Wkino

Hvordan gi en katt en pille

Få et kjæledyr katt å spise en pille kan være nesten umulig. Her er noen triks foreslått av veterinærer for å gjøre det enklere.

Trinn

Hvordan gi en katt en pille. Knele bak katten med ham vendt forover, vekk fra deg.
Hvordan gi en katt en pille. Knele bak katten med ham vendt forover, vekk fra deg.

Bakfra metode

 1. 1
  Knele bak katten med ham vendt forover, vekk fra deg. Med venstre hånd under halsen og din høyre hånd holder pillen og skrape halsen, press med tommelen og pekefingeren på venstre hånd til hjørnene av munnen hans.
 2. 2
  Når den åpnes, pop i pille slik at den lander så langt tilbake som mulig, lukker munnen, og gni nedover på halsen et par ganger, holder munnen lukket til du ser ham svelge.

Knusing pillen metoden

 1. 1
  Knus pillen til et meget fint pulver.
 2. 2
  Bland den med litt hermetikk (for best effekt prøve en fisk smak).
 3. 3
  Pass på å sjekke med dyrlegen først. Noen piller er ment å fordøyes sakte, og den knusende metoden ville gi katten din en altfor konsentrert dose for raskt.

Skjule pillen metoden

 1. 1
  Skjule pillen i en bit av en spesiell mat som katten sjelden eller aldri får. Sørg for å spørre veterinæren om uforenlige matvarer før du gjør dette. Kremost fungerer best, men du kan også prøve babymat. Liverwurst fungerer godt med katter som liker det.
 2. 2
  Akklimatisere katten til behandling ved å gi den noe av maten uten p-piller.
 3. 3
  La katten spise maten med pillen i den ut av sine parabol eller fra fingeren. Fordi katten er begeistret for godbit, katten vanligvis vet aldri de spiste en pille.
 4. 4
  Hvis katten ikke vil ta pillen hele prøve knusing. Sørg for å spørre veterinæren om p-piller er trygt å bli gitt når den er knust før du prøver dette.


  • Plasser pille på en metall skje
  • Plasser en annen metall skje på toppen av p-piller, og trykk ned.
  • Knuse pillen og la pulveret i en ryddig haug innsiden av skjeen.
  • Det er også pille splittere og pille knusere tilgjengelig kommersielt i butikker som har kjæledyr forsyninger.
  • Bland pulveret med en liten mengde kattemat, godbit eller annen væske. Væsken fra en boks med våt kattemat fungerer godt.

Pakk katten metoden

 1. 1
  Fyll en sprøyte (uten nål) med noen få ml vann. Har som klar
 2. 2
  Pakk katten din nøye, som en burrito, i et håndkle for å gi en følelse av trygghet og holde deg fra å få riper.
 3. 3
  Åpne kattens kjevene ved å trykke på tommel og pekefinger på kjeven hengsler.
 4. 4
  Holde hodet tilbake med en hånd og kaste fragment av pillen ned i halsen med den andre.
 5. 5
  Rett enden av sprøyten inn på baksiden av kattens hals og injisere litt vann.
  • Kattunger er ikke sterk nok til å protestere og vil vokse vant til det enkelt.
 6. 6
  Hold kattens munn lukket og hjerneslag eller massasje nakken (dette oppmuntrer katten til å svelge) før du er sikker p-piller gikk ned (hvis du var i stand til å få fragment ned i halsen dypt nok, vil katten svelge pillen umiddelbart). Du kan også blåse lett inn i kattens nese etter stengetid deres munn - denne handlingen også tvinger dem til å svelge.
 7. 7
  Det er nesten sikkert at katten har svelget pillen hvis han / hun begynner å slikke sin "nese.

Pakk katten variasjon

 1. 1
  Fjern stempelet i en oral sprøyte (den typen du får fra tannlegen er det beste med den lange tynne kurvede enden)
 2. 2
  Plasser pille, eller pille-fragmentet i den orale sprøyte
 3. 3
  Sett på stempelet, og trykk den ned til den, og p-piller er på slutten
 4. 4
  Fyll litt med vann - Du trenger ikke mye - og vente på p-piller for å løse opp (ikke gjør dette hvis pillen må være tid frigitt)
 5. 5
  Swaddle katten med et håndkle
 6. 6
  Hold katten i skurken av armen holde hodet sikker, og litt løftet
 7. 7
  Plasser den orale sprøyte i munnen, i nærheten av baksiden av tungen og sprute.

På en stol metode

 1. 1
  Få en stol med ryggstøtte.
 2. 2
  Fyll en sprøyte (uten nål) med noen få ml vann. Har som klar
 3. 3
  Plukk katten opp, da og scruff katten (jeg. E. Griper forsiktig huden på nakken).
 4. 4
  Vendt mot baksiden av stolen (med setet vendt bort fra deg), senke katten til hun forbeina kan hvile på toppen av ryggen på stolen mens du holder henne scruffed.
 5. 5
  Sørg for at kattens bakbena er dingler og ikke hviler på stolen.
 6. 6
  På grunn av vinkelen katten din er dingler mens de scruffed (med forbeina hviler på toppen av ryggen), bør hun ser opp med munnen litt åpen.
 7. 7
  Ta pillen, og skyv den nedover halsen, bak tungen. Sørg for å bruke tilstrekkelig kraft, som pus ikke kan akseptere det. Hvis du touchig noe inni katten, slighty du for langt, eller avhengig av vekt, ikke langt nok. Vinkelen katten din er på, vil hun automatisk svelge pillen. Dette trinnet vil ta litt praksis, men etter et par ganger, bør du ha den ned.
 8. 8
  Rett enden av sprøyten inn på baksiden av kattens hals og injisere litt vann.

