Wkino

Hvordan bruke en symaskin

Ved hjelp av en symaskin er ikke så vanskelig som det virker. Det grunnleggende om maskinen sy er de samme uansett hvilket merke eller modell maskin du bruker. Praksis på noen skrap stoff, i begynnelsen, før du får følelsen og koordinering for å bruke symaskinen. Selv om det er mange detaljer, alt vil snart bli andre natur.

Trinn

Hvordan bruke en symaskin. Plasser maskinen på et solid bord, teller, eller sy skap foran deg.
Hvordan bruke en symaskin. Plasser maskinen på et solid bord, teller, eller sy skap foran deg.
 1. 1
  Plasser maskinen på et solid bord, teller, eller sy skap foran deg. Sitte på en stol som er en komfortabel posisjon for høyden av bordet. Ordne maskinen slik at nålen enden ligger på venstre side og kroppen av maskinen er på høyre side. Du skal sjekke et par ting først og bli kjent med maskinen litt, så ikke sett den inn ennå.
 2. 2
  Installer en nål sikkert. Nåler har en flat side, så de kan bare gå én vei, vanligvis med den flate siden bakover. Det er et spor nedover den ene siden av nålen, generelt motsatt den flate siden av stammen - dette spor må være vendt i retning fra hvilken nålen er gjenget ved montering av nålen (tråden baner i sporet samtidig som går opp og ned gjennom stoffet.) Sett inn en nålen helt inn i innlegget og stram den for hardt fast. Hvis maskinen allerede har en nål, sjekk at det er rett, skarp, og satt ordentlig inn.
 3. 3
  Identifiser trykkfoten, som er ski-formet del som holder stoffet ned. Sørg for at en grunnleggende som i bildet, er installert og at tommeskruen er tettsittende.
  • Finn trykkfoten og praksis heve og senke trykkfoten. Det vil være en spaken mot høyre eller baksiden av nål-enheten. Flytt det hele veien ned og hele veien opp.
 4. 4
  Vind og sett spolen. En maskin bruker to gjenger kilder, en topp tråd og en lavere tråden, lagret på en spole. Følg linken over for detaljerte instruksjoner om svingete og sette en spole.
 5. 5
  Træ symaskinen. Følg linken for mer informasjon eller ta kontakt med manuell hvis du har det.
  • Du kan også være i stand til å følge guidene trykt på maskinen din.
  • Vanligvis følger tråden dette generelle mønsteret: ". Igjen, ned, opp, ned, i en krok, gjennom nålen" En annen måte å vite hvordan å tre maskinen er "Snellepinne, spenning, trådopptakshendelen, nål ved hjelp tråden guider forutsatt mellom disse delene". Snellestiften holder trådsnellen, spenningen styrer hvor lett tråden dras av snellen, den tildrageren tar den ekstra lengden av tråden, som var nødvendig for å sløyfe den øvre tråden rundt spolehuset, sikkerhetskopiere, forberedende til å gjøre neste maske.
  • Nålen kan træs fra venstre, høyre, eller fra foran til bak. Hvis det allerede er trædd, er at en ledetråd til den retningen, hvis ikke, er den siste tråden guide før nålen, som ligger nærmest fra hvilken retning du skal tre nålen.
  • Hvis maskinen din ikke har threading retninger, prøve å skrive maskinen merke og modellnummer i en søkemotor. Mange bedrifter har lagt ut denne kritiske informasjonen på nettet.
 6. 6
  Hev undertråden.
  • Hold enden av overtråden som passerer gjennom nålen med venstre hånd.
  • Drei rattet på øvre høyre side av maskinen. Vanligvis vil du snu den slik at du flytter toppen mot deg selv. Slå det en hel omdreining.
  • Passere en saks mellom trykkfoten og plate til å trekke begge looper av tråden opp. Du skal nå ha endene av to tråder, én fra nålen og en kommer opp nedenfra.
 7. 7
  Koble maskinen og slå den på. Mange symaskiner har en innebygd lys, som ofte er en god måte å fortelle om det er strøm til maskinen. Strømbryteren vil vanligvis være på høyre siden eller baksiden av maskinen, hvis det er en. Noen maskiner har ikke en egen bryter, og da de er slått på så snart de er plugget i.
  • Plugg pedalen inn i maskinen, også. Sett pedalen i et behagelig sted under føttene.
 8. 8
  Øve på noen skrap materiale først. Velg en enkel, vevd materiale, ikke en strikk en, for første sy erfaring, siden strikker kan være tøyelig og vanskeligere å håndtere. Klipp opp en gammel skjorte, ark, eller putevar hvis du ikke har noen skrap stoff sitter rundt.
  • Ikke bruk en svært kraftig stoff for dine første forsøk på maskinen sy. Denim og flanell kan være vanskelig å sy fordi de er for tykke når flere lag er stablet sammen.
 9. 9
  Pin to stykker stoff, rette mot rette, nær kanten. Sømmen vil gå 1/2 tommer (1,3 cm) til 5/8 tomme (1,5 cm) fra kanten. Du kan sy et enkelt lag av stoff (og kanskje gjøre det for å stoppe en kant fra slitasje, sier), men siden målet for de fleste maskin sy er å bli to stykker stoff, bør du bli vant til å sy med et par lag og pins.
  • Stoffet er festet rette mot rette slik at belegget vil ende opp på innsiden. Den "riktige" siden er uansett hvilken side av stoff du vil ha på utsiden når stykket er ferdig. På trykt stoff, er det vanligvis den siden med lysere farger. Tørrstoff kan ikke ha en åpenbar høyre side.
  • Plasser pinnene vinkelrett på linjen der sømmen går. Du kan sy rett over knappenåler, og fremdeles fjerne dem senere uten skade på maskinen, stoffet, eller pinnene. Det er tryggere å fjerne pinner rett før sømmen når dem, som tilfeldigvis treffer en pinne vil bryte, eller i det minste kjedelig nålen. Unngå å sy over hodene på pinnene, men.
