katt, eier kall til å identifisere" Ikke gi alle detaljene som eier bør gi disse detaljene til deg.
  • Tenk om tro at eieren er en ansvarlig eier. Vil du returnere et barn til et hjem med uegnede foreldre eller ring sosiale tjenester? Ved identifisering av katten over telefonen, kan det være lurt å skli i noen forteller spørsmål som: Er kjæledyret ditt kastrert? Hvor gammel er den? Hvor lenge har det vært savnet? Gjøre regnestykket, og du vil vite om denne personen lov til deres kjæledyr å nå modenhet og streife uten å bli kastrert. Kan du gi vaksinering / medisinske poster for katten, eller be veterinæren om å ta kontakt med meg slik at jeg kan bekrefte dette? Disse dokumentene inneholder ofte en grunnleggende beskrivelse eller enda et bilde av katten, så det er gode bevis på eierskap. Ansvarlige eiere vil sette pris på at du blir så forsiktig med sine kjæledyr sikkerhet, og bør gjerne gi denne informasjonen. Uansvarlige eiere kanskje ikke fått sine kjæledyr vaksinert nylig, om noensinne. Dette kan være på tide å involvere lokale dyr myndighet. Fortelle eieren at dyret kan bli plukket opp på krisesenteret, og deretter når du slippe av katten, varsle folk der om dine bekymringer. De vil forhåpentligvis være i stand til å iverksette nødvendige tiltak, slik som å kreve at kjæledyret bli kastrert og vaksinert før de blir vedtatt tilbake til eieren.
 8. 8
  Vent. Hvis ingen eier er funnet etter en måned, går til den samme dyr ly du varslet om bortkommen og enten bestemmer seg for å ta vare på katten, slik at du eier, eller å gi katten til ly.
 9. 9
  Har katten kastreres og test for sykdommer før slik at det å blande med andre katter i husstanden. Mest villkatter ikke allerede er "fast", som er sannsynlig at de grunnen til at de ble borte i første omgang, siden intakte dyr er mer tilbøyelig til å vandre rundt og slåss. Dette er også den eneste måten å være sikker på at det aldri vil legge til den enorme problemet med overskudd katter og kattunger.
 10. 10
  Feel good at du har hjulpet en skremt, sultne katten finne et trygt sted, og har forhindret det fra lidelse vanskelighetene av et liv på gata at det aldri var egnet til å overleve.

Tips

 • Sett vannet ut for katten. Prøv å finne stedet der katten liker å være og sette vann der
 • Prøv å ta vare på dyret selv mens du prøver å finne eieren
 • Hvis du ønsker å mate katten, tilbyr hyppige men små mengder hermetisk kattemat eller tunfisk med en liten mengde vann tilsettes. Utenfor katter er ofte dehydrert katter, og legge vann til hermetikk vil legge til deres vanninntaket. Dette er hvorfor så mange ser skitne og un-preparerte. De kan ikke stelle seg selv om de ikke har drukket nok vann. Å gi katten "suppe" vil ofte resultere i en rask forbedring i kattens helse og utseende. Sett ut en liten skål med tørr kattemat på dagtid. Katten kan komme til å bli knyttet til deg, spesielt hvis det er bortkommen
 • Hvis katten er skvetten, prøv å bøye ned til sitt nivå. Hold ut hånden og kaller det med en søt stemme. Dette vil gjøre deg virke mindre skremmende og katten kan finne deg mer tilnærmelig.
 • Hold en katt carrier og putetrekk i bilen, i tilfelle du kommer over en tapt, eller bortkommen katt mens du er på et ærend. Se Bruke en katt comfort bag
 • Du kan sette opp en felle for å fange og inneholde bortkommen til hjelpen kommer. For mer informasjon om hvordan du setter opp feller, gå til http://www.atlantaanimalalliance.com/howtotrap.htm

Advarsler

 • Hvis katten ikke har kodene, og den biter deg, kontakt legen din. Du kan bli bedt om å få rabies skudd. Prøv å ikke gjøre noe som vil gjøre katten bite deg, som for eksempel å flytte på eller holde cat.But prøve og holde katten hvis allerede fått en som kan angripe katten bare holde den i et bur eller sette den i et annet rom i huset.
 • Hvis du gir katten til ly og ingen hevder katten, kan de avlive den, eller med andre ord, satte katten i dvale. Dessverre er det flere katter enn boliger, og aktiv dødshjelp kan være det beste alternativet. Det er vanskelig å vite at du brakte katten til sin død, men det er et fredelig, smertefri død, og mye bedre enn hva katten ville ha lidd (ute av syne) hvis du ikke hadde handlet i det hele tatt. Oppmuntre katteeiere du kjenner til å tenke på å adoptere et andre (eller tredje) katt for å gi boliger for katter som ellers ville bli avlives. Kanskje du har en enkelt katt selv? De fleste katter vil komme til å sette pris på den ekstra kameratskap, og noen ganger en tredje katt kan legge balanse til et par som ikke er perfekt egnet (f.eks legge en leken tredje katt til et par hvor bare liker å kjempe tar mye av presset bort av mindre-leken "offer").