Wkino

Hvor å behandle og forebygge acidose hos storfe

Acidose er en metabolsk forstyrrelse i vommen (en av de fire kamre av drøvtyggerens mage [drøvtyggere omfatter dyr som storfe og sauer]), hvor pH-verdier meget raskt som et resultat av en plutselig bryter i dietter fra fyllstoffet (som høy og gress ) til høy-konsentrater (som korn). Surhet under en pH på 5 til 6 støtter melkesyreproduserende bakterier, og følgelig, som melkesyre bygger seg opp i vommen, kan det føre til enda mer syre som skal produseres. Acidose oppstår aldri hos storfe som er på en primær-fôr-diett, men det gjør oftere i feedlot storfe, fôr-testede okser og kviger, og hos melkekyr.

Det finnes to typer acidose: akutt og subakutt. Akutt acidose er mer alvorlig tilstand, når den treffer både vanskelig og svært raskt, men sjeldnere for dyret. Subakutt acidose er mindre intens, men hyppigere, og kan være kronisk for et dyr, spesielt et som er i feedlot. Begge er dekket i trinnene nedenfor.

Trinn

Hvor å behandle og forebygge acidose hos storfe. Kjenne symptomene på akutt acidose, som beskrevet nedenfor.
Hvor å behandle og forebygge acidose hos storfe. Kjenne symptomene på akutt acidose, som beskrevet nedenfor.

Akutt acidose

 1. 1
  Kjenne symptomene på akutt acidose, som beskrevet nedenfor.
  • Symptomer: Kveg med akutt acidose kan gå inn i sjokk og dø plutselig på grunn av et resultat av overveldende økning i surhet i vommen.
   • De som ikke dør raskt er sløv og ofte sløv, og vandre formålsløst rundt pennen, eller bare rett og slett ikke stå opp fra liggende. De har også ofte fremstå som svak og anorektisk og dehydrert.
   • Relaterte helseproblemer kan oppstå fra et dyr som har akutt acidose. Rumen fôr kan bli skadet av den plutselige fall i surhet forlater slimhinnen i magen for å bli skadet og forårsake rumenitis, eller en infeksjon i vomma veggen. Betennelse oppstår også i løpemagen og intestinal vegger, ofte ødelegge villi som er ansvarlig for næringsopptak fra Digesta.
    • Dårlig foreffektivitet, langsom vekst, dårlig vektøkning eller et fall i melkeproduksjon er ofte et resultat av dette inflammatorisk skade.
   • Tidvis acidose er ansvarlig for en undertrykt immunsystem som kan hindre et dyrs evne til å avverge smitte fra luftbårne eller smittsomme virus eller bakterier.
   • Grunnlegger (også kalt Forfangenhet) og oppsvulmet er også et resultat av denne metabolske lidelse.
    • Grunnlegger etterlater ofte storfe permanent halt. Dette er en alvorlig sak for unge okser som blir fôr-testet før salg, mer enn i melkekyr eller feedlot okser / kviger.
    • Bloat er en alvorlig lidelse som deaktiverer en storfe for å slippe eventuelle gasser som har bygget opp i vomma. Vomma kan engorge så mye at det knuser lungene og til slutt asphyxiates storfe hvis den ikke behandles umiddelbart.
   • Leveren abscesser er også vanlig hos storfe som hadde acidose. Redusert fôropptak, fôrutnyttelse, vektøkning og kadaveret avkastning er ofte et resultat av svulster i leveren.
    • Lever abscesser ofte ikke kan sees før dyret er slaktet. Abscessed lever er dømt ved slakting, fordi de ikke er trygt for mennesker å spise.
   • Polioencephalomalacia (ikke relatert til den lammende menneskelige versjonen av polio) er også en bekymring for storfe som har hatt acidose.
 2. 2
  Unn kveget som er mistenkt for å ha acidose, hvis du kan før de opp og dø på deg.
  • Tiamin er ofte et sterkt anbefalt injeksjon for å gi til storfe med akutt acidose, som det er svært viktig i behandling og stoppe plutselig acidose angrep. Acidose svært ofte stopper produksjonen av tiamin gjennom fordøyelsen, og en injeksjon av Tiamin vil reversere denne prosessen.
   • Baking soda vil også fungere som en behandling for storfe med acidose.
 3. 3
  Det er best å besøke veterinæren så snart som mulig for å få en skikkelig dose og eventuelle andre nødvendige ekstra behandlinger som trengs.

