Wkino

Hvordan installere en røykvarsler eller karbonmonoksid detektor


Det er en forslitt ordtak - better safe than sorry. De fleste brann dødsfall forekommer i boliger som mangler røykvarslere. For å beskytte dine kjære, er det viktig at du installerer røyk og karbonmonoksid detektorer i ditt hjem. Denne artikkelen forteller deg hvordan.

Trinn

Hvordan installere en røykvarsler eller karbonmonoksid detektor. Diffusjonen av karbonmonoksyd i luften er forholdsvis jevn, noe som betyr at en kilde for karbonmonoksyd kan fordele gassen jevnt i hele rommet og huset.
Hvordan installere en røykvarsler eller karbonmonoksid detektor. Diffusjonen av karbonmonoksyd i luften er forholdsvis jevn, noe som betyr at en kilde for karbonmonoksyd kan fordele gassen jevnt i hele rommet og huset.
 1. 1
  Velg din posisjon. Det er anbefalt av brannmenn som du monterer røykvarslere høyt på veggen, eller i taket vekk fra vinduer og ytterdører. (Dette er ikke tilfelle for karbonmonoksid alarmer, om hvilke, se nr. 2, nedenfor.) Smoke fyller opp et rom fra taket ned, så har detektorer høyt skal varsle deg tidlig. Det anbefales også at detektorene plasseres minst 10 cm / 4 "fra veggen når installert på taket, og 10 cm / 4" fra taket for veggmontering.
 2. 2
  Diffusjonen av karbonmonoksyd i luften er forholdsvis jevn, noe som betyr at en kilde for karbonmonoksyd kan fordele gassen jevnt i hele rommet og huset. Når du installerer en karbonmonoksid alarm, velg en plassering der alarmen vil holde rene, og ut av veien av barn eller kjæledyr.
 3. 3
  Plasser røykvarslere i de beste stedene rundt huset. Det er viktig å installere detektorer i nærheten av soverom og på alle nivå i ditt hjem., Også plassere en detektor i korridorer og en karbonmonoksid detektor nærheten av en varmekilde, for eksempel gass ovner. Unngå å installere en røykvarsler på kjøkkenet. Med mindre, selvfølgelig, du ønsker at alle skal legge merke til mangelen på kulinariske ferdigheter! Også holde detektorer en meter / 3,3 meter fra døråpninger av damp emitting områder, slik som bad, vaskerom eller kjøkken.
 4. 4
  Installere maskinvaren.
  • Mål avstanden mellom monteringshullene på baksiden av monteringsbraketten.
  • Marker den samme distansen på valgt sted.
  • Bore små hull på merkene.
  • Fest monteringsbraketten til overflaten med skruene. Se "Tips" for å søke profesjonell hjelp.
  • Monter resten av detektoren i braketten.
 5. 5
  Utfør regelmessig vedlikehold.
  • Rutinemessig teste detektorer. Trykk på testknappen for å lokke fram en høy lyd. Hvis det ikke er støy, eller en svak støy, bør du sjekke eller bytte batterier. For røykvarslere, kan du også teste detektoren ved hjelp av simulert røyk. Se Hvordan teste en røykvarsler.
 6. 6
  Prøv å bytte batterier minst to ganger i året. En god måte å huske er: Hver gang du endrer klokker, skifte batteriene alltid teste anlegget etter et batteriskift, for å bekrefte at batteriene er riktig installert og fungerer..
 7. 7
  Merk at karbonmonoksid detektorer har en kjemikalie som hjelper i søkeprosessen. Dette må fornyes over tid, så pass på å sjekke dette, samt at batteriene.
 8. 8
  Hvile litt enklere. Det er enkelt, men det er et viktig skritt å ta for å beskytte dine kjære og ditt hjem. Å gi ekstra sikkerhet på toppen av detektoren, ta deg tid til å utvikle en trygghet escape plan. Sørg for at alle medlemmer av familien kjenner denne planen, vet hvordan de kan flykte, og hvor de kan alle montere igjen en gang utenfor huset. Inkluder spesielle behov som spedbarn og eldre når du utvikler din plan.

