Wkino

Hvordan å holde en skilpadde sunt

Hvis du har et kjæledyr skilpadde og du ønsker å nå sin maksimale levetid, her er noen forslag for å bidra til å øke ditt kjæledyr lange levetid.

Trinn

Hvordan å holde en skilpadde sunt. Få en sunn skilpadde på den beste prisen.
Hvordan å holde en skilpadde sunt. Få en sunn skilpadde på den beste prisen.
 1. 1
  Få en sunn skilpadde på den beste prisen. Skaff din skilpadde fra en anerkjent oppdretter eller en skilpadde adopsjon organisasjon.
 2. 2
  Gi en stor tank for skilpadden din. En ti gallon per hver tomme av skilpadden din er en generell regel. 50 gallon minimum for en baby skilpadde (yngre enn ett år gammel) og 120 + for en voksen.
 3. 3
  Gi skikkelig filtrering. En skilpadde trenger en canister filter. En Rena filstar XP3 eller XP4 er sterkt anbefalt å holde en skilpadde sunt. Uten god filtrering din skilpadde kan bli ekstremt syk.
 4. 4
  Gi et balansert kosthold for skilpadden din. Et riktig kosthold for RES og lignende arter bør ha følgende proporsjoner: Grønnsaker og vannplanter 50%, kommersielle matvarer 25%, Live-protein 25%. En skilpadde under et år gammel skal fôres hver dag. En skilpadde over et år gammel skal fôres annenhver dag for å hindre dem fra å komme over vekt.
 5. 5
  Sørg for å ha en basking område med en UVB lys over den så godt som en egen varme lys.
 6. 6
  Opprettholde riktig vann temps. Du trenger en varmtvannsbereder. Turtles er kaldblodige dyr, og dermed er avhengige av ekstern varme til å varme opp kroppen sin. Det er svært viktig å opprettholde riktig temperatur for å sikre helsen til våre skilpadder. Hvis temps blir for høye eller to lavt det kan slå dødelig. Vannet bør være 80-82 grader Fahrenheit (26,5 til 27,5 Celsius) for en hatchling eller en syk skilpadde, og 77-80 grader F (25,5 til 26,5 C) for en sunn skilpadde over et år gammel. Basking (tørt land) Området skal være 10 grader F (6 grader C) varmere enn vannet for å lokke skilpadden å varme opp ved basking.

Tips

 • Husk - når en skilpadde viser symptomer på en sykdom enn det ofte for sent. Turtles skjule sykdommer veldig godt, så når de viser symptomer enn det betyr at sykdommen har kommet, og de trenger legehjelp ASAP!
 • Sørg for at skilpadden filter er av mens det er å spise, ellers er det ikke kan fange maten.
 • Det er en god idé å finne en herp veterinær i ditt område som spesialiserer seg på skilpadder. Hvis din skilpadde har en sykdom den eneste måten å søke behandling er ved å se en veterinær. Hvis du allerede finne en før en krise oppstår det vil være lettere for deg å få riktig medisinsk behandling for skilpadden din.

Advarsler

 • Ikke legg steiner eller andre pyntegjenstander med skarpe eller fillete kanter i din skilpadde tank, kan de skade den. Ikke snu skilpadde opp ned i vannet, kan det ikke være i stand til å puste. Ikke mate skilpadden røde maur