  • Mens du ser på stoffet, merker hvilken vei stoffet selv går. Sømmer kan gå hvilken som helst retning, men de fleste sy prosjekter er kuttet slik at de viktigste sømmer går parallelt med linjene i veven. Legg også merke til retningen av utskriften hvis stoffet har en, og ordne det slik at det vil være "rett side opp", slik som med en floral eller dyr print eller så at striper eller andre mønstre kjøre en bestemt retning.
 10. 10
  Bruk håndhjulet på toppen av den høyre side av maskinen for å bevege nålen til toppen av sin bevegelse før en søm og på nytt for å fjerne duken fra maskinen ved slutten av en søm. Hvis nålen ikke er på toppen av sin bane, kan tråden ikke beveger seg når du trekker i endene.
 11. 11
  Velg en rettsøm og en medium stinglengden. Rådfør deg med bruksanvisningen for hvordan dette gjøres på din maskin. På denne maskinen, er stingene satt ved å rotere den nederste knappen på høyre side av maskinen til den klikker på plass. Innstill alltid sting med nålen opp og ut av stoffet, siden den kan bevege nålen.
  • En rettsøm brukes til å sy de fleste sømmer. Den nest mest vanlige sting er sikksakk, vanligvis brukt for å hindre kantene rakner.
 12. 12
  Linje opp stoffet under nålen.
  • Sy med hoveddelen av materialet til den venstre side av maskinen. Stimlet at bulk på høyre side kan føre til rotete søm.
  • Se etter linjer på symaskinen indikerer sømmonn. Dette er den "normale" avstanden mellom kanten av stoffet og sømlinjen. Generelt bør du bruke linjen på 5/8 "(1,5 cm) eller 1/2" (1.3cm). Bruk en linjal mål på hver side av nålen. Dette bør allerede være merket på maskinens "hals plate" (den flate metall stykke at nålen går gjennom). Hvis ikke, merker det selv med maskeringstape.
 13. 13
  Senk trykkfoten på stoffet. Det er en spak bak eller på siden av nålen forsamlingen som hever eller senker trykkfoten.
  • Hvis du gir stoffet en svak slepebåter mens trykkfoten ned, vil du føle at maskinen fatt det ganske godt. Mens du syr, bruker maskinen en feed hund under trykkfoten å avansere i stoffet ved riktig hastighet. Det er ingen grunn til å trekke stoffet gjennom maskinen, faktisk, kan trekke nålen bøyes eller skade prosjektet. Du kan justere hastigheten og stinglengde på maskinen.
 14. 14
  Hold de løse endene av begge trådene. For de første par sting, må du holde disse endene til å holde dem i å flykte inn i stoffet. Etter at du har sydd for en kort avstand, kan du la gå og bruke begge hender for å styre stoffet og maskinen.
 15. 15
  Trykk på pedalen. Pedalen er din hastighetskontroll. Akkurat som gasspedalen i en bil, jo hardere du presser den, jo raskere vil du gå. Skyv den sakte først, akkurat nok til å få maskinen i gang.
  • Maskinen kan ha et kne bar i stedet for en fotpedal. Hvis det er tilfelle, bruker kneet til å skyve den til høyre.
  • Du kan bruke svinghjulet på toppen, høyre side av maskinen for å få maskinen gå rundt, eller for å bevege nålen for hånd.
  • Maskinen vil fremme stoffet automatisk bort fra deg. Du kan "styre" stoffet i en rett linje eller en kurve ved å lede det gjennom maskinen med hendene. Øv sy i en rett linje og prøve å sy noen kurver. Den eneste forskjellen er hvordan du i stoffet.
  • Ikke tving materiale eller trekke materialet mens den går under nålen. Dette kan føre til at materialet for å strekke eller til at nålen brekker, eller maskene til å tette opp i spolen. Hvis du føler at stoffet ikke går fort nok, trykker pedalen hardere, juster stinglengden, eller (hvis du må) kjøpe en raskere maskin.
 16. 16
  Finn den motsatte knappen eller spaken og prøve det. Det reverserer retningen at maskinen mater, slik at stoffet reiser mot deg som syr maskinen. Ofte er denne knappen eller spaken fjærbelastet, slik at du må holde den nede for å sy i revers.
  • På slutten av en søm, sy noen sting i motsatt tilbake på de siste par sting du nettopp laget. Dette avslutter sømmen og bidrar til å holde den fra å dra ut.
 17. 17
  Bruk håndhjulet for å flytte nålen til høyeste stilling. Deretter hev foten. Stoffet skal trekke ut enkelt. Hvis tråden trekker tilbake når du prøver å ta ut stoffet, sjekk nålen posisjon.
 18. 18
  Klipp tråden. På mange maskiner, er det et lite hakk på baksiden av innlegget som holder foten. Du kan holde begge ender av tråden og trekke den ned over dette hakk å kutte tråden. Hvis du ikke har et slikt et hakk eller du ønsker et renere kutt, bruker til å trimme tråden. Legg igjen en hale som strekker seg fra maskinen for din neste søm.
 19. 19
  Lær å sy et skarpt hjørne.
  • Der du ønsker å slå hjørnet, senke nålen helt inn i stoffet. Du kan bruke rattet for å senke nålen.
  • Hev foten. La nålen ned i stoffet.
  • Roter stoff til den nye posisjonen, slik at nålen i den.
  • Senk trykkfoten med stoffet i den nye stillingen.
  • Fortsett å sy i en ny retning.
 20. 20
  Prøv et enkelt prosjekt. Når du har gjort et utvalg av test sømmer og begynne å føle seg komfortabel med det grunnleggende, kan du prøve å sy en pute, putetrekk, eller klut gavepose.

