Wkino

Slik holder julestjerner vokser til neste jul


Hvis du ønsker å beholde den julestjerne du kjøpte i år over til neste år her er hva du skal gjøre. Akkurat i tide til jul!

Trinn

Slik holder julestjerner vokser til neste jul. Inspisere anlegget for bugs (de fleste planter vil ikke vise feil i drivhuset, men de vil dukke opp etter ca to uker i hjemmet).
Slik holder julestjerner vokser til neste jul. Inspisere anlegget for bugs (de fleste planter vil ikke vise feil i drivhuset, men de vil dukke opp etter ca to uker i hjemmet).
 1. 1
  Inspisere anlegget for bugs (de fleste planter vil ikke vise feil i drivhuset, men de vil dukke opp etter ca to uker i hjemmet). Hvis anlegget er infisert, er det best å kaste den ut og kjøpe en annen for å holde over.
 2. 2
  Hvis du ønsker å holde over det aktuelle anlegget, flere anvendelser av såpevann til anlegget og potting jord skal befri den for de fleste infeksjoner (melete bugs er den største bekymringen, og kan fjernes ved dabbing dem med en bomullsdott dyppet i teknisk sprit, men dette bør gjøres før infeksjonen sprer seg eller blir for stor eller du kan aldri drepe dem alle).
 3. 3
  Plassere anlegget på et kjølig (ikke kaldt) rom med gardin filtrert sollys og kutte ned på vanning. Anlegget skal få lov til å gå tørr å ta mellom vanning og skal vannes bare sparsomt (over-vanning er den ledende årsak til anlegget død i vintermånedene inne, er anlegget ikke aktivt voksende og er ikke å ta opp vanlig mat det ville i vekstsesongen, og hvis vannet til mye anlegget vil ende opp med å sitte i vann og problemer som mose, kan mugg, råte og blad gul påløpe). Ved temperaturer på kvelden kommer over 10 C, kan anlegget da skyves utenfor.
 4. 4
  Bestem hva slags plante du vil ende opp med til jul. Hvis en liten buskete plante er målet ditt, bør hele anlegget bli trimmet ned til om "inches over hovedstammen. Hvis du ønsker en større plante, ganske enkelt klype toppen av hver viktigste grenen og videreføre dette til ca juli. Hvis en Topiary er målet ditt, så fjern alle grener bortsett fra den høyeste, retteste viktigste grenen og ikke snev anlegget på toppen, bare fjerne sideskudd for resten av sesongen.
 5. 5
  Ikke sette anlegget i full sol i begynnelsen, og dette vil føre til hva bladene er igjen å svi og falle av og kan drepe den svekkede anlegget. Plassere anlegget i full skygge deretter flytte anlegget ut av skyggen i to uker til en del nyanse deretter to uker senere til helt eller delvis sol for resten av sesongen. Dette vil gi planten til å herde seg og venne seg til de nye forholdene utenfor.
 6. 6
  Begynne å vanne regelmessig og gjødsling hver femte vanning eller annenhver uke (avhengig av hva som kommer sist) med en julestjerne gjødsel eller hus plantegjødsel eller, hvis du ønsker, kan du prøve en utvannet evergreen gjødsel for å bidra til å fremme blad vekst (på dette stadiet alt du ønsker er leaf vekst, ingen blomster).
 7. 7
  Når det er på tide å bringe anlegget i for høst, setter i gang prosesser for å snu den øverste bladene røde (eller rosa eller hvilken farge de var sist vinter), denne prosessen kan ta opp til to måneder og noen ganger lengre, avhengig av forholdene og rekke plante du har.
  • Bytte fra en nitrogen gjødsel til en enda potteplante gjødsel eller en laget for julestjerner, og redusere gjødsling med halvparten.
  • Begynn rutine av lange netter / korte dager som trengs for å sette i gang knopper: 13 timer uavbrutt mørke, 11 timer med strålende solskinn hver dag. Hold temps i lav 60-tallet om natten. Slå pot jevnlig for jevn belysning. (Merk: Darkness må være total - lyset fra en gatelykt eller at kastet av frontlysene fra forbipasserende biler er nok til å forstyrre knopp formasjon.)
  • Avvikle mørke rutine etter ca 2 måneder og sted plante i den mest solrike vinduet i huset. Reduser gjødsel: ikke over vannet!

Tips

 • Ikke bli motløs hvis det ikke kommer ut så vel som du håpet, det er alltid neste år.
 • Holde plantene ut av kald trekk (ikke sette anlegget av en
 • Se opp for skadedyr og melete bugs
 • stadig åpner døren).

Advarsler

 • Noen eksperter mener at julestjerner er giftige for noen dyr, for sikkerhet, holde dyr unna julestjerner.
 • Ikke la barn håndtere plantene.