Wkino

Hvordan å identifisere en dårlig nøkkel kopi

Har du noen gang lurt på om nøkkelen du fikk kopiert fra en jernvarehandel eller en lås butikken ikke ville fungere når du brukte det i døren din? Det er et hyppig problem. Denne guiden vil lære deg hvordan å identifisere dårlige viktige kopier før du forlater butikken, og det kan hjelpe deg å stille de riktige spørsmålene og gi riktig informasjon til å unngå å få en dårlig kopi i første omgang.

Trinn

Hvordan å identifisere en dårlig nøkkel kopi. Gjør tastene linje opp side ved side?
Hvordan å identifisere en dårlig nøkkel kopi. Gjør tastene linje opp side ved side?
 1. 1
  Gjør tastene linje opp side ved side? Den enkleste måten å fortelle om en nøkkel er ille er at hvis det ikke stille eller matche opp med sporene og skuldrene på den opprinnelige nøkkelen.
 2. 2
  Er det den riktige nøkkelen blank? På mange grunnleggende nøkler, det er tall du kan sjekke på skulderen eller foran hodet av nøkkelen. På normale hus nøkler, kan en rekke ligne SC-1 eller KW-en.
 3. 3
  Kan nøkkelen selv bli kopiert? Noen ganger butikkene prøver å kopiere nøkler som ikke kan kopieres på normale mellomrom. Visse typer nøkler kan ikke kopieres av vanlige låsesmeder, som de for Primus låser og enere ment for college sovesaler og leiligheter.
 4. 4
  Hvis det var en bil nøkkel, fortalte du selskapet merke og modell? Det er veldig lett for større varehus for å skru opp din nøkkel hvis du ikke forteller dem det året eller modell bil du har. Også noen nyere modeller av biler har elektronikk inni, og bildører eller tenningen virker kanskje ikke hvis du kopierer dem fra en vanlig tast blank.
 5. 5
  Er kontorist trygg på at han eller hun gjorde det riktig? Du kan noen ganger fortelle om ekspeditøren er ikke sikker på om nøkkelen vil fungere. Noen ganger, hvis ekspeditøren tar lang tid, eller ingen tid i det hele tatt, kan han eller hun har valgt feil tast blank.
 6. 6
  Har den originale nøkkelen bli slitt av bruk? Års bruk i låsen forårsaker slitasje i en opprinnelig nøkkel, muligens forårsaker den ikke være i stand til å bli kopiert fullstendig. Hvis dette er tilfelle så en original nøkkel må gjøres.
  • Legg merke til at det er generelt de flate delene, ikke de spisse hjørner, som opererer låsen, slik at en nøkkel med noen slitasje kan fortsatt kopiere riktig.
 7. 7
  Er det en kopi av en kopi? Hvis du kopierer en nøkkel basert på kopier, vil de sakte få flere feil. Etter den femte generasjonen av kopier, kan de taster virker plutselig i lås, eller arbeide feil.
 8. 8
  Ble det kopiert lokalt? Mange ganger, lokalt eide virksomheter kopiere nøkler bedre enn varehus. Det kan koste litt mer, men det er definitivt verdt det.
 9. 9
  Var den opprinnelige nøkkelen brukket eller bøyd? Du kan noen ganger kopiere en nøkkel fra en ødelagt eller bøyd tasten. En låsesmed må finne ut den nummererte kombinasjon av lås og trenger å kutte deg en helt ny en hvis den er ødelagt i et dårlig sted eller hvis maskinen ikke kan gripe stykkene.

Tips

 • For ofte brukte nøkler, holde en en original nøkkel ubrukt og bruke et eksemplar. På den måten kan du alltid lage en første kopien hvis du må.
 • Keys vil bli slitt når de brukes mye. Husk alltid å få din låser re-tastet (og muligens erstattes) hvert par årene.
 • Jo bedre den originale nøkkelen, jo bedre kopien.
 • På et tidspunkt, er den eneste sikre måten å vite at en kopi vil arbeide for å prøve det i låsen. Gjerne prøve det før du gir den til noen eller forkaste en eldre nøkkel.
 • Hvis originalen ikke fungerer, vil kopien ikke fungere.

Advarsler

 • Ikke kopier nøkler selv. Viktige kopimaskiner har en farlig, spinner raskt blad til å kutte nøkler med. De fleste jernvareforretninger og lås butikker har ansatte som vil kopiere en nøkkel for deg på en beskjeden kostnad.
 • Hvis du er opplært til å gjøre nøkler, alltid bruke vernebriller og pass deg for messing splinter.