Wkino

Hvordan kurere en katt av forstoppelse

Hva bør du gjøre hvis katten din er forstoppet? Her er noen tips for å hjelpe deg og pus.

Trinn

Hvordan kurere en katt av forstoppelse. Sørg for at katten din er å spise en godt avrundet kosthold egnet til katter.
Hvordan kurere en katt av forstoppelse. Sørg for at katten din er å spise en godt avrundet kosthold egnet til katter.

Forebygging

 1. 1
  Sørg for at katten din er å spise en godt avrundet kosthold egnet til katter. Er du i tvil om hva du skal mate katten din med riktig, spør veterinæren for et kosttilskudd plan. Medi Cal Fibre Response kan hjelpe der en katt er kronisk forstoppet.
 2. 2
  Hvis du har en langhåret katt, trimme håret rundt katter baksiden, for å holde håret fra å bli flokete. Dette vil holde området rent og bidra til å forebygge forstoppelse fra flokete hår kommer inn i anus.
 3. 3
  Hold en kull-boksen, og vedlikeholde den. En ren søppel boksen vil oppmuntre katten til å bruke det regelmessig, som noen ganger katter nekter å bruke en skitten kull-boksen, noe som kan føre til forstoppelse.

Behandling

 1. 1
  Prøve å mate katten noen tunfisk pakket i olje.
 2. 2
  Gi en godkjent anti-forstoppelse medisinering med vegetabilsk olje. Bruk en gradert dropper eller 5-10ml sprøyte (spør dyrlegen eller apoteket for en) og gi katten 7-10 dråper vegetabilsk olje. Du kan trenge hjelp med en dropper eller sprøyte for å gi medisin til en katt. Først, sørg for at du har behandler nær ved å gi til katten. Gi katten en godbit rett før du gir den med. Sett katten på en midje høy overflate som en seng eller teller med sin rumpe opp mot deg, og du svever over det. Gi den masse betryggende slag og ansikt gnir. Nå over hodet og med tommelen og andre fingre grip overkjeven like foran kjeven hengslet og trykk i. Katten din munn vil åpne, det kan være noen labber som ønsker å samhandle med dine forsøk, så dette er et bra sted å ha en assistent holde kattens skuldre samtidig. Du må ha medisiner målte og klar før hånd. Ta sprøyten eller dropper i din dominerende hånd, og skyv den mellom kattens tilbake (eller siden) tenner, å få det til baksiden av munnen og presse med ut. Umiddelbart, gi katten flere godbiter, for å ta hans / hennes sinn av hva som skjedde. Hvis katten er virkelig slåss, og vanskelig å kontrollere, pakk ham / henne fast i en stor badehåndkle, slik at du eller et møbel vil ikke bli ripete.
 3. 3
  Sørg for at katten din har rikelig med tilgang på vann. Hvis katten bare spiser tørrfôr, kan du forsøke noen hermetikk å innføre mer fuktighet inn i kostholdet.
 4. 4
  Prøv noen av de virkemidlene som er oppført nedenfor. Hvis katten din er fremdeles har problemer, kan du se en veterinær.

Gresskar

 1. 1
  Mos noen gresskar eller smør mutter squash, eller kjøpe noen hermetisert gresskar.
 2. 2
  Legg et par teskjeer av gresskaret i kattens mat å innføre fiber i kostholdet deres.

Vaselin

 1. 1
  Gi katten en halv teskje vaselin per dag, mens katten din er forstoppet.

Tips

 • Laxatone kommer i et rør, og er satt inn i kattens mat for enkel forbruk.
 • Når gi væske med eller vegetabilsk olje til dyr, må du skylle dropper eller sprøyte i varmt vann og vie bruken til ett dyr. Kast instrumentet etter at medisinen er fullført.

Advarsler

 • Ikke la en forstoppet katt for lenge før du ser veterinæren - det kan være et tegn på noe langt mer alvorlig enn bare et forbigående anfall av forstoppelse.
 • Kommersiell tunfisk inneholder ofte skadelige nivåer av kvikksølv og andre giftstoffer. Selv om en enkelt dose vil sannsynligvis ikke forårsaker skade på en normal katt, kronisk nyresvikt (CRF) katt bør aldri bli matet tunfisk.