Wkino

Hvordan å stelle en yorkshire terrier

Holde en Yorkshire Terrier pels i topp form er viktig å holde en Yorkie ser frisk og glad. Følg disse trinnene, og du vil ha en best in show pels!

Trinn

Hvordan å stelle en yorkshire terrier. Plasser yorkie på et behagelig sted på gulvet eller på en grooming tabell.
Hvordan å stelle en yorkshire terrier. Plasser yorkie på et behagelig sted på gulvet eller på en grooming tabell.

Sette opp for grooming

 1. 1
  Plasser yorkie på et behagelig sted på gulvet eller på en grooming tabell. Hvis du velger å være på gulvet, legge ut et mykt, stort håndkle for å holde håret på gulvet og å holde hunden komfortabel.
  • Fjern alt tilbehør som din har på seg som snipp, buer, eller hund klær.
 2. 2
  Spray hunden din med en pels balsam og vann mix. Du kan gjøre dette hjemme, eller kjøpe vannløse sjampo. Å gjøre dette kan bidra til å forhindre brudd og flisete tupper. Men husk, hvis hunden er en utstillingshund, etter bading, bør det ikke være noen spor av noen substans, men vann i pelsen.
  • Du kan lage din egen conditioner som følger: Bland vann og en hund pels balsam i en spritzer flaske. Gjør det ca 5/6 vann, og 1/6 balsam. Eller, kan du bare kjøpe en pre-laget spritzing coat conditioner.
  • Yorkies trenger ikke alltid balsam. De faktisk har en veldig naturlig fet pels og bruke conditioner kan meget vel bare veie den ned. Med mindre du har en blandet rase, eller en hund med hud tilstand som trenger balsam (og hvis dette er tilfelle kvaliteten på mat kan være å klandre), kan du hoppe over dette trinnet og spare penger.

Grooming din yorkie

 1. 1
  Bruk pin børste og kam din Yorkie øret featherings forsiktig.
 2. 2
  Slå henne over på ryggen og børste henne brystet, under hennes armhulene, og på hennes "under" ben.
 3. 3
  Pensle featherings på bena, halen, lår, nakke og rygg.
 4. 4
  Deretter bruker kam for å gjenta de samme trinnene som du brukte med pin pensel. Bruk børste og gjenta de samme trinnene som kammen. Også børste ansiktet og snuten veldig forsiktig.

Grooming ørene

 1. 1
  Ta pinsett og forsiktig nappe håret inne i øret. Etterlater håret inni øret kan forårsake infeksjoner og kan være ubehagelig.
  • Bruk enten øre våtservietter, eller øret rengjøringsmiddel og tørk øret der voks er tydelig og gjennom ulike sprekker i øret. Denne voks er vanligvis en brun eller sort farge.
  • Vær forsiktig slik at du ikke skader hunden. Ikke rote for dypt inn i ørekanalen med noen gjenstander. Men ikke vær for redd for å rense øret - det er nesten umulig å røre en hund trommehinnen, enn si ruptur det gjennom rutinemessig rengjøring. Hunder har "L" formet øregangene, slik at så lenge en person er rengjøring rett nedover inn i øregangen, er trommehinnen ikke tilgjengelig.
  • For rensemiddel, bruke noe sånt Legens Foster og Smith Ear Cleanse.
 2. 2
  Nøye sprute løsningen i hundens øre og gni øret i en sirkulær bevegelse.
 3. 3
  Ta en bomullsdott, plasserer den rett under klaffen, og forsiktig tipse hundens hode mot det. Løsningen vil bli fanget i bomullsdott.
 4. 4
  Ta en ren bomullsdott og tørk der noen løsning gjenstår. Hundens ører skal nå være svært ren.

Rengjøring hundens tenner

Pusse hundens tenner minst to ganger i uken.

 1. 1
  Ta hunden din tannbørste og hund tannkrem. Børsting hundens tenner er svært viktig og kan forhindre plakk bygge opp og smertefulle og kostbare tannklinikker.
  • Bruk tannbørster og tannkrem formulert for hunder og skyll under varmt vann i cirka tre sekunder. Deretter satt under kaldt vann så det skader ikke hunden din. Dette vil rense tannbørsten.
  • Det er en liten finger børste med plast bust du kan kjøpe når som helst dyrebutikk, i pet kataloger (for eksempel Legens Foster og Smith), eller fra veterinær.
 2. 2
  Squirt en ert størrelse beløp på tannbørsten.
 3. 3
  Forsiktig, flytter hundens leppe oppover slik at du kan se tennene hennes.
 4. 4
  Børst alle tennene i munnen i ca ett minutt.

