Wkino

Hvordan å vokse selvlysende alger hjemme

Bioluminescence, som betyr "levende lys" forekommer i visse sopp og fisk, og mikroorganismer som dinoflagellater, en art av alger. Dinoflagellates i marine miljøer kan formere seg raskt med den rette kombinasjonen av sollys og næringsstoffer, og når vannet rundt dem blir opphisset sine karakteristiske blå eller grønn glød blir synlig. Siden en naturlig dinoflagellat "blomst" forekommer bare sjelden, prøv vokser dem hjemme for å oppleve skjønnheten i Bioluminescens. Samle noen materialer, satt opp riktig lys-og temperaturforhold, og vente på natta for å se på alger gnisten og gløden.

Trinn

Hvordan å vokse selvlysende alger hjemme. Velge en type bioluminescent dinoflagellat.
Hvordan å vokse selvlysende alger hjemme. Velge en type bioluminescent dinoflagellat.

Del én: forberede seg til å vokse selvlysende alger

 1. 1
  Velge en type bioluminescent dinoflagellat. Det er mange arter å velge mellom, men noen er lettere å se og produsere lysere blinker enn andre. Startkulturer er tilgjengelig fra online venders og vanligvis koster ca 20€ 0,00., seafarms.com, og carolina.com er gode elektroniske kilder for startkulturer eller pakker.
  • Pyrosystis fusiformis dinoflagellater er så store at de enkelte cellene kan ses med det blotte øye, og de er de mest hardføre og enkleste typen å vokse.
  • Pyrosystis Noctiluca er vakker, men det er vanskeligere å gi dem de rette forholdene de trenger for å blomstre.
  • Pyrosystis lunula tendens til å feste seg til sidene av beholderne, og er mer vanskelig å vokse enn andre typer alger.
 2. 2
  Kjøpe andre materialer for å skape ryddige forhold for vekst. Alger trenger rikelig med lys og næringsstoffer for å formere seg i havet, og de trenger de samme forutsetninger for å blomstre hjemme.
  • Kjøp et næringsstoff løsning eller algevekst løsning. Finne en naturlig løsning laget med ekte sjøvann i stedet for å velge en syntetisk løsning, noe som ikke vil være så bidrar til vekst. Vekst løsninger er tilgjengelige på nettet eller på vannlevende forsyne butikkene.
  • Velg en klar, beholder med lokk, enten glass eller plast, til å vokse dine dinoflagellater. Det er viktig at beholderen være klar til å slippe inn mest mulig lys.
  • Vurder å kjøpe en plante vokse lampe slik at du vil kunne styre algenes lyseksponering. Disse kan kjøpes på anlegget levere eller maskinvare butikker. En vanlig 40-watts lyspære i en husholdning lampe vil også fungere.
 3. 3
  Finn et sted i huset for å dyrke alger. Et skap kan være et godt alternativ siden du vil være i stand til å styre lyset, men velger et mørkt sted er ikke absolutt nødvendig. Det er greit for alger å få naturlig sollys i løpet av dagen.
  • Pass på at stedet du velger alltid holder seg på et moderat temperatur. Kalde eller varme temperaturer kan hindre alger fra å vokse.
  • Den optimale temperaturen for dyrking av alger er mellom 68 og 75 grader Fahrenheit (22-25 grader Celsius).

Del to: montere utstyr og bland alger løsning

 1. 1
  Vask og tørk beholderen du bruker. Sørg for at både beholderen og lokket er helt ren og fri for rusk. Hvis en annen substans forblir i beholderen når du legger algene, kan det påvirke alger vekst.
  • Hvis du bruker en tung glass beholder som du vet er varmebestandig, plasserer den i ovnen i noen minutter etter vask for å sterilisere den.
  • Ikke bruk overflødig såpe når du vasker beholderen, siden det kan også påvirke alger vekst.
 2. 2
  Hell en tomme av nærings-løsning, og hele kulturen alger inn i beholderen. Sett lokket på beholderen for å forhindre fordamping og forårsaker løsning for å få oversalinated, og for å holde forurensninger ute.
  • Det er mulig å dyrke algene i beholderen den ble levert i, som vanligvis er en plast begerglass. Bare helle et par inches av kulturen ut, og legge til et par inches av vekst løsning.
  • Før blande næringsløsningen og alger kultur, tillate de to beholderne for å sitte ved romtemperatur i en time eller to. Å sørge for at de begge er samme temperatur vil hindre at kulturen fra å bli sjokkert av en temperaturendring.
  • Ikke la løsningen og kultur for å sitte i solen, som varmen kan føre til en dødelig temperaturøkning.

