Wkino

Hvordan temme en katt

Hvis du finner en kattunge eller katt i skogen, og det er livredd for deg, betyr det sannsynligvis er det feral. Hvis du lykkes i å fange det du vil da ha å temme den.

Dette er fra personlig erfaring. Jeg hadde en liten feral kattunge, brukte denne metoden, og nå er hun som en vanlig katt!

Trinn

Hvordan temme en katt. Først må du bli kjent med hans / hennes personlighet.
Hvordan temme en katt. Først må du bli kjent med hans / hennes personlighet.
 1. 1
  Først må du bli kjent med hans / hennes personlighet. På hvilken måte de er redd for deg? Redd? Mad? Hvis du tror de kan være farlig du ikke bør prøve å håndtere dem til du finner en profesjonell. En feral kattunge vil normalt bli veldig knyttet til bare én person, for å få eieren til å temme dem.
 2. 2
  Neste, få dem vant til deg og stemmen din. Gå inn i rommet med dem og snakke med dem. Kanskje får din favoritt bok og lese høyt for dem. Ikke engang prøve nærmer seg dem før du gjør det i ca tre dager (avhengig av katten).
 3. 3
  Det neste trinnet nærmer seg dem. Få en skje med våt kattemat eller saftig hermetisert tunfisk fisk og hold det ut som du nærmer deg dem og kaller sitt navn (dette vil hjelpe dem å lære sitt nye navn. Hvis de gjør noen store tegn til aggresjon (utfall), gå tilbake til trinn en. pipekonsert er ikke inkludert. Det kan bety at de er bare redd.
 4. 4
  Når du får dem til å spise maten av skjeen din, vil du nå få dem brukes på berøring. Få en lang tre matlaging skje eller stekespade og pakk noen myk klut rundt det (fleece fungerer fint). Sakte sette en skje med mat ut nær nok til deg slik at du kan nå ut uten oppsiktsvekkende dem. Mens de spiser, sakte nå ut med skjeen og pet dem med det. Hvis de kjører vekk IKKE løpe etter dem. Lagre klining til senere.
 5. 5
  Gjøre det for lang tid før de er veldig fornøyd med den. Til slutt, når de er veldig glade, snike hånden under skjeen og pet dem med det. Pass på å bruke plast eller gummi kjøkken hansker! Du vet aldri om de har lopper eller andre pels / hud forhold. Så vis dem hva du gjorde, og de bør være fornøyd med det.
 6. 6
  Når de er fornøyd med det du prøver å plukke dem opp med et håndkle eller teppe. Det er egentlig avhengig katten hvor lang tid det vil ta til slutt, og noen katter vil aldri bli virkelig temmes.
 7. 7
  Hvis du tar dem inn, må du huske å ta dem til veterinær så snart som mulig.

Tips

 • Hvis det er en kattunge det vil være mye lettere å temme.
 • Gå sakte. Du kan forsinke prosessen mye hvis du går for fort.

Advarsler

 • Hvis katten virker aggressive, back off for en stund.