Rengjøring hundens øyne

 1. 1
  Tørk øynene buser bort og rundt øyet felgen med øyet våtservietter. Vær veldig forsiktig! Ikke få tørke inn i øyet, som det kan virkelig svi!

Trimming av negler

 1. 1
  Bruk en hund spiker Clipper, ikke et menneske spiker Clipper. Det er veldig nyttig å ha noen kunnskapsrik viser deg hvordan du kan klippe en hunds negler første gang. Mens det er mulig å treffe raske, ubegrunnet frykt om å skade hunden kan hindre deg fra å sikre at hundens negler er holdt i god, trimmet tilstand. Vær oppmerksom på at treffer rask er aldri dødelig - det kan blø mye, men dette vil stoppe med minimal blodstillende pulver.
 2. 2
  Klippet bare tuppen av neglen, og ikke noe mer, eller du risikere å treffe rask. Den raske kan være svært vanskelig å se i mørke negler, så hold deg til trimming spissen.

I badekaret

 1. 1
  Kjøp noen kremet hund shampoo som vil bidra til å gjøre din yorkshire terrier pels "silkeaktig og myk". En god merkevare valg av sjampo og balsam er Crazy Dog eller Buddy Wash, disse fungerer fint på yorkie. Men hvis du ikke har råd til, eller ikke ønsker å bruke mye på dette, er normal hund shampoo fine. (Se ovenfor for hvorvidt balsam er nødvendig.)
 2. 2
  Fukt yorkie helt med start fra toppen av hodet til enden av halen. Vær forsiktig så du ikke får vann direkte inn i hundens øyne.
 3. 3
  Sprute noen sjampo i hendene. Begynne å skumme fra toppen av halsen til enden av halen. Shampoo utsiden av ørene, bena, brystet, magen, featherings, og resten av kroppen.
 4. 4
  Skyll sjampo ut av pelsen i minst 3 minutter. Sørg for at du får hver eneste bit av såpe ut av pelsen.
 5. 5
  Shampoo hodet. Bruk alltid en tearless shampoo (de fleste valp sjampo er tearless) på hodet. Til sjampo hodet starte på toppen og jobb deg nedover til snuten. Selv om sjampo er tearless, fortsatt unngå at det går inn i øynene.
 6. 6
  Hvis du bruker balsam, spruter litt i hendene. Jevn over toppen av halsen, til enden av halen. Også får utsiden av ørene, bena, brystet, featherings og resten av kroppen.
  • Hold conditioner på i 5 til 10 minutter.
  • Skyll i ca 2 minutter til 5 minutter. Hvis det fortsatt er såpe i pelsen, må du holde skyllingen til pelsen er ren eller hunden din vil være svært ubehagelig.

Tørking hunden din

 1. 1
  La hunden riste av vannet en gang. Halvparten av tørking er gjort rett der. Ta håndkle og i omtrent 20 sekunder slag over hele hundens kropp. Etter, vil hunden fortsatt være fuktig, men ikke våt. Dette er perfekt.
 2. 2
  Ta pinnen børste og gjenta børsten rutine som tidligere. Ta av kammen og gjøre de samme trinnene som før, bortsett fra vier spesiell oppmerksomhet til featherings, ører og hale. Kam disse slik at de sitter rett.
 3. 3
  Bruk ditt kjæledyr tørketrommel. (Hvis du ikke vil betale ekstra penger for en pet hair drier, bruk en menneskelig en på den kuleste innstillingen mulig.) Blås tørke Yorkie mens gre det med kam, slik at den holder seg rett.

Trimming av de siste områdene

 1. 1
  Avslutte med en siste trim.
  • Trim håret på hundens føtter. Bare bruke grooming saks - ved hjelp av andre saks kan tynne ut håret for mye eller føre til flisete tupper!
 2. 2
  Klippet alle featherings (inkludert skjegg) på en lik lengde. Hvis du prøver å vokse ut din Yorkie pels, fortsatt gjøre dette, men pass på å ikke kutte for mye.
 3. 3
  Ferdig!