Tips

 • vet det er helt sentral med vanskelige katter å ha hodet cocked tilbake så det er nesen er rett mot himmelen og halsen er rett opp vertikalt, det skaper en obligatorisk reaksjon, motsatte av en vits refleks, å svelge. det er vanskelig i starten, men du får taket på det etter en eller to ganger. tett, men forsiktig, holde det hodet som best du kan i denne stillingen mens nysgjerrige åpne sin munn, og inntil det er i rett posisjon og p-piller går ned. ellers kan de beholde sin hals stengt stramt, og fjellstua pillen i munnen, og riste det ut når du slipper. igjen, gjør belegg med en myk mat og smør deg store favoriserer i sklir rett ned vs fanger på en katt grov tungen.
 • Ikke glem å belønne katten din!
 • Coat pillen i en liten mengde margarin - dette dekker smaken av pillen, og hjelper den til å gli ned uten problemer.
 • Alltid prise katten din og gi masse klemmer / kysser etterpå. Behandler etterpå hjelpe også.
 • Putting pillen i kremost er den enkleste, fordi pillen forblir i osten. De fleste katter elsker kremost, men har ikke lov til å ha det. Når katten får kremost i hans eller hennes munn, det er klissete og gjør pillene vanskelig å spytte ut.
 • Hvis det er andre katter rundt, sørge for at de har ikke lov til å spise denne godbit før, under eller etter den tiltenkte katt. Du kan trenge en egen bolle med babymat for de andre kattene så ingen rivalisering oppstår.
 • Hvis noen av disse ikke fungerte, bland pillen med kremost og legg blandingen på kattens forfoten. Han vil umiddelbart slikke den, og bruker derfor sin medisinering.
 • Hvis du setter den pille ned sin munn i stedet for å spise det til ham / henne se katten etter at du setter den pille i munnen sin, og til katten vil spytte det opp igjen.
 • Veterinærer kan også gi tomme (og nål-mindre) sprøyter der du kan administrere knust opp piller i en liten mengde (0,5 ml) vann.
 • Noen katter elsker peanøttsmør. Som kremost, det er klissete og vanskelig å komme ut av deres munn. Pass på å bruke bare en svært liten mengde fordi for mye peanøttsmør kan kveles.
 • Veterinærer også vil gi deg en gratis smal plast og gummi pille dispenser å sette pillen på baksiden av kattens munn. Det gjør får p-piller i enklere dersom katten nekter å spise.
 • Alltid gi vann umiddelbart etter pilling en katt. Ikke bare vil dette garanti for at katten har svelget pillen, vil det spare katten mye smerte og ubehag.
 • Tunfisk fungerer også godt som katter elsker tunfisk. Biter av kylling eller biff også fungere godt.
 • For flere spørsmål ta kontakt med din lokale veterinær.
 • Trene en katt fra den tiden det er en kattunge til å ta piller. Hvis en liten fragment av en Kitzyme tablett (eller lignende) er gitt som en pille, deretter fulgt opp av the real thing eller en godbit, blir katten vant til piller.
 • Klippe en rift i litt ost og sette pillen fungerer

Advarsler

 • Vet hvordan du skal scruff en katt. Feilaktig scruffage vil resultere i kvelning katten din. Hvis katten ikke er vant til å bli scruffed (dvs. katten din er ikke en kattunge lenger, og du aldri gjorde det mens det var fortsatt en kattunge / kjøpte det senere), kan det bli redd og få panikk eller betrakter scruffing som en type straff. Du ønsker ikke det, fordi katten vil miste sin tillit til deg. Bare introdusere en vane scruffing katten din hvis det er fortsatt en kattunge og kan knytte scruffing med en følelse av "hjemme" eller "beskyttet".
 • Du bør aldri tørr-pillen en katt. Erosiv øsofagitt kan være svært smertefullt og ødeleggende. ALLTID gi vann umiddelbart etter å gi katten en pille. De to siste trinnene er ikke nødvendige hvis du gir vann etter pilling en katt.
 • Ikke knus piller som er designet for å være 'tid release ".
 • Vær forsiktig for å unngå å få stoffet ned sine vinden pipe i stedet for ned til magen. Ved bruk av en sprøyte, fittesprut bare halvparten av løsningen på en gang hjelper.
 • Pass på at katten ikke slikke bare kremost eller behandle fra hele pillen og la pille på gulvet, eller spytte den ut senere.
 • Mange katter er laktose intolerant og gi dem kremost / vanlig ost kan gjøre dem syke.
 • Noen katter vil spy opp en pille uansett hvilken metode du bruker, selv om veterinæren bruker en spesiell enhet for å injisere pillen direkte inn i magen. Hvis dette er tilfellet med katten din, snakk med veterinæren din om et flytende alternativ eller et annet merke av medisin som ikke er tid utgivelsen og kan knuses etc.