Subakutt acidose

 1. 1
  Symptomer inkluderer sparker i magen på grunn av inntak, samt ubehag, siklende, pesende, spiser skitt og diaré.
  • Diaré kan ofte være et skumaktig gråaktig farge, spesielt i de dyr hvor det er mer alvorlig.
 2. 2
  De fleste dyr gjenopprette fra subakutt acidose uten behandling, men for å være tryggere enn sorrier, har behandlinger på hånden

Forebygging av acidose

 1. 1
  Den mest åpenbare forebyggende tiltak er å ikke ha storfe på korn i første omgang. Dette er fordi korn er ikke en naturlig diett for storfe, og ofte fører til flere problemer og sykdommer enn gress eller høy gjør. Dette er ofte en feilfri forebyggende tiltak at mange produsenter kan (og gjør) falle tilbake på.
 2. 2
  Mating korn ofte ikke kan unngås, selv om, slik at en gradvis økning av kornrasjonen over tid er den beste måten å forhindre acidose samtidig mating storfe korn.
 3. 3
  Alltid inneholde grovfôr med korn diett du gir dine storfe. Dette hjelper til med letthet av fordøyelse i vommen, og forhindrer også at mikrobene i vommen fra å fordøye denne høykonsentrerte rasjon for fort.
  • Grovfôr bør ikke være finhakket, da dette vil ofte mot sin hensikt å hindre acidose. Grovt hakkede (eller ikke hakket i det hele tatt!) Grovfôr er best.
 4. 4
  Ofte natur-forårsaket avbrudd som stormer, varme-eller kulde-staver, og ekstremvær, eller endring i planene som blir håndtert eller kjøres til et nytt gård eller ranch kan føre til storfe for å redusere deres fôropptak eller slutte å spise alle sammen til Faren har gått. Så over-spise for å kompensere for tapet av kostholdet de savnet under dette avbruddet. Ofte under svært varme staver storfe ikke vil spise i løpet av dagen, så spiser sine hjerter ut om natten når det er kjøligere.
  • Dermed prøver å holde fôring tidsplaner som rutine som mulig og holde fôring til flere ganger om dagen for å holde kveg fra å bli sulten mellom måltidene.

Tips

 • Øk korn inntaket gradvis for å unngå både overspising og plutselige endringer i vomma.
  • Mikrober i vommen er meget følsomme for endringer i kostholdet. En type av mikrober benyttes for bearbeider avlingen, mens en annen er for bearbeider korn. En gradvis endring hjelpe mikroben befolkningen justere deretter.
 • Baking Soda og B-vitamin injeksjon (spesielt Tiamin) er avgjørende å ha på hånden når du hever storfe på en korn-basert diett.
 • Fôr-basert diett eller gress-bare dietter er alltid en fail-safe alternativ til fôring storfe på korn.

Advarsler

 • Alltid være forsiktig når fôring korn til storfe, spesielt hvis du ønsker å øke vekt gevinster eller melkeproduksjon i et raskere tempo enn du kan med grovfôr.
 • Unngå å mate korn til storfe hvis de ikke trenger det, eller om det er egentlig ikke nødvendig, som med stamfisk kyr eller storfe hvor alt du gjør er å prøve å opprettholde vekten, ikke øke den.
 • Noen ganger kan det være for sent å redde et dyr, og vil få et dødt dyr i stedet for levende en. Forvent at med noen form for husdyr du heve.
 • Som nevnt ovenfor, kan acidose undertrykke immun-systemet, og en hvilken som helst form for fremmedlegemer som bakterier eller virus kan lett drepe et dyr som hadde akutt acidose.