Wkino

Hvordan å operere en heis i brannvesenet modus

Mange heiser har en "brannvesen mode" som gjør brannmenn å bruke dem for å redde folk som kan være fanget i de øverste etasjene. Denne artikkelen forklarer hvordan denne modusen.

Trinn

Hvordan å operere en heis i brannvesenet modus. Vet at brannvesenet kan aktiveres automatisk (når røyken oppdages i bygningen) eller manuelt (med en nøkkelbryter ligger i første etasje).
Hvordan å operere en heis i brannvesenet modus. Vet at brannvesenet kan aktiveres automatisk (når røyken oppdages i bygningen) eller manuelt (med en nøkkelbryter ligger i første etasje).
 1. 1
  Vet at brannvesenet kan aktiveres automatisk (når røyken oppdages i bygningen) eller manuelt (med en nøkkelbryter ligger i første etasje).
 2. 2
  Forstår at når brannvesenet modus er aktivert, vil hver heis automatisk tilbake til første etasje. Hvis røyken har blitt oppdaget i første etasje, vil heisene gå tilbake til en alternativ gulvet. Når heisene har kommet til tilbakekalling gulvet, vil dørene åpne.
 3. 3
  På dette punktet, vil heisene forblir ubrukelig. For å kunne bruke dem, må du sette brannvesenet nøkkelbryteren (plassert i hver heis) til en av følgende stillinger:
  • På: Tillatelser bruk av heisen i brannvesenet modus
  • Bypass: Returnerer heisen til normal drift
 4. 4
  Du kan nå velge et gulv (eller gruppe etasjer) for å gå til. Trykke på "Ring Avbryt" knappen vil tømme (e).
 5. 5
  Heisen vil ikke forlate gulvet inntil "dør close" knappen holdes inne. Du må holde denne knappen til dørene er helt lukket, ellers vil de åpne.
 6. 6
  Heisen vil reise til den ønskede etasje. Når den stopper, dørene vil forbli lukket. Dette er en sikkerhetsfunksjon. Du må holde "Dør åpen"-knappen til dørene er helt åpne. Hvis røyk eller flammer inn i heisen, slipp knappen umiddelbart. Dørene lukkes.
 7. 7
  Hvis du ønsker å forlate heisen, sette brannvesenet tenningsnøkkelen til "hold", og ta ut nøkkelen. Dette hindrer andre fra å bruke heisen. For å fortsette å bruke brannvesenet modus, sette inn nøkkelen og vri den til "On".
 8. 8
  For å gå tilbake til tilbakekalling gulvet, setter brannvesenet tenningsnøkkelen til "off".
 9. 9
  Heisene vil fortsette å være ubrukelig. Å returnere dem til normal operasjon, slå brannen tilbakekalling bryteren (plassert i gangen) til "Reset".
   • Det bør bemerkes at hver heis produsenten benytter sin egen brann servicenøkkelen. Det er derfor du ofte se en Knox-box for brannmenn å få riktig nøkkel for en bygnings bestemt modell heis. For eksempel bruker en Dover (Thyssen-Krupp) heisen en annen tast enn en Otis.

Tips

 • Disse instruksjonene kan være litt forskjellig, avhengig av heisens produsenten. De fleste heiser med en brannvesenet modus vil ha instruksjoner postet.
 • Du vil kunne få tilgang til gulv som er normalt låst. Ha det gøy å utforske!

Advarsler

 • Noen store byer (som Chicago og NYC) bruke én universell brann nøkkel for alle heiser.
 • Du må ha en spesiell nøkkel for å bruke brannvesenet modus. Hver heis produsenten bruker en annen type nøkkel.
 • I tilfelle av en reell brann, må du ikke bruke ELEVATORS! Brannmannskap har fått spesiell opplæring om bruk av heiser i løpet av branner.

Ting du trenger

 • En heis med brannvesenet modus
 • En nøkkel som vil jobbe med den aktuelle heis