Tips

 • Karbonmonoksid detektorer har en kjemikalie som hjelper i søkeprosessen. Dette må fornyes over tid, så pass på å sjekke dette, samt at batteriene.
 • Røykvarslere har en pålitelig levetid på ti år. Erstatte noen røykvarsler av ukjent alder (for eksempel når du flytter inn i en ny bolig) og igjen hvert tiende år.
 • Dessuten bruker testen for å teste detektoren, kan du bruke simulert røyk å se etter ting som blokkerte åpninger på detektoren. Kjøp en liten aerosol sprayboks av røykvarsler test gass. Du kan kjøpe disse for noen få dollar på noen velfylt maskinvare og Oppussing butikker, eller søk etter en boks på nettet. Bare spray noen av test-materialet inn i detektoren. Hvis den ringer, vet du enheten vil høres pålitelig. Hvis ikke, har du en ikke-fungerende røykvarsler, selv om det piper når du trykker på knappen. Prøv å endre batterier. Hvis det ikke få det fungerer, er det ubrukelig. Erstatte den så snart som mulig.
 • Et par ganger i året, bruke en støvsuger (en håndholdt eller i full størrelse med extention tube) for å forsiktig fjerne støv fra de interne komponentene og sporene skåret i enhetens dekselet. Støv på noen av stedene kan forstyrre tidlig deteksjon av en brann i ditt hjem.
 • For å slå av alarmen etter testing (med enten røyk eller test spray) bruke en støvsuger. Du kan holde en liten, håndholdt vakuum under detektoren og raskt suge ut testmateriale, og alarmen stillhet. Hvis du bare har en full størrelse vakuum (den typen med hjul) bruker forlengelsesrørene å suge testmateriale ut av røykvarsler.
 • Jada, de koster penger og de er en mindre ork å installere, men dette handler om ditt liv, og livet til de i ditt hjem. Kjøp rimeligere, enkle detektorer hvis pengene er stramt. De billige som fungerer fint. Bare få nok av dem til å gjøre jobben, installere dem på riktig måte, og teste dem jevnlig.
 • Hvis du bruker kabling, detektorer, må en kvalifisert elektriker hjelp. Dobbeltsjekk bruksanvisningene for hver bestemt merke. Faktisk, sørg for å grundig lese instruksjonene som følger med din røyk eller karbon detektoren, da det kan være forskjeller fra det som er skissert her som er spesifikke for din modell.
 • Merk at det finnes to typer røykvarslere: ionisering og fotoelektrisk. Ionisering røykvarslere oppdage spres raskt branner som følge av brenning brennbart materiale som papir eller fett. Disse står for 70% av hjemme branner. Fotoelektriske detektorer oppdage tregere branner, for eksempel de som ulmer i flere timer før du tar av, for eksempel en sigarett på sengetøy eller sofaer. Disse utgjør 30% av hjemme branner. Health Canada anbefaler installasjon av begge typer røykvarslere for å gi bedre dekning og tidligere varsler. Merk at noen detektorer kan oppdage begge.
 • FDNY anbefaler å holde soverom dørene lukket når du sover, eller har detektorer på alle nivå av hjemmet.
 • Vet hvem som er ansvarlig for å installere og vedlikeholde røyk og karbonmonoksid detektorer hvis du leier, det vil trolig variere fra land til stat, provins til provins, fylke til fylke etc.,
 • Aldri teste en røykvarsler med reell røyk (fra en flamme, sigarett, røkelse, etc). Foruten å være en brannfare i seg selv, kan sot fra røyken foul opp detektorkammer gjør detektoren mindre følsom.
 • Det er en god idé å ha noen å gå til en del av huset eller leiligheten som er så langt fra røykvarsleren som mulig når gjennomføre en funksjonstest, for å avgjøre om alarmen høres tydelig på den distansen. Husk at det må være høyt nok til å vekke den dypeste sovende i husholdningen! Hvis det er noen spørsmål om alarmen er høyt nok, må du installere minst en detektor i denne enden av huset eller leiligheten. Den beste ordningen er å ha en detektor i hvert soverom, i gangen fører til soverommene, og i alle store oppholdsrom (stue, den, kjellerrom, etc.) Jada, de koster penger og de er et ork å installere, men dette handler om ditt liv, og livet til de i ditt hjem. Kjøp rimeligere, enkle detektorer hvis pengene er stramt. De billige som fungerer fint. Bare få nok av dem til å gjøre jobben, installere dem, og teste dem med jevne mellomrom.

Advarsler

 • Alltid sjekke røyk og karbonmonoksid detektorer regelmessig! Et utladet batteri vil hindre alarm fra arbeidende og mange hjem og liv har blitt ødelagt fordi batteriene i detektorer var døde.
 • Gjentatte pipetoner fra en røyk eller karbonmonoksid detektor er en advarsel om at du må bytte ut batteriene. Oppbevar batterier på hånden for dette og gi akt på pipelyd.
 • Ikke "låne" batterier fra andre enheter. Du har ingen måte å vite om disse batteriene er i god form.
 • Hvis detektoren tar mer enn ett batteri, alltid endre begge, og bruker samme type batteri i helt ny tilstand. Blanding batterityper, eller bruke nye batterier og brukte dem sammen, vil gjøre din alarm upålitelig, og det kan også ødelegge det.
 • Unngå å bruke oppladbare batterier i alarmer, med mindre beskjed om noe annet i produsentens monteringsanvisningen. Oppladbare batterier kan miste sine kostnader raskere enn ikke-oppladbare, og så, kanskje ikke like pålitelig i en nødssituasjon. (Dette gjelder ikke for AC - som er "kablet" - alarmer med backup-batterier For disse alarmene, lese og følge produsentens instruksjoner..)
 • Erstatte eventuelle røykvarsler over en alder av 10 år. For å være sikker, når du flytter inn i en ny bolig, erstatte eventuelle detektorer av ukjent alder.

Ting du trenger

 • røyk eller karbonmonoksid detektor
 • en drill
 • en skrutrekker og skruer
 • målebånd
 • en blyant
 • batterier
 • en boks med røykvarsler testing gass