Del tre: vokser algene og se den luminesce

 1. 1
  Sett opp et lys syklus. Dinoflagellates i løpet av dagen, og for å gjøre det effektivt de trenger tolv faste timer med lys. Dette kan oppnås ved å la den få algene til naturlig sollys eller kontrollere lyset omhyggelig med en lampe i et skap eller mørkt rom.
  • Hvis du bruker en lampe, bør den plasseres ca tre meter fra beholderen. Ikke plasser lyset rett over beholderen, og dette vil varme den opp og drepe organismene inni.
  • Hvis du vil algene å luminesce forutsigbart, er det nødvendig å holde dem på en streng lys tidsplan. Slå på lyset på samme tid i morgen og slå den av på samme tid om natten (du kan bruke en lys timer for å hjelpe deg). Algene er døgnrytmen vil synkronisere med lyset planen.
  • Det er mulig å anordne en lys plan, slik at luminescens oppstår i løpet av dagen. Dette er nyttig hvis du bruker den til å undervise barn i et klasserom. Sett opp vokse lampe til å skinne på alger over natten, og holde den i et mørkt skap i løpet av dagen.
 2. 2
  Stimulere alger og se den gløden. Dinoflagellates blinker når vann eller annen stoffer stimulerer dem ved å trykke mot sine cellevegger. Å se dem luminesce, plukke opp beholderen og virvle vannet inne. Hvis de fikk nok lys i løpet av dagen, vil de begynne å lyse opp og blits.
  • Ikke rist beholderen for hardt, da det vil slite ut dinoflagellater og føre dem til å slutte å blinke raskere.
  • Ikke rist beholderen for ofte, da dette fører også dinoflagellater å bli oppbrukt. De trenger en periode med bedring etter luminescing.
 3. 3
  Dele alger i flere beholdere. Over tid, hvis forholdene ligger til rette, vil du se algene formere. Du kan skille det inn flere containere og bland det med ekstra vokse løsning. Luminescence vil ikke være så sterke i starten, siden det vil ta noen uker for algene befolkningen til å gjenopprette seg selv.
 4. 4
  Holde alger i fire til seks måneder. Dinoflagellates vanligvis utløper etter denne perioden. Kjøpe en annen kultur, og vurdere å eksperimentere med en annen dinoflagellat denne gangen.

Tips

 • I vill tilstand, bølger eller forstyrrelser i vann (mekanisk stimulering) føre til at alger å bioluminesce. Bioluminescens antas å være en forsvarsmekanisme mot rovdyr, en "innbruddsalarm" som tiltrekker andre større fisk å spise mindre fisk som hadde forsøkt å mate på plankton, eller overraske rovdyr.
 • Hvis du utfører en science fair prosjektet, kan du legge variabler til dette eksperimentet.
 • Hvis du ønsker å vokse store mengder alger, selger Carolina Biological næringsstoffer sjøvann ved quart (Item # 153754). Hvis du ønsker å vokse mindre mengder alger (1.35 fl oz i hver container), kan du kjøpe ytterligere vekst løsningen solgt av Empco EDU.

Ting du trenger

 • Starter Culture of Bioluminescent Alger
 • Næringsstoff vekst løsning
 • Klart glass eller plastboks med lokk
 • Fluorescent Lamp (opp til 24 "er lang nok)
 • 24-timers lampetidtakeren, hvis ønskelig