Wkino

Hvordan automatisere ditt hjem

Automatisere ditt hjem er en utmerket måte å øke sikkerheten, redusere energikostnadene, og få økt kontroll over dine omgivelser. Hjem automatisering kan være et billig prosjekt, og noen enda synes det å være en interessant hobby.

Trinn

Hvordan automatisere ditt hjem. Velg en hjemme automasjon standard.
Hvordan automatisere ditt hjem. Velg en hjemme automasjon standard.
 1. 1
  Definer dine mål. Vil du styre huset ditt fra telefonen og sjekke din fishtank pH-balanse fra hele verden, eller er dine mål mer forenklede? Skriv ned hva din ideelle hjem automatisering scenario - De fleste installasjoner begynner små, men å vite hvor du vil ende opp med er nøkkelen i riktig planlegging.
 2. 2
  Velg en hjemme automasjon standard. De to dominerende standarder er X10 og Insteon. X10 ble opprettet av X10 selskapet, og Insteon ble opprettet av Smarthome. Begge er like, X10 har en tendens til å bli billigere, mens Insteon gir mer data for hjemme automasjon system å jobbe med. Det er også Z-Wave og Zigbee. (HAI brukes også, men typisk for profesjonelle installasjoner som overstiger 37 320€ USD). De ulike teknologiene bruker varierende metoder for kommunikasjon, fra strømnett til trådløs og programvare støtte varierer, så forskningen din valg før du forplikter deg.
 3. 3
  Installer i faser. Hjemme automasjon har som mål å gjøre livet enklere, men for stor for en installasjon på en gang kan la deg følelsen at det motsatte er sant! Planlegg installasjonen i faser, slik at alle komponentene oppfører seg som de skal før du installerer den neste fasen. Skjemaer er en utmerket guide til å holde ting organisert og kan gjøre feilsøking mye lettere.
 4. 4
  Velg programvare. X10 ActiveHome er en enkel å bruke, billig alternativ, men det har begrenset funksjonalitet. For mer avanserte systemer, er et godt alternativ, men den har et grunt læringskurve. Skriv makroer og legge til funksjoner. Avhengig av programvaren din, kan du samle alle slags data for bruk med deg hjem automasjonssystem. Noe programvare kan du til og styre ditt hjem ved hjelp av talekommandoer, eller for å få tilgang til hjemme automasjon system fra en ekstern plassering.
 5. 5
  Sett opp et hjem automatisering datamaskin. Hvis du bruker et annet program enn ActiveHome, vil du sannsynligvis nødt til å kjøre maskinen 24/7. Installer programvaren, deretter legge en X10 eller Insteon kontrolleren (tilgjengelig for kjøp via enten X10 eller Smarthome)
 6. 6
  Installer hjemme automasjon moduler. For å automatisere lys, bruk Lamp Module eller Wall Switch. For apparater eller store belastninger, velger du et Appliance Module. Hvis du bruker X10, kan du automatisere ting som garasjeportåpnere med en Universal Module. De fleste modulene bare å plugge inn i veggen og fungere som en vanlig stikkontakt. For vegg brytere, følger den grunnleggende prosedyren i Erstatte en defekt elektrisk bryter eller stikkontakt.

Tips

 • Når du har systemet oppe og går, bør du vurdere å skrive kode som gjør det mulig å koble til Internett og samle inn data fra nettsteder. Denne typen koden gjør systemet til å få tilgang til alle typer informasjon, og med god programmering, kan det da gjøre valg basert på denne informasjonen (dvs. blinkende lys til å advare deg når en storm watch er utstedt).
 • Når det er mulig, bruker kablet moduler (som vegg brytere) på plass av plug-in moduler. Dette vil sørge for at du fortsatt kan betjene lys og apparater uten å måtte bruke ditt hjem automasjonssystem
 • For å spare strøm, bør du vurdere å legge sensorer til systemet. Disse vil tillate systemet til å automatisk skru av lyset når du forlater et rom.

Advarsler

 • Når du arbeider med elektrisitet, spør deg selv om du forstår nøyaktig hva du gjør. Hvis du er usikker, leie en profesjonell.
 • Det er noen hvitevarer som ikke skal være automatisert (ovner, peiser, etc.), som uønsket drift av disse apparatene kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.