Wkino

Hvordan lage en innendørs boksen skilpadde habitat

Box skilpadder er best holdes utendørs der de har mye av roaming området. Men det betyr ikke at de av oss som bor i leilighetene ikke kan gi dem et godt hjem. Vi må bare sette i arbeid for å skape en god kvalitet habitat innendørs.

Trinn

Hvordan lage en innendørs boksen skilpadde habitat. Har et stort kabinett.
Hvordan lage en innendørs boksen skilpadde habitat. Har et stort kabinett.
 1. 1
  Har et stort kabinett. Box skilpadder trenger mye plass. En liten lagringsplass badekar eller akvarium er egentlig ikke nok. Det beste kabinettet er en "turtle table": et tre, grunt, rektangulære boksen minst 3 'bred, 6' lang, og 1,5 'høy. I utgangspunktet så stor som du kan gjøre det (noe slikt som for mye plass)! En bokhylle lagt på ryggen vil fungere (hyller fjernet).
 2. 2
  Legg underlaget. Dekke halve kabinettet med vanlig skitt (må være gjødsel / kjemisk fri) og den andre halvparten med Sphagnum mose. Sphagnum mose er et flott underlag fordi det beholder fuktighet svært godt, bare tåke det daglig med lunkent varmt vann. Sjekk med din veterinær før du prøver en annen type som noen (treflis for eksempel) kan være en fare for skilpadden din.
 3. 3
  Legg en eller flere krisesentre som skilpadder trenger et sted å gjemme seg. En veltet blomsterpotte fungerer godt.
 4. 4
  Legg klatring hindringer som steiner og stokker
 5. 5
  Legg til en badeplass. Du kan bruke en solid maling skuffen siden den har et grunt område og et dypt område. Sett den i et hjørne og fyll den med lunkent vann. Dette er også dens drikking kilde. Eller du kan ha en egen badeplass: få en stor lagringsplass badekar og fyll den med lunkent vann som er dyp nok til å bade i, og med steiner å stå på. La din skilpadde bade ca 3 ganger i uken, la ham så lenge han ser ut som han har det gøy.
 6. 6
  Gi en varmelampe. Det bør være på en enden av kabinettet slik at skilpadden enkelt kan bevege seg bort til den kjølige siden hvis det blir for varmt.
 7. 7
  Gi en UV kilde. UV-lys kommer fra solen. Hvis du kan utsette din skilpadde for UV-lys (via en uteplass eller åpne vinduet) i minst en time daglig så flott! Ellers kan du kjøpe en UV-lampe. Dyrebutikker selger lysene som er en varme lampe og UV kilde i ett, så det er ganske praktisk.

Tips

 • Hvis din skilpadde er aktiv og nysgjerrig du vet det er en lykkelig skilpadde.
 • Hvis du ønsker å legge til ekte planter, vær forsiktig! Din skilpadde vil spise det og mange planter er giftige. Sjekk alltid med deg veterinær for godkjente anlegg.
 • Tenkt på å ta deg skilpadde ut for regelmessig tilsyn mosjon. Kanskje en kjemisk fri lapp av gress, eller la den vandre din egen stue. Bare la skilpadden ut for å utforske nå og da!
 • Hvis du må bruke et akvarium deretter tape et papir barriere rundt utsiden, som dekker den nederste halvdelen av tanken. Skilpadder kan og vil kjøre inn i glass! Papiret skaper en visuell barriere samt gir en følelse av trygghet.
 • Vær oppmerksom på din skilpadde liker og misliker. Ikke alle skilpadder er akkurat det samme. Dette er bare en guide, og din skilpadde vil vite mer om hva den liker.

Advarsler

 • En annen vanlig feil er ikke å gi skilpadden nok plass til å leve. Pass på at boksen skilpadde har god plass!
 • De fleste mennesker gjør den feilen å gi et tørt miljø som er mer egnet for skilpadder. Ikke la deg lure! Box skilpadder er land skilpadder, men de krever et fuktig miljø!