Wkino

Hvordan diagnostisere frosk sykdom

Tre frosker få mange sykdommer, akkurat som mennesker gjør, men det kan være litt av en utfordring å finne ut hva din frosken har. Dette dekker noen av de vanligste frosk sykdommer. Andre typer frosk kan ha ulike symptomer enn tre frosker.

Trinn

Hvordan diagnostisere frosk sykdom. Sjekk for miscoloration.
Hvordan diagnostisere frosk sykdom. Sjekk for miscoloration.
 1. 1
  Se for apati. Dette kan forekomme i ulike sykdommer som Red-Leg, Metabolic Bone Disease (MBD), ødem og andre. Red-Leg er ofte dødelig fordi det er ingen kjent kur for det. Red-Leg har mange andre, mer merkbare symptomer i tillegg. Metabolic Bone Disease er vanligvis kureres. MBD vanligvis gjør frosken slutte å spise og hopping. Dette er på grunn av mangel på vitamin D og kalsium. Frosken kjeve kan også henge åpen og bena er vanligvis mørbanket ut. Ødem er når frosken svulmer opp og blir apatisk bare fordi det er så oppsvulmet. Hvis frosken er sløv og ikke oppblåst, da han ikke har ødem.
 2. 2
  Sjekk for miscoloration. Red-Leg fører til at huden i nærheten av Froskelår å slå rødlig. Noen tre frosker naturligvis ha en bit av reddishness på sine ben, er Red-Eyed Tree Frog et godt eksempel. Noen ganger noe så enkelt som mangel på fuktighet kan føre til en frosk til å ha mørkere hud. En frosk hud kan også være mørkt på grunn av stress eller dårlig kosthold. Hvis hans hud er tørr, kan dette også være fra stress samt dehydrering. Sår og blåmerker, samt kutt, kan føre til en frosk hud til å se rart. Hvis frosk øyne er røykfylt, regn, tåke, eller blåaktig, han mest sannsynlig har en tilstand som kalles skyet Eye. Dette er fra å bli banket opp, stukket, eller riper på øyet. Dette er også et symptom på immunsystemet.
 3. 3
  Vurdere å sove vaner. Hvis frosken er våken på dagtid (de fleste tre frosker er nattaktive) så han er nok bare stressa, selv om dette er et symptom på en rekke andre sykdommer som vil bli diskutert senere i artikkelen.
 4. 4
  Se etter sår, kutt og blåmerker. Dette er trolig grunn til å være slo rundt mens de ble fraktet til dyrebutikk eller på vei til ditt hjem. Dette kan også være et resultat av en bakteriell infeksjon, som må tas hånd om av en veterinær. Hvis ikke behandles, kan disse infeksjoner og sår la skadelige bakterier i din frosker kroppen. Dette kan føre til døden.
 5. 5
  Vokt dere for oppblåsthet. Hvis frosken har svulmet opp, er det nesten helt sikkert ødem. Det er faktisk to typer ødem. Den ene er den bakterielle slag (som bevirker at oppblåsthet) og den andre er av nyresvikt forårsaket av vitamin toksisitet. Hvis det er bakteriell slag, bør du suge frosk i rent kildevann i noen timer. Frosken skal være i orden etter det. For å forhindre dette, holde et ekstra rent bur og endre vann ofte. Men dessverre, vil nyresvikt mest sannsynlig drepe frosken.
 6. 6
  Overvåke vekt. Hvis frosken har fått eller mistet en betydelig mengde vekt, da dette kan vanligvis bli løst. Hvis frosken har gått ned i vekt, kan han ha enten en intern parasitt eller Metabolic Bone Disease (MBD). En veterinær kan kurere både MBD og en parasitt. Det kan være at frosken er bare naturlig tynn og trenger å bli matet mer. Hvis frosken har gått opp i vekt, er dette sannsynligvis skyldes overfôring. Kutte ned på mengden mat han får. Men hvis frosken er fortsatt ganske ung, kan han fortsatt være økende.
 7. 7
  Tenk problemer med å spise. Dette er sannsynligvis MBD fordi denne sykdommen svekker bein av frosken din, og han vil bli sløv. Dette kan også være et resultat av en parasitt. Hvis du har mer enn én frosk plassert i terrarium, kunne noen frosker (større de spesielt) være å få mer mat enn andre. Du bør også sørge for at du mater dine frosker små sirisser, fordi mellomstore og store er for store for dem å svelge.

Tips

 • Hvis ingenting er oppført her passer symptomene på frosken din så bør du besøke en veterinær eller erfaren oppdretter for videre evaluering.
 • Gjøre litt mer forskning på hva du tror din frosk har.

Advarsler

 • Mange av disse sykdommene er dødelig.
 • Det finnes mange andre typer mindre vanlige sykdommer frosker kan få.
 • Se en veterinær med en gang hvis du tror noe kan være galt med frosken din.
 • Sørg for at veterinæren du ser er en erfaren oppdretter, herpatologist, eller noen som har spesialisert og har erfaring med tre frosker.

Ting du trenger

 • En god veterinær