Wkino

Hvordan å dyrke humle til ølbrygging

Er du et hjem brygger håper å ta din øl til neste nivå ved å dyrke dine egne hopp? Humle, en av de grunnleggende ingredienser i øl, er i stand til å trives i enhver moderat klima. Lær hvordan å plante, stelle og høste dine egne hopp slik at du kan nyte gleden av å skape virkelig hjemmelaget øl.

Trinn

Hvordan å dyrke humle til ølbrygging. Kjøp hop jordstengler.
Hvordan å dyrke humle til ølbrygging. Kjøp hop jordstengler.

Komme klar til å vokse humle

 1. 1
  Kjøp hop jordstengler. Hop plantene er dyrket fra hop jordstengler, biter av en hop plante som spirer til en ny plante. Jordstengler er tilgjengelig tidlig på våren, når hop bøndene grave dem opp og selge dem til leverandører. Bestill jordstengler online eller sjekke med din lokale planteskole. Har tenkt å plante dem i slutten av våren, etter siste frost.
  • Gjennomføre undersøkelser for å bestemme hva utvalg av jordstengler å kjøpe. Humle påvirke smaken av øl. Har du tenkt å brygge en lys, citrusy øl, eller kanskje en som er woodsy eller floral? Velg et utvalg som passer med den type øl du vil opprette.
  • Når humle ankommer, pakk dem i fuktig tørkepapir og lagre dem i kjøleskapet for å holde dem fra å tørke ut før du er klar til å plante dem.
 2. 2
  Velg et sted å plante humle. Speider ut et område i hagen din som får minst 6-8 timer med direkte sollys hver dag. I tillegg til at du trenger mye sol, humle krever følgende forhold for å trives:
  • Rikelig med vertikal plass. Humle vokse på forener som strekker seg 25 meter eller lenger ut i luften. Du kan velge en plante sted i nærheten av huset ditt, så du vil kunne lene en høy espalier mot taket. Hvis du heller ikke bruke taket for å støtte opp forener, kan espalier i stedet bli publisert mot et solid stang eller en annen struktur i nærheten hagen.
  • Godt drenert jord. Velg et sted som har god drenering, hvis du ofte se vann stående over et område etter en kraftig regn, det betyr at jorda er det ikke renne godt.
 3. 3
  Få planting sengen klar. Mål opp området der du ønsker å plante humle, og bruke en hage rake og hakke eller en jord rorkult å bryte opp jord. Det skal være løs, uten store klumper eller tette flekker. Fjern steiner og pinner fra området og ut eventuelle ugress ved roten.
  • Gjødsle jorda ved raking i noen gjødsel, benmel, blodmel eller kompost te. Disse hjelper plantene vokse sunn og sterk ved å berike jorda med næringsstoffer den mangler.
  • Kontroller at jorden er løs og gjødslet til en dybde på i det minste en fot.

Beplanting og vedlikehold av humle

 1. 1
  Jordhaug jorda. Lag en jordhaug for hver rhizom du skal plante. Haugene skal fordeles omtrent tre meter fra hverandre, slik at humle har rikelig med plass til å vokse.
 2. 2
  Plante humle. Grave en 4-tommers hull i hver haug. Plante jordstengler horisontalt, med roten ned. Haugen jord over jordstengler og løst pakke den ned, og deretter dekke med halm eller en lys mulch for å hemme veksten av ugress. Hold jorden jevnt fuktig inntil hopp begynner å spire.
 3. 3
  Trene forener. Når humle dukke opp og vokse omtrent seks inches, de trenger å bli "opplært" rundt espalier du bruker til å hjelpe dem å vokse vertikalt. Plasser espalier nær plantene og forsiktig vikle dem rundt sin base.
  • Fortsett trening av humle for et par dager. Etter en stund, vil de begynne å vokse med klokka rundt espalier på egenhånd.
  • Hvis noen av skuddene som vokser ser skadet eller svak, fjerne dem, heller enn å la dem til å ta opp plass på espalier. Hvert rhizom skal produsere mellom fire og seks sunne forener.
 4. 4
  Trim forener. Etter noen måneder med vekst, trim bladene av bunnen fire føtter av forener. Dette hindrer plantene fra å bli skadet av sykdommer eller sopp som kan være til stede i jorda.
 5. 5
  Omsorg for plantene. Som forener begynner å vokse høye og sterke, holde jorda rundt dem luket. Vann hopp hver dag slik at jorda holder seg fuktig, men ikke gjennomvåt. Fortsett omsorg for humle på denne måten til sensommeren, når det er tid for å høste dem.

Høsting og tørking av humle

 1. 1
  Undersøke kjegler. På sensommeren, når det er tid for å høste humle, undersøke kjegler på de forener å se om de er modne. Håp kjegler er modne når de er tørre og papery, aromatisk, spenstig, og fylt med gult lupulin pulver. Test en ved å knekke den åpen for å se om den er moden.
  • Humle som er tunge og grønt er ikke klar ennå. Vær tålmodig, dine humle kanskje ikke modne til tidlig høst.
  • Ikke la kjegler på vintreet før de blir brune.
 2. 2
  Plukk de modne humle. Forsiktig vri av de modne humle som de modnes. Noen vil modnes raskere enn andre, så la de som fortsatt trenger tid.
  • Du kan bruke stige for å plukke humle som er ute av rekkevidde.
  • Hvis det virker som alle hopp modnes samtidig, og du ikke ønsker å bruke en stige, kutt forener på sine baser. Legg dem flatt og trekke av kjegler.
 3. 3
  Tørk humle. Plasser modne humle på et flatt underlag vekk fra sollys. Sørg for at de er bare et enkelt lag dyp. Slå på en fan og la den blåse over humle for et par timer. Snu dem over og fortsette å tørke dem på den andre siden. Fortsett tørking og sitter og blar i hopp til det ikke er fuktighet igjen på overflaten.
  • Du kan også lagre dine humle i en papirpose i en kjølig, mørkt og tørt sted å la dem tørke ut i løpet av noen få uker.
  • Sjekk hjemme-brygging nettsteder for hop-tørking kits som gjør prosessen raskere.
 4. 4
  Oppbevar humle. Humle bør lagres i lufttette mat lagring poser i kjøleskapet. Hvis du ikke skal bruke dem på en stund, kan du fryse dem.

Omsorg for plantene etter høsting

 1. 1
  Kutt tilbake forener. Når innhøstingen er over, skjære dem tilbake til ca 3 meter. Den første frosten vil drepe dem, etter som du kan trimme dem tilbake videre og dekk dem med en presenning eller andre beskyttende deksel for resten av vinteren.
 2. 2
  Gjenopplive hop plantene om våren. Bruk en skuffe til å avdekke jordstengler og trim tilbake røttene på hver enkelt. Gjødsle jorda rundt dem og jordhaug den løst i 1-foten åsene. Legg et lag med mulch og fukte jorda med vann inntil hop planter spire igjen.

Tips

 • Hvis du plante mer enn ett utvalg av humle, plante dem ca 5 meter fra hverandre. Som varianter kan plantes tettere sammen.