Wkino

Hvordan å lyse opp et mørkt rom

Huset deres blir plaget av dårlig belysning? Prøv lyse opp rommet. Belyse et mørkt rom kan føle deg bedre og gi en bedre atmosfære enn en dårlig opplyst bopel.

Trinn

Hvordan å lyse opp et mørkt rom. Installer en lysarmatur.
Hvordan å lyse opp et mørkt rom. Installer en lysarmatur.
 1. 1
  Slå på en lampe. Det er tydelig, sikkert, men det er den første og enkleste skritt å ta. Siden de fleste lamper er bærbare, kan du eksperimentere med plasseringen deres til du finner det du liker.
 2. 2
  Installer en lysarmatur eller erstatte en eksisterende armatur. Lysarmaturer som skrues på veggen eller i taket er litt mer permanent. De har fordelen av å operere fra veggen, pluss de gir lys ovenfra, og de tar ikke opp gulvet eller tabellplass.
 3. 3
  Legg oppgave belysning. Hvis du ofte utføre visse aktiviteter i en, bør du vurdere å legge konkrete lys for dem. Noen lys montere henhold skap og over tellere. Andre kan gå på eller over, piano, eller symaskin.
 4. 4
  Erstatte pærer med høyere lysintensitet (målt i footcandles eller lux) som sparepærer (CFL) på en lavere wattstyrke men høyere lysutbytte. (Høyere wattstyrke betyr ikke en høyere lysnivå.) Du kan også eksperimentere med den subtile farging av lysene. Pærer som er klassifisert som "dagslys" som regel ut lys med en temperatur rundt som utsettes for direkte sollys (5600K), de gir et kjøligere, blåere, mer levende lys. "Soft hvit" pærer har en lavere lys temperatur (3200K) som gir en varmere, mer gulaktig lys.
 5. 5
  Åpne opp. Åpne persienner eller gardiner og dra nytte av naturlig lys. Dersom personvern er en bekymring eller visningen er forferdelig, se etter eller gjøre gjennomskinnelige gardiner eller persienner. Du vil ha lys uten øynene til nysgjerrige naboer.
 6. 6
  Installere et takvindu eller solar tube. Takvinduer slipper inn naturlig lys og mye av det. Det er takvinduer som kan installeres rett mellom sperrene og med reflekterende rør som krever litt mer enn en god størrelse hull i Sheetrock og. Noen takvinduer kan også åpne for ventilasjon. Selvfølgelig, de er ikke et alternativ for en første etasje i en multi-etasjers bygning, og heller ikke for enhver eiendom du ikke eier.
 7. 7
  Bruk dempet belysning. Hvis du har et mørkt hjørne eller et rom hvor det er ingen tak ligaen, bruker flere lys pekte mot taket og vegger. Dette reflekterte lyset gir en myk, overhead glød som minimerer harde skygger.
 8. 8
  Etterligne soloppgang. Hvis du har problemer med å våkne opp i et mørkt soverom, koble til en multi-light lampe til en tidtaker og slå det ha på før du vanligvis våkner. Den lyse, diffust lys kan bidra til å bringe deg ut av søvnen naturlig. Hvis du bruker kompakt fluorescents å maksimere lysutbytte, sørg for å bruke en tidtaker vurdert for CFLs og den totale effekten du skal bruke.
 9. 9
  Bruke. De vil gjøre rommet virker større og de vil reflektere lyset du allerede har med noe ekstra strømforbruk.
 10. 10
  Male rommet og dekorere den i lys eller lyse farger. Mørk panel, for eksempel, kan absorbere lys og lage et sted se mørkt selv om det er rikelig med lys streaming i. Lyse farger som hvitt og off-white, reflektere mer lys. Rikere farger som rødt på bildet vil ikke reflektere så mye lys, men de kan gjøre rommet cheerier.
  • Hvis du har en mørk eksisterende maling og ønsker du å male en lys farge over det, må du prime veggen og male det to eller tre ganger for å dekke den gamle fargen. Ved hjelp av et lag med farge blokkering primer kan minske antall strøk med maling du må bruke for full dekning.
  • Et annet alternativ er å male veggen en lettere versjon av den gamle fargen, for eksempel: hvis veggen er mørk blå, male det himmelblå. Dersom veggen er mørk brun, male det brunfarge.

Tips

 • Vask vinduene! Renere vinduer slipper inn mer lys.
 • Som du har tenkt å justere lyset, tenke på hvordan du bruker rommet og hvor skygger (inkludert undertegnede) vil være. Bærbare lamper er bra for å eksperimentere med ulike ordninger til du finner et oppsett du liker.
 • Tenn veggene. Opplyste vegger ikke bare reflekterer lys og bidra til den generelle "lysstyrke" av et rom, men også føle deg mer komfortabel med å bruke hele plassen. Mørke vegger og mørke hjørner fører ubrukte arealet. Gjøre rommet føles større, lysere og mer innbydende.
 • Noen nyere sparepærer har en mye varmere farge og varme opp raskere enn eldre pærer. Videre brukes også mindre enn halvparten av den strøm av en glødelampe for en tilsvarende mengde av lys.
 • Ikke utelukke med mørket. Noen aktiviteter, som for eksempel sy, lese og skrive krever mye lys, men hvis du bruker rommet for en ikke-visuelt anstrengende aktivitet, vurdere, effektbelysning eller lys for å gi rommet en svak glød.
 • Lights! Kamera! Drama! Ved å skape kontrast mellom lys og mørke du gi din plass interesse og legge til en "high end" følelse. Markere flere punkter i et rom. Ved å bare fokusere lys på disse få objekter, gir det inntrykk av at du bare økt nivå av ambient lys. Bruk retningsbestemte spotlights (spor eller innfelte downlights) med LED MR16-tallet. Velg en optikk på 10, 15, 25 eller 60 grader som matcher avstanden og objekt størrelse du ønsker å belyse. Hovedregel er: montere lys over objektet og 3 meter unna. Juster, eller tilt, lyset til en 30 graders vinkel, og velg en bjelke optice som best belyser funksjonene av objektet (ikke nødvendigvis hele objektet i seg selv).

Advarsler

 • Vær forsiktig når du installerer lamper og arbeid med elektrisitet. Rådfør deg med en elektriker hvis det oppstår vanskeligheter.
 • Brenne stearinlys trygt og aldri forlate dem uten tilsyn.
 • Kast lysrør riktig. De inneholder kvikksølv, som er ansett som giftig for mennesker og andre levende organismer. De fleste hjem butikker vil ta lysstoffrør og kast dem for deg. Hvis du ved et uhell bryte en, være forsiktig når du rengjør det.