Tips

 • Hundene er vanligvis veldig sjenert med mennesker å håndtere sine føtter, så du bør starte klipping negler under puppyhood.
 • Hvis når du pusser Yorkie bør du finne en "matte" (floke) fjerne den så raskt som mulig. Bruk en matte detangler som Unicoat (også en vannløst sjampo og anti-statiske). Mette matte med de-tangler og gre ut. Hvis dette ikke fungerer, kan du bruke en matte breaker. Kam igjennom, og dette skulle bryte matten. Hvis dette fortsatt ikke fungerer, kan det hende du må kutte matten med grooming saks for å unngå å skade hunden din.
 • Hvordan å gjøre en rask bad: Fast bad er egentlig ikke anses bad, og bør ikke være en erstatning for bad.
  • Bruk vannfrie shampoo.
  • Spray det over hele hundens pels (unngå ansiktet, med unntak for ørene) og mette pelsen. Gni inn, og deretter håndkle tørt. De fleste langhårede hunder "strøk er ment å ligge flatt på kroppen, så hjerneslag håndkleet mot hundens kropp, ikke gni! Etter, børste pelsen ut og pelsen blir skinnende og silkeaktig.
  • Prøv å gjøre dette annenhver dag, og bade din Yorkie skikkelig en gang i uken.
 • Forslag til rengjøring tidsplan for en Yorkie:
  • Børst Yorkie annenhver dag.
  • Rense Yorkie øyne daglig.
  • Rense Yorkie ører bi-ukentlig.
  • Det er best å bade din Yorkie hvert par uker (hvis det er nødvendig, kan du bade henne ukentlig hvis hun har et show pels).
 • The Yorkshire Terrier har en svært høy vedlikehold strøk. Vurdere en og annen faglig trim. Yorkie kan trenge en profesjonell trim (hvis en utstillingshund) eller en profesjonell pet klipp (hvis et kjæledyr) en gang hvert par måneder.
 • De fleste Yorkies liker ikke bad, men du har fortsatt å gi dem en. Prøv å være mer skånsom og rolig, og ros og gi den godbiter når du er ferdig.
 • Hvis Yorkie har en tykkere enn normalt strøk, tynne den ut ved hjelp av hånden stripping, en stripping kniv, eller underull rake. Yorkie strøk bør ikke tynnes med tynnersaksen med mindre du er en profesjonell og vet hva du gjør.
 • Hvis hundens pels er statisk, kan du spraye en anti-statisk (de fleste vannfrie sjampo fungerer som anti-statiske) lett over pelsen. Deretter gre ut.

Advarsler

 • Hvis du ved et uhell bruke øret kluter fordi øye våtservietter, kan du blind hunden din.
 • Mens du klipping hundens negler, se etter rask. Den raske er en blodåre i neglene. Bare trimme spissen på spikeren. Hvis du går noen lenger, vil du treffer rask. Når du treffer rask, vil spikeren begynner å blø. Hvis det er virkelig ille, kan hunden din være i en haug av smerte. Hvis du treffer rask, sørg for ha ha noen blodstillende spiker pulver. Du kan kjøpe den i små rør på pet supply butikker. Stikke hundens spiker inne i pulver, og til slutt blødningen stopper. Mange tror at kroppens "naturlige clotting rette" vil stoppe rask fra blødning, er dette neppe sant. Hvis den gjør det koagulere hvis noen, vil det ta svært lang tid, og blod vil være alt på gulv. Også mange folk si hvis du er ute av pulver, bruk et såpestykke (kjøre neglen over det). Det er alltid verdt et forsøk.
 • Mens trimming hunden din, bare bruke grooming saks, som andre saks kan forårsake flisete tupper eller ujevn hår og kan trekke på hundens hår. Dette er en smertefull opplevelse, og til slutt hvis du ikke investere i de riktige saks, vil hunden lære å hate å være trimmet. Selv om noen av parene grooming saks kan være dyrt, de er verdt investeringen, og hvis brukt og tatt vare på riktig måte, vil vare en lang tid.
 • Ikke bruk menneskelig tannkrem på pooch din, kan resultatet bli fatalt, avhengig av innholdet. Dog egnet tannkrem er spesielt produsert for å hjørnetann behov.

Ting du trenger

 • En nål børste
 • En hund kam
 • En børste
 • To håndklær (man ikke kan være nødvendig hvis du bruker en grooming tabell)
 • Pinsett
 • Øre våtservietter eller øret rengjøringsmiddel (øret rengjøringsmiddel foretrukne Leger Foster og Smith Ear Cleanse)
 • Bomullsdotter
 • Dog tannbørste, finger pensel, og hunden tannkrem
 • Eye våtservietter
 • Dog spiker Clipper
 • Kremet hund shampoo
 • Kremet hund conditioner
 • Grooming saks
 • Dog vannfrie shampoo
 • Pulver formulert for å stoppe den raske fra blødning
 • Mat breaker