Wkino

Hvordan fjerne blodflekker

Blodflekker er permanent så snart de setter. Fjerne dem før varen er vasket og tørket er viktig. Disse er utrolig enkle og enkle metoder som krever ingen fancy flekkfjernere!

Trinn

Hvordan fjerne blodflekker. Fjern blod fra tregulv.
Hvordan fjerne blodflekker. Fjern blod fra tregulv.

Etter type

 1. 1
  Fjern blod fra tregulv. Hardwood utførelser som voks, uretan og polyuretan beskytter parkettgulv mot fuktighet, slitasje og de fleste flekker. Blodflekker fra "uferdige" hardwood gulv kan imidlertid fortsatt bli fjernet ved hjelp av vanlige husholdningsprodukter.
 2. 2
  Fjern blod fra satenglaken. Satin er en delikat stoff og bør håndteres med forsiktighet når du fjerner dens blod flekk. Ved hjelp av milde fjerning agenter som salt og kaldt vann vil ofte gjøre susen, spesielt hvis blodet er fortsatt frisk.
 3. 3
  Fjern flekker av blod fra en madrass. Madrasser kan ikke settes i vask så sørg for å holde det rengjøring løsningen du bruker til en minimal. Ved hjelp av en lime er en fin måte å kvitte seg med blod flekk siden du ikke vil ha for mye fuktighet å bli absorbert av madrassen.
 4. 4
  Fjern flekker av blod fra teppet. Det finnes flere metoder å bruke for å fjerne blodflekker fra et teppe. Det anbefales at du bruker "mild"-metoden (Water Method) først og deretter fortsette med de "sterkere" fjerning metoder for gjenstridige flekker av blod.
 5. 5
  Fjern flekker av blod fra betong. Betong er porøs, så blod ville tendens til å komme dypere inn i det, noe som gjør det vanskeligere å fjerne. Spesiell behandling som den kjemiske metode er den effektive måte å fjerne flekker av blod fra betongen.
 6. 6
  Fjern flekker av blod fra jeans. Kaldt vann behandling er en effektiv måte å fjerne ferske blodflekker fra jeans, mens tørket blod flekker kan fjernes ved hjelp av vanlige husholdningsprodukter som salt, ammoniakk og natron.
 7. 7
  Fjern flekker av blod fra silke stoff. Bruk bare de mildeste fjerning agenter som salt og oppvask såpe når du prøver å fjerne blodflekker fra vaskbare silke. Silke stoff er laget av proteiner så unngå å bruke ammoniakk eller rengjøringsmidler med enzymer på den. Disse produktene bryte ned proteiner og kan skade silke stoff.
 8. 8
  Fjern flekker av blod fra trevirke. Metoden som skal brukes når du fjerner blodflekker fra trevirke avhenger av finish av tre. For ferdige tre farget med blod, kan det være en god idé å Refinish hele overflaten etter håndtere flekken.

Hydrogenperoksid metode

Før du bestemmer deg for å bruke hydrogen peroxide, oppmerksom på at det kan bleke-og / eller svekke visse stoffer, og kan forårsake flekker selv. Så bruk den forsiktig og sørg for å pretest hydrogen peroxide på en liten, uanselig flekk på farget element. Hydrogenperoksid kan trygt og effektivt fjerne blodflekker fra porøse flater ut.

Anvende hydrogen peroxide direkte til flekken

Denne metoden fungerer best når de brukes rett etter får blod på tekstiler. IKKE bruk noe med eller før hydrogen peroxide.

 1. 1
  Enten helle hydrogenperoksyd på en liten flekk eller bruke en liten beholder med hydrogenperoksyd for et større område. Pass på å ikke la skum spredt seg utenfor den opprinnelige flekken området.
 2. 2
  Fylle hydrogenperoksyd flere ganger, da de kjemiske virkningen avtar og at skummet blir stabilt.
 3. 3
  Tørk bort skummet med en klut og hell på litt av hydrogen peroxide igjen til flekken er borte eller ekstremt svak.
 4. 4
  Vask farget element med kaldt vann og normalt brukt såpe eller vaskemiddel.

Soaking plagget i hydrogen peroxide

Du kan enten bruke en stor bolle eller gryte å suge plagget i, eller, hvis det er en mindre plagg, kan du også bruke en lukkbar sandwich bag.

