Wkino

Hvordan å fortelle om din fisk er død

Noen gang går opp til akvariet ditt og kan ikke si om fisken er død eller ikke? Les dette for å finne ut om det er at elsket kjæledyr er på tide å gå.

Trinn

Hvordan å fortelle om din fisk er død. Begynn å undersøke.
Hvordan å fortelle om din fisk er død. Begynn å undersøke.
 1. 1
  Ikke få panikk. Du kan få for overarbeidet, og overreagerer. Hvis det er en familiehund bør du holde deg rolig å unngå å skape for mye stress.
 2. 2
  Begynn å undersøke. Etter at du er har roet deg ned, se på gjellene, hvis fisken ikke er i bevegelse så det ikke puster. Betta fisk eller annen labyrint fisk puste gjennom munnen, så sjekk finnene for enhver bevegelse i tillegg.
 3. 3
  Trykk. Dersom fisken er noe i nærheten av den siden av glasset, trykker glasset forsiktig. Ikke trykk for hardt, eller du kan sjokk det som kan føre til døden. Hvis det ikke svarer til tapping, sjansene er det er i ferd med å dø innen neste dag. Du ønsker kanskje å holde fisken net i vannet og prøver å dytte fisken. Gjøre dette veldig forsiktig så du ikke ønsker å såre din fisk, og sørge for at huden din aldri kommer i kontakt med fisken.
 4. 4
  Rist. Vri forsiktig på skålen et par ganger frem og tilbake. Levende fisk vil svare på denne bevegelsen og flytte rundt, selv om de tidligere hadde sovet. Hvis den ikke reagerer, kan fisken har gått på.
 5. 5
  Løft. Hvis fisken ikke reagerer på berøring, er det sannsynligvis på randen av døden. Prøve å løfte ryggen ut av vannet for et sekund. Hvis den ikke slite dette er en svært alvorlig tegn på at fisken kan være død.
 6. 6
  Sjekk for hvithet. Hvis fisken er delvis å fullt hvit farget det betyr at det har begynt å råtne og er død.
 7. 7
  Pass på at fisken ikke er syk. Syk fisk noen ganger kan se døde. Dersom fisken er i den samme stilling i lang tid, og påvirkes ikke, da fisken er mest sannsynlig død.
 8. 8
  Fisken kan være sovende. Noen ganger, fisk slutter å bevege seg for en stund og bare sitte på ett bestemt sted. De er nok bare hvile. Deres farger kan også visne mens de hviler. Hvis fisken er slik ut når du slår på lyset, ikke få panikk. Hvis du har en gullfisk, merk at de sover med "liggende" på bunnen av tanken.
 9. 9
  Har du bare gjøre en vann endring?
  • Hvis ja, du husker å legge vann conditioner? Hvis ikke, kan klor, kloramin, og tungmetaller påvirke fisken. Hvis det ikke allerede er døde, eller det er andre fisk i karet, tilsett vann conditioner umiddelbart for å dempe utslagene.
  • Også, hva temperaturen er vannet? Din utskifting vann skal alltid være samme temperatur som vannet du tok ut. Ellers kan det hende at fisken gå inn i sjokk fra den plutselige endringen. Dette bør avta snart vannet oppnår normal temperatur.

Tips

 • Mest fisk synke når de dør, men flyte til toppen som de begynner å råtne. Med lite fisk, kan dette skje på så lite som 24 timer.
 • Noen ganger kan de holde seg på bakken av tanken. De er trolig vippes, eller hvile i en uvanlig posisjon.
 • Hvis fisken er på bunnen av tanken og du har mer enn én fisk, sjekk finnen, fordi noen ganger en fisk vil prøve å spise den andre fisken mens den fremdeles er i live, dette resulterer til fisk synker og døende.
 • Hvis fiskene mangler, sjekk under dine dekorasjoner, i filteret, og på gulvet rundt tanken.
 • Du vil vite om fisken er død hvis den har fløt til toppen eller sunket ned til bunnen av akvariet.

Advarsler

 • ALDRI kaste fisk bruk av toalett. Dette kan gi mange tropiske sykdommer til ikke-tropiske områder og alt-i-alt er bare dårlig for miljøet. Kast dem i søpla eller begrave dem utenfor. Dersom fisken er stor, er å begrave vanligvis best, men sørg for å sjekke med byens lover før du gjør det.
 • Ikke nøl for lenge med å fjerne en fisk. Død fisk kan havnen sykdom, og de kan foul opp vannet drepe annen fisk.
 • Ikke ta ut fisk med mindre du er sikker på at de er døde.