Tips

 • Det vil ta praksis før du får samtidig kontroll av foten pedal, styring materialet under nålen, og holde en god fart. Selv de beste skreddere gjør en test før du forplikter nål til stoffet.
 • Ta deg tid til å teste de ulike masker tilgjengelige på maskinen din. Dette er spesielt viktig hvis du gjør knapphull eller fancy masker. Hvis du ikke har mange masker, ikke bekymre deg. Du kan gjøre mye sy med bare en rettsøm eller en rett søm og sikksakk. (Zig Zag er ikke så vanskelig som det virker. Bare sette den opp på din maskin og la den gjøre alt arbeidet!)
 • Dårlig nåler kan skape problemer, men gamle eller lav kvalitet tråden vil definitivt være et problem. Valg av tråden er avhengig av vekten og tekstur i stoff - standard bomull-innpakket polyestergarn er best for middels tunge prosjekter (rundt en størrelse 40-60). Bomullstråd bør mercerisert å gi det mer styrke, ellers risikerer å bryte under høy fart på symaskinen. Bruk møbeltrekk tråd for tyngre stoff, som for eksempel polstret prosjekter, skinn og vinyl laminat. Alt som må samles trenger alltid tyngre tråden.
 • Noen ganger spenningen er fint og du må endre nål. En nål bør ikke brukes i mer enn to antrekk igjen av sy. Dessuten krever et klede stoff en annen type nål enn en strikk stoff, en tung nål for denim stoff og en lett nål for lommetørkle lin. Den type stoff du bruker vil alltid bestemme størrelsen på pinnen.
 • Hvis du fortsatt er tapt eller har du ingen manuell og symaskinen ser ingenting som de her, spør en venn som syr eller se etter en lokal symaskin verksted eller stoff butikken. De kan tilby kurs, kan de ta betalt for råd eller leksjoner, eller de kan komme i gang med det grunnleggende bare for å spørre pent. Dersom en slik butikk hjelper deg ut, hjelpe dem ut ved å kjøpe noe der.
 • Se på stingene. Trådene skal sløyfe mellom de to stoffstykkene. Hvis de stedene der trådene krysser er synlige på toppen eller bunnen av stoffet, må du kanskje justere spenningen.
 • Kontrasterende røde tråden ble brukt gjennom denne opplæringen for å gjøre det enkelt å se, men bør tråden generelt matche stoffet du syr så tett som mulig for reelle prosjekter, med mindre du vil at den skal skille seg ut.

Advarsler

 • Hold fingrene borte fra nålen. Koble maskinen til å tre den og ikke sette fingrene på undersiden mens du syr.
 • Ikke sy over pinnene som holder din stoff, svekker det sømmen og kan brekke nålen.
 • Ikke tving maskinen. Hvis nålen ikke synes å ønske å gå gjennom stoffet, kan du bli sy for mye stoff.

Ting du trenger

 • Symaskin
 • Ekstra nåler, men velge de rette for stoffet
 • Rette pinner, en nålepute eller magnet vil bidra til å holde dem fra å bli tapt
 • Stoff
 • En solid bord, teller, eller arbeidsflate
 • Tråd
 • Spoler som passer din maskin
 • Seam ripper (sannsynligvis ikke nødvendig for utvalg stykker, men uunnværlig når du syr)
 • Sy saks