 1. 1
  Fyll en skål med hydrogenperoksid. Fortynne hydrogenperoksid med 50% vann hvis du behandler delikate stoffer.
 2. 2
  Sett farget stoff inn i hydrogenperoksyd. Den peroksyd vil begynne skumming når den er i kontakt med blod. Når det slutter å boble, enten blodet er borte eller stoffet er for våt, og må oppvridd.
 3. 3
  La den sitte i 15 til 20 minutter. Ti minutter vil fungere fint hvis flekken er ganske lys eller mild. Hvis stoffet du behandler er spesielt delikat, sjekk på det hver noen minutter for å være sikker på at den ikke blir skadet.
 4. 4
  Fjern tilsølt tøy fra hydrogen peroxide.
 5. 5
  Skylling i kaldt vann.

Salt og vann metoden

Handle raskt - raskere kan behandle flekken med salt og vann lim, har mindre tid er å sette inn i fibrene. Ved hjelp av en pasta av salt og vann er en fin måte å kvitte seg med blodflekker fra elementer som ikke kan settes i vask som madrasser.

 1. 1
  Skyll flekken etter mange KALDT vann.
  • Hvis du har tilgang til rennende vann, legg flekken under springen og la det kalde vannet renne gjennom det. Du vil være i stand til å vaske bort en masse blod på denne måten.
  • Hvis flekken er på et teppe eller et stykke tung, bland litt is og vann i en bolle eller bøtte og ta det med til din beiset området og blot flekken med et kjøkkenhåndkle eller en svamp.
 2. 2
  Gni stoffet sammen under vann om mulig å frigjøre mer av den gjenværende flekken. Hvis du er i stand til å behandle flekken innen 10 til 15 minutter for at det skjer, kan du være i stand til å fullstendig vaske det ut på denne måten. Men hvis du fortsatt ser tegn til blod, få litt salt.
 3. 3
  Bland en liten mengde vann med salt for å lage en pasta. Du ønsker å mette flekken med salt, slik at mengden av lim du trenger avhenger av størrelsen på flekken.
 4. 4
  Gni salt og vann lim på de fargede området. Abrasiveness av salt granulene og deres dehydratiserende egenskaper vil løsne den gjenværende blod flekk og trekke den ut av fibrene.
 5. 5
  Skyll salt bort med mer kaldt vann. Sjekk om flekken er borte.
 6. 6
  Når flekken er borte eller du kan ikke vaske bort noe mer av det, sette stoffet inn i en normal vask med vaskemiddel.
  • Hvis den beisede elementet ikke kan settes i vask, benytte så mye kaldt vann etter behov for å skylle vekk blodet og salt.

Såpe skum metoden

Denne metoden er lik den salt og vann-metoden, men i stedet for salt, kan gni såpe eller sjampo direkte inn i flekken. Hvis du bruker denne metoden på tepper, madrasser eller møbler er det viktig å ikke bruke for mye såpe siden det gjør det vanskelig å vaske ut etter.

 1. 1
  Bløtlegg de fargede området i kaldt vann.
 2. 2
  Gni en generøs mengde såpe eller sjampo rett på flekken.
 3. 3
  Skrubb området hardt mellom nevene, med håndflatene vendt mot hverandre.
 4. 4
  Arbeid opp et godt skum. Tilsett mer vann om nødvendig.
 5. 5
  Skyll i kaldt vann og gjenta til flekken og skum er borte. Ikke bruk varmt vann. Varmt vann gjør flekken satt i. Hvis håndvask med såpe ikke får umiddelbart blodet ut, bruker ammoniakk.
 6. 6
  Bland en spiseskje av ammoniakk med 1/2 kopp med kaldt vann og hell den på flere vanskelige flekker.
 7. 7
  Skyll plagget under kaldt vann. Hvis flekken er i et teppe, madrass eller tunge møbler som ikke kan være gjennomvåt, bruk en ren klut eller svamp til å utslette flekken.

Tannkrem metoden

Bruker tannkrem for å fjerne blodflekker er best brukt på tekstiler som kan vaskes i vaskemaskin eller grundig vasket for hånd. Ved å bruke denne metoden på tepper, tepper eller møbler, løper du risikoen for lukten av tannkrem permanent gjennomsyre inn i stoffet.

 1. 1
  Påfør tannkrem på blodige området når det er tørt.
 2. 2
  La tannkrem tørke helt.
 3. 3
  Skyll tannkrem bort med kaldt vann.
 4. 4
  Vask fargede området med såpe og skyll godt med kaldt vann. Gjenta om nødvendig.

Spytt metode

Ved hjelp av spytt kan være en effektiv måte å fjerne blodflekker. Enzymer i spytt som hjelper fordøye mat også bryter ned proteiner i blodet, og det er disse proteinene som gjør blodet så vanskelig å rengjøre. Legg merke til at denne metoden er best brukt på små flekker.

 1. 1
  Samle noen spytte i munnen.
 2. 2
  Spytte på den blodige område.
 3. 3
  Gni flekkene ut.
 4. 4
  Bløt i kaldt vann.

Enzymmetoden

 1. 1
  Både blod og kjøtt er organisk materiale og fjernes best ved virkningen av enzymer, protease, lipase og celluloser. Kommersielt laget produkter som unseasoned kjøtt-tenderizers er den beste innenriks kilde men alle ikke-farget produkt som inneholder enzymer vil være effektive når påføres rikelig. I hjemmet, inspisere den lille-print på hver av rengjøring produkter du har, og oppsøke disse enzymene. Oppvaskmaskin pulver eller kapsler nesten alltid inneholde dem.
 2. 2
  Denne metoden er best brukt til å rense klær som har solid stoff som jeans, men ikke for ømfintlige tekstiler. Unngå å bruke ammoniakk eller rengjøringsmidler med enzymer på lin, silke eller ull. Disse produktene bryter ned proteiner og vil kunne skade, lin og ull-stoffer som er laget av proteiner.
 3. 3
  Fyll en liten skål med bare en kopp med kaldt vann.
 4. 4
  Drapere den blodige delen av stoffet inn i grunt vann.
 5. 5
  Strø en spiseskje av enzymet produktet direkte på den våte flekken.
 6. 6
  Permisjon for så lenge en dag. Noen få timer, massere lim inn i flekken.
 7. 7
  Vask plagget på vanlig måte.

Tips

 • Jo raskere kan behandle din blod flekken, jo bedre sjansene dine for å få det ut.
 • Dr. Bronner Liquid Castilla fungerer som en sjarm. Du kan også bruke Murphy Oil Soap. Ekte såpe, ikke oljebasert vaskemiddel (som oppvask væske), er nøkkelen.
 • I tillegg til peroksyd, og såpe, kan brukes soda. Bløtlegg flekken i club soda i 30 minutter. Dersom flekken ikke går bort, vil det være lys gul i fargen. Du kan deretter behandle den gule flekken med et flekkfjerningsmiddel som Shout.
 • Den eneste måten å vite sikkert om en blod flekk er fjernet er ved å se hva de fargede stoffet ser ut når det er tørt.
 • For vanskelige flekker på slitesterke stoffer, mette de fargede området med løse Carpet Cleaner før du setter den inn i vaskemaskinen. Vask deretter med såpe og kaldt vann. Dette bør fjerne mest mulig ute blod flekk. Jo raskere denne metoden er gjort, jo bedre (best før det tørker). Men hvis du ikke kan bruke løse umiddelbart, kan du bruke kaldt vann for å gjøre blodet flekken fuktig.
 • For harde, ikke-porøse overflater, er det mer effektivt å mette en blod flekk med en 10% blekemiddel mix og tørk bort. Dette vil desinfisere og rengjøre samtidig.
 • Effektiviteten av enzymet fordøyelsen er uovertruffen. En TV-program i Storbritannia en gang demonstrert hvordan noen oppvaskmaskin kapsler redusert en gris traver til væske og bein i løpet av noen uker!

Advarsler

 • IKKE bruk varmt vann - flekken vil sette for godt, fordi varmt vann vil koke protein i blodet inn i fibrene. Hvis du ønsker å vaske plagget i varmere vann, grundig fjerne flekken i kaldt vann først.
 • Ikke pust ammoniakk, er det farlig.
 • Bland aldri ammoniakk og klor som det vil føre til skadelige gasser.
 • Alltid ta vare håndtering blod. Håndtering av blod fra noen andre enn deg selv setter deg i fare for blodbårne sykdommer som HIV, Hepatitt B og Hepatitt C. Unngå å berøre noen andres blod med bare hendene, og alltid vaske hendene grundig med varmt såpevann etter håndtering av blod.

Ting du trenger

 • Hydrogen peroxide (hydrogenperoksid Method)
 • Tøystykker (Hydrogenperoksid Method)
 • Stor bolle eller gryte (Hydrogenperoksid Method)
 • Forsegles sandwich bag - valgfritt (Hydrogenperoksid Method)
 • Salt (Salt & Water Method)
 • Ice (Salt & Water Method)
 • Bolle eller bøtte (Salt & Water Method)
 • Kjøkkenhåndkle eller en svamp (Salt & Water Method)
 • Såpe eller sjampo (Soap Lather Method)
 • Ammoniakk (Soap Lather Method)
 • Tannkrem (Tannkrem Method)
 • Spytt (Spytt Method)
 • Unseasoned kjøtt tenderizer eller renere med enzymer (